Vikomt, který mě miloval

Autor: Julia Quinn
Originální název: The Viscount Who Loved Me
Knižní série: Bridgertonovi (Bridgertons)
Díl: druhý
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvšetečnější žena, jaká kdy poctila návštěvou londýnský ples.

Tato troufalá intrikánka ho dohání k šílenství svým odhodláním překazit mu zásnuby, ale když Anthony zavře v noci oči, Kate ho stále víc pronásleduje v neuvěřitelně erotických snech… Vybral si vikomt za nevěstu tu správnou sestru? A co Kate? Dokáže toto rázné děvče ochránit před zpustlým ničemou Anthonym sestru, ale i sebe sama? Zvlášť když při každém setkání s ním pociťuje takový hněv a takovou touhu? Když se Anthonyho rty dotknou jejích, není si jistá už ničím…

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 354 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 5.12.2000
Vydání v ČR: 2005 (květen 2021)

Datum četby: 10 dní, březen – duben 2021, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nějak mě ta červená knihovna tolik nebere…

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Do druhého dílu jsem se pustila ze zvědavosti po dočtení toho prvního, který jsem si přečetla hlavně díky seriálu na Netflixu. Premisa knihy byla poměrně jednoduchá, takže jsem věděla, co mě tak čeká a doufala jsem, že mě tenhle díl červené knihovny chytne víc než ten první, protože tady jsem neměla s čím srovnávat. No, bylo to celkově takové nudné.

Ono se asi ani není moc čemu divit. Zápletka je jednoduchá jako facka, takže už od začátku čekáte, kdy se ten hate vztah přesune do love vztahu. První polovina byla docela fajn, ta druhá už taková zvadlá a nic moc.

Možná to bylo tou ujetostí v podobě píchnutí včely a panickou hrůzou hlavního hrdiny z píchnutí. To strach hlavní hrdinky byl daleko hrůzostrašnější a přiznám se, že při čtení zrovna této pasáže se mi z toho chtělo až plakat, protože jsem si to dokázala velice živě představit. Jinak asi nebylo moc o co stát.

Kolem a kolem to není vůbec špatná romance, jen jsem na nic asi neměla dostatečně vypnutý mozek, abych si děj dokázala patřičně užít. Uvidím, jak mi sednou další díly, třeba budou záživnější a postavy sympatičtější. Tady mi to moc nesedlo.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..