Suma sumárum za leden, únor, březen, duben, květen a červen 2021

Posledních pár měsíců jsem měla tolik starostí, že nezbýval čas na čtení knih, natož o blogování o nich. V květnu jsme se stěhovali do nového bytu a s malým dítětem, které ještě onecmocní, to byl pořádný záhul. Teď už ai to konečně všechno víc sedlo a já mám tu a tam chvíli i pro sebe, takže vám ukážu, co jsem za ten půlrok nashromáždila za knižní kousky.

Knihy, které jsem si koupila:

Během toho půlroku jsem si vlastně koupila jedinou knihu a to nové přepsané vydání knihy Odstíny života. Lusy Adams znám už nějaký ten pátek, v počátcích jsem jí dělala i beta čtenáře a bylo to vůbec celé fajn období, kdy jsme všichni zažívali velkou blogovací horečku. Teď už neznám téměř nikoho z populárních blogerů a booktuberů, nějak mě to celé minulo a jsem ráda, že jsem ještě ta „stará“ blogovací škola, která už téměř vymizela. Každopádně kniha už kdysi vyšla u nakladatelství XYZ, dalších dílů v tištěné podobě se ale už nedočkala.

Lusy se ke knihám opět vrátila, přepracovala je a začala vydávat jako ebooky, letos se ale v samonákladu rozhodla vydat i tištěnou verzi, takže jsem její snahu podpořila. Nedočkavě už vyhlížím i druhý díl. Kromě toho se její druhá série, Mackenzie Sinclair, dočká vydání v tištěné podobě a distribuci v knihkupectvích už toto léto. A rozhodně ji doporučuju vyhlížet a zakoupit si, protože se mi líbí o chlup víc než OŽ.

Ano, vidíte správně. Tohle jsou další knihy, které jsem koupila… ale své malé dceři Vanesce. Už se začínám víc orientovat na dětské knížky pro ni, než něco pro sebe. Mám plnou knihovnu nepřečtených knih, co bych měla opravdu přečíst a pak se některé ne moc dobré zkusit prodat. Každopádně začínám Vanesce budovat vlastní knihovničku, proto mám různou směsku knih pro různé věkové kategorie. Když mě něco zaujme a je to za dobrou cenu, pořídím to.

To je také důvod koupě knih Svěrák a Uhlíř dětem a Špalíček veršů a pohádek, protože Hodinu zpěvu jsem vždy milovala a jejich písně zpívala tolikrát, že je mám vpálené do mozku a už teď je občas dcerce zpívám. Na této knize se mi líbí, že obsahuje snad všechny jejich písně z pořadu i z pohádek, věčten notového zápisu. Ilustrace uvnitř se mi moc líbily, takže jsem knihu koupila, i když je určená až od sedmi let. Špalíček je snad základní kniha, kterou by doma měla mít každá česká domácnost s dětmi. Já se té knihy v dětství načetla a načetla.

Knihu Poznávej dotykem – Na venkově jsem koupila kvůli tomu, že dítě během „čtení“ může sahat na různé materiály simulující srst zvířátek a je to jedna z mála dětských knih, které jsou ma dotyl příjemné. Krtek a jeho svět je jedna z krtčích knížek k dostání. Je jich opravdu hodně, ale tahle se mi moc líbila krátkými příběhy.

Další soubor knih a různých cvičných sešitů jsem pořídila různě ve slevách. Všechny LEGO knížky jsou téměř za pakatel z výprodeje na Dobrovském, stejně tak Úžasňákovi. Povídání o pejskovi a kočičce je další základní kniha, která by neměla chybět v dětské knihovniččce, i když si ještě věkově na četbu počká. Kouzelný jednoročec je další kousek od Svojtky, co se mi moc líbil. Všechny knihy si ještě nějaký ten pátek poleží, ale proč ne.

Knihy, které jsem dostala:

Knihu Další špetka chuti jsem dostala k narozeninám a už se těším, až si z níc něco dobrého uvařím. Od rodičů jsem dostala Věda zvaná rodičovství a zatím jsem na začátku, takže těžko říct, jak moc mě to inspiruje nebo vyděsí. A také jsem dostala k četbě knihu Navždycky, které jsem se původně vyhýbala, protože se mi občas těžko čtou a hodnotí knihy lidí, co osobně znám a mám ráda. Tenhle kousek ale má tak kontroverzní ohlas, že mi to nedalo a začetla se. Nutno podotknout, že ale na čtení s malým miminkem nemám moc času a občas ani chuť, takže mi ta četba pořádně trvá.

 

~ Uveřejněné recenze ~

Magie vítězí

RC review: Nejjednodušší plán 29 dní, Nejjednodušší recepty

Sapphire Flames

Emerald Blaze

Vévoda a já

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..