Ohlédnutí se za rokem 2021

Další rok je za námi, dnes jsem zase o rok starší a ráda bych řekla, že i moudřejší… V některých věcech možná, v jiných si přijdu teprve na začátku.

Koncem ledna se nám totiž narodilo malé štěstí v podobě dcery Vanesky. Nebudu lhát, rok to byl poměrně náročný. Nejen, že jsme doma měli nového člena rodiny, co potřebuje téměř 24h pozornost, ale taky jsme se stěhovali do nového bytu a s malinkým miminkem to byl docela záhul. K tomu všemu jsem na podzim začala pracovat part-time, aby mi z toho domácího stereotypu už úplně necvaklo.

Člověk by řekl, že rok se potáhne dlouho, ale když na to koukám zpětně, zdá se mi, že je to teprve včera, co mi praskla voda a já musela jet záchrankou do nemocnice. Jako by to bylo teprve před pár dny, co jsme si toho drobečka přivezli domů. Přitom to všechno uteklo tak rychle.

Vzhledem k tomu, že jsem měla úplně jiné starosti, knihám jsem toho zase tolik nedala. V posledních letech už snad klasika. Ono se to ale dalo čekat, že. Do toho všeho ještě stále probíhající celosvětové zmatky díky covidové pandemii. No bylo toho vážně požehnaně. Letos to bylo snad poprvé, co jsem prospala i příchod nového roku. Unavená matka, chápete.

I tak se mi za ten rok podařilo jaksi přečíst alespoň těch 20 knih. I to byl pro mě ale nadlidský úkon, protože moc času a energie na čtení bohužel nezbývalo. Na GoodReads přehled mého roku se opět můžete podívat tady.

Celkově jsem přečetla 20 knih, což bylo 6436 stránek.

Počet přečtených knih v porovnání s předchozími roky

Počet přečtených stránek v porovnání s předchozími roky

Celkový přehled přečtených knih za rok 2021

Nejkratší a nejdelší kniha

Průměrná délka knih

Nejoblíbenější a nejméně oblíbená kniha, kterou si lidé přečetli

Průměrný rating knih

Kniha s nejvyšším hodnocením

 

Photo: Kaboompics.com

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..