V květnu 2020 vychází – 1. část

Evropa se už pomalu dává do normálu, obchody se otevírají a spolu s nimi i knihkupectví. Podívejme se tedy na to, co nám tento měsíc vychází zajímavého (dubnové knihy udělám zpětně, hodně se toho měnilo).

~ Česko ~

Zaslíbená
Kiera Cass

11.5.2020
CooBoo

Hollis Briteová je nadšená – a v šoku. Král Jameson jí totiž veřejně vyjevil své city, o čemž odjakživa snila. Jako jediná ze šlechtických dcer upoutala jeho pozornost! Ale Hollis si brzy uvědomí, že stát se královnou možná není ten šťastný konec, který si představovala. A když se setká s cizincem, který má schopnost nahlédnout přímo do jejího srdce, pochopí, že ve skutečnosti touží po úplně jiné budoucnosti.

Před námi (After #5)
Anna Todd

12.5.2020
Yoli

Pátá vlna emocionální exploze! Přečtěte si, jaký byl Hardin, než potkal Tessu, i co se s ním stalo po After. #HESSA Dramatická love story Tessy a Hardina k sobě jako magnet přitahovala všechny okolo. Tyto vedlejší postavy, které doposud jen přihlížely, dostávají konečně šanci vyjádřit se k událostem série After. Spolu s nimi dostane slovo i samotný hlavní hrdina – Hardin Scott. Jeho verze prvního setkání s Tessou změní všechno, co jste si o něm dosud mysleli!

Klikatá cesta (Frost Easton #3)
Brian Freeman

12.5.2020
Kalibr

Cesta ke spravedlnosti dokáže být někdy hodně klikatá. Zvlášť vede-li nejzakroucenější ulicí San Francisca. Jmenuje se Lombard Street. A slovo „Lombard“ je jediné a poslední, které vyřkne Denny Clark, než zemře v náručí svého přítele, inspektora Frosta Eastona, před prahem jeho domu. Může Dennyho smrt nějak souviset s úmrtími několika lidí, poblíž nichž byl objeven obrázek červeného hada? Řádí tu sériový vrah? A kdo nebo co je „Lombard“, záhadné jméno, které se mezi sanfranciskou smetánkou vyslovuje pouze šeptem? Bude-li se chtít Frost tentokrát dobrat pravdy, nemůže věřit vůbec nikomu – jeho protivník totiž zná každý Frostův krok a číhá za další zatáčkou, aby mohl znovu udeřit.

Milé dítě
Romy Hausmann

12.5.2020
Kalibr

Čtrnáct let ji drží zamčenou v chatě bez oken v lese. V tomto vězení mu porodila dvě děti. Všední den rodiny probíhá podle přesného plánu: jídlo, chození na záchod – všechno je přísně řízeno. Večer zpívá svým dětem písničky na dobrou noc, ve dne je vyučuje. Otec se stará o svou rodinu, chrání ji před světem tam venku. A nikdo mu nemůže jeho ženu a děti vzít, protože nikdo netuší, kde jsou… Tento thriller vymezuje hranice pochopitelného: krutý, tragický, hluboce dojemný.

Město zrady (Město duší #2)
Martina Čekalová

14.5.2020
Fragment

Závěrečný díl české fantasy o tajném vládním experimentu, který se zvrtnul. Od vítězky ceny HumbookStart 2019. Vždy ukaž svou duši. Drž se pravidel. Neopouštěj Soulcity. Do dneška by mě nenapadlo o těchto zásadách pochybovat, ale v Soulcity už není tak bezpečno jako kdysi. Obyvatelé začínají být neklidní. Navíc kolují zvěsti o skupině uprchlíků, kteří plánují zaútočit, a tím nejspíš prozradit naši existenci. Vždy jsem si myslela, že za hranicemi čeká jen svoboda, ale možná jsem se mýlila. Moje jméno je Raven a dokázala jsem utéct z utajeného města.

Vzpomeň si na lásku
Sarah Jio

14.5.2020
Motto

Když se láska, kterou už jste dávno oplakali, znovu objeví a převrátí vám život na ruby U romantické večeře se svým snoubencem Ryanem si Kailey Crane uvědomí, jaké neskutečné štěstí má. Skvělou práci novinářky v listu Herald, zasnoubená je s dokonalým mužem a večeří v jedné z nejfajnovějších restaurací v Seattlu. Při odchodu spatří před restaurací hubeného zarostlého bezdomovce. Chce mu dát krabici s jídlem, kterou si odnášeli domů, ale když se muži podívá do očí, jako by ji zasáhl blesk.

Je to její životní láska, Cade McAllister, který před deset lety zmizel a Kailey z toho byla zničená. Chudák, kterého teď potkala na ulici, je jen stín dřívější lásky. Během následujících týdnů pomáhá Kailey Cadeovi dát život zase dohromady a před Ryanem to zpočátku tají. Při konfrontaci se starým vztahem si Kailey uvědomí, že se bude muset rozhodnout, co a koho vlastně chce.

Pravda o zázracích
Atticus

15.5.2020
Yoli

Třetí sbírka romantické poezie od bestsellerového autora a instagramového fenoménu Atticuse. Texty o hledání smyslu ve věcech, které nás obklopují, i v nás samých, texty o obyčejných radostech života, o lásce i bolestivých rozchodech. Atticus píše citlivě a úsporně, s vtipem, laskavostí a sobě vlastním půvabem. Svou minimalistickou poezií nám připomíná, že zázraky jsou všude kolem nás – stačí se jen správně dívat.

Supernova (Renegáti #3)
Marissa Meyer

18.5.2020
Fragment

V lásce a anarchii je vše dovoleno. Epický závěr renegátské trilogie. Nova a Adrian se ze všech sil snaží zabránit odhalení svých skrytých identit. Zatímco zuří bitva mezi jejich alter egy a odlišnými světy, v nichž se pohybují, nad Gatlon City se vznáší daleko nebezpečnější hrozba. Na světlo vyplouvají tajemství, lži i zrady… a dělení na padouchy a hrdiny už dávno není tak snadné. Nova s Adrianem musí sjednotit zdánlivě nesmiřitelné strany konfliktu – pokud se jim to nepovede, mohou přijít o všechno. I o sebe navzájem.

Fake
Robert T. Kiyosaki

20.5.2020
Pragma

Ve své nové knize nás chce autor naučit, jak rozpoznávat pravdivé informace od těch lživých a vymyšlených, které často nekriticky přijímáme kvůli své slabé finanční gramotnosti a stáváme se tak snadnou obětí různých institucí. Často naletíme na nabídky, kterých poté litujeme, když už není cesty zpět. Vaše základní finanční gramotnost začíná v této knize od úplných základů a naučí vás přemýšlet o penězích tak, že se již nenecháte zbytečně napálit podvodným telefonátem nebo nesmyslnými akcemi v obchodech. Kniha je také kritikou současného globálního rozdělování peněz, které je podle autora ve velké míře okrádáním běžného člověka.

Miluj mě vším (Stavitelé snů #3)
Jennifer Probst

20.5.2020
Ikar

Tristan Pierce opustil své bratry i rodné město, aby se věnoval vlastním cílům a snům. Nikdy však nezapomněl na mladičkou Sydney Greenovou, se kterou kdysi prožil krátký, ale o to vášnivější románek. Rozchod, který následoval, už tak příjemný nebyl, a Tristan se k němu v myšlenkách mnohokrát vracel. Teď se musí vrátit domů a spolu s bratry převzít rodinný podnik. Dostane jeho láska druhou šanci navzdory chybám, kterých se v minulosti dopustil? Sydney Greenová Tristana milovala celým srdcem. S jeho odchodem ji však opustila i důvěra a ochota znovu se zamilovat. Teď se ale vrátil a Sydney tuší, že dřív nebo později bude muset čelit nejen jemu, ale také hlubokému tajemství, které roky skrývala…

Moje recenze

Výpověď
Whitney G

20.5.2020
Baronet

Pracovat pro hotelového magnáta Prestona Parkera není žádný med, a když Tara nastoupila jako jeho asistentka, nikdo nevěřil, že vydrží déle než dva měsíce, protože dvacet lidí před ní skončilo ještě mnohem dřív. Po dvou letech má však i ona arogantního tyrana plné zuby a usoudí, že je nejvyšší čas podat výpověď. Šéf jí však dopis vrátil se svým typickým sexy úšklebkem a poradil jí, aby si pořádně přečetla svoji pracovní smlouvu. Tara si teď uvědomuje, že pokud nenafinguje vlastní smrt, neotráví Parkera nebo se jí nepodaří vyjednat změnu v té nemožné smlouvě, uvízla navždy s tím nejnafoukanějším a nejbezcitnějším šéfem v New Yorku. Jenže pak jí Parker jednou večer zavolá, protože se ocitne v nouzové situaci…

Šepot papíru a inkoustu
Lindsay Harrel

20.5.2020
Fortuna Libri

Tři ženy, jež napříč časem spojuje vášeň pro příběhy, bojují se společenskými konvencemi, sní své sny o šťastné budoucnosti a doufají, že jejich životy naplní láska. Sophie Barrettová je terapeutka, která se potřebuje vzpamatovat z tragické smrti snoubence, a proto odjíždí do anglického Cornwallu, kde se setkává s Ginny Roseovou, snažící se udržet nad vodou malé knihkupectví. Podaří se jim společnými silami překonat nepřízeň osudu a rozluštit záhadu tajemného zápisníku, v němž svůj život a své touhy před sto padesáti lety popsala záhadná Emily? A podaří se jim najít lásku?

Dvě temné vládkyně (Temné koruny #3)
Kendare Blake

21.5.2020
Fragment

Jedna královna vládne, druhá povstane. Třetí díl série Temné koruny. Královna Katharina čekala na korunu celý život. Když ji však teď konečně má, královstvím se šíří nespokojené hlasy. Navíc si není jistá, zda její dvě sestry zemřely, nebo pro ni představují hrozbu. Mirabella a Arsinoe jsou skutečně naživu, ale navštěvuje je přízrak proslulé Modré královny. Jules stojí před těžkou volbou: Má vést armádu proti Katharině? Chystá se povstání, s nímž má Modrá královna možná společného víc, než by kdokoli hádal… nebo čekal.

Přeju si… tebe!
Tracy Brogan

25.5.2020
Motto

Plastické chirurgyni Evelyn Rhoadesové se nepodařilo utajit narozeniny. Je jí 35 a celé městečko Bell Harbor se domnívá, že nutně potřebuje manžela. A aby toho nebylo málo, má jít za družičku na svatbu svých rozvedených rodičů, kteří se po letech svárů opět dali dohromady. Na internetových stránkách pro nezadané toho pravého rozhodně nenajde. Mohl by jím být opilý výtržník Tyler Connelly, který se jí v den narozenin nabourá do života? Na to je podle Evelyn příliš mladý, nezodpovědný a neperspektivní… Přání ale nejsou nic jiného než nerealizované cíle. Evelyn si tedy musí ujasnit, co vlastně chce. Na internetu zatím narazila jen na nápadníky z druhé ruky, kteří jí štěstí opravdu nepřinesou. Láska se prostě nedá naplánovat jako operace.

Šokující láska (Hříšníci #3)
L.J.Shen

27.5.2020
Baronet

Říkají mu Mute z určitého důvodu. Je tvrdý, chladný, vypočítavý a promluví jen zřídka. Když už to udělá, tak se vyjadřuje s pohrdáním. Když už to udělá, tak nepromluví na mě. Když už to udělá, tak mi v břiše létá hejno motýlků. Je mu třiatřicet. Mně je osmnáct. Je to otec samoživitel a obchodní partner mého otce. Já jsem pro něj i pro jeho dceru jen dítě. On je pro mě citově nedostupný. Ale já k němu cítím to, co bych neměla. Trent Rexroth mi jednou zlomí srdce. To je nad slunce jasné. Přesto si od něj nedokážu udržet odstup. Skandál je to poslední, co moje rodina potřebuje. Ale přesně ten způsobíme…

Obchůdek na rohu
Nicola May

28.5.2020
Motto

Záhadné dědictví vám může zkomplikovat život i přinést lásku, o jaké jste snili. Rosa Larkinová jednoho dne s překvapením zjistí, že jí někdo odkázal malý obchod na venkově. V Londýně ji nic nedrží, tak se vydává do neznáma. Vloží všechno, co má, do nového podnikání a před očima maloměsta se snaží uspět. Máme tu pohledného ragbistu, sexy instalatéra, šťouravého novináře a další svérázné figurky. A Rosa řeší i několik záhad: Kdo ujel od dopravní nehody, kam se ztratil vzácný náhrdelník a kdo se skrývá za jejím tajemným dědictvím.

Ve víru
Rachel Caine

29.5.2020
Moba

Gwen Proctorová unikla bývalému manželovi a zachránila svoji rodinu. Utéct se jí ale nedaří před jeho nechvalnou proslulostí sériového vraha. Ani před zvrácenými internetovými trolly, kteří stále usilují o to, aby byly jeho zločiny pomstěny. Gwen se ale schovávat nehodlá. Ne když má jedinou misi: vytvořit svým dětem normální životní podmínky. Teď se jí však ozvala žena v ohrožení. Marlene Crickettová z odlehlého městečka Wolfhunter má panický strach o sebe a o svou dceru. Když Gwen do izolované obce na venkově dorazí, Marlene už je mrtvá – a z vraždy lidé viní její dceru. Až na to, že té se Marlene vůbec nebála. Gwen neodjede, dokud nezjistí, z koho strach měla doopravdy. Jenže teď už je možná pozdě. Past už je nastražená a chystá se sklapnout.

Břicho nestvůry (Případy vrchního inspektora Gamache #11)
Louise Pennyová

29.5.2020
Kalibr

Nemine den, aby devítiletý Laurent Lepage nebil na poplach. Podle něj hrozí vesničce Three Pines neustále nějaké strašné nebezpečí, od invaze mimozemšťanů přes chodící stromy, okřídlené nestvůry až po dinosaury zahlédnuté na návsi. Jenže všichni včetně Armanda a Reine-Marie Gamachových, kteří teď v quebecké vísce bydlí, jsou přesvědčení, že má prostě jen moc bujnou fantazii. Vždyť kdo by těm jeho šíleným historkám věřil? Avšak když chlapec náhle zmizí, najednou se zdá, že aspoň v něčem možná nelhal. Tak začíná horečné pátrání po chlapci i po pravdě a to, co při tom vesničané objeví v lese, spustí řetězec událostí, jež vedou k vraždě, ta zas ke starému zločinu a ten ke staré zradě. A ta vede ke dveřím zahořklé staré básnířky.

A teď je tu, ten stín, píše Ruth Zardová, už po tobě sáh. Three Pines kdysi navštívila nestvůra, která tam zapustila hluboké kořeny. A Ruth ví, že nyní je zpátky.

Armand Gamache, bývalý šéf oddělení vražd Sureté du Québec, se zatím potýká s vlastním svědomím. Je totiž možné, že když chlapci nevěřil, má na následujících hrozných událostech svůj díl viny.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..