V lednu 2020 vychází – 1. část

Po roce zase přicházím s přehledem vycházejících knih, ale rozhodla jsem se vynechat z toho Slovensko, protože už ani nevím, jak dobře sledovat to, co vychází i ve slovenských překladech, takže už budu uveřejňovat jen to, co vychází u nás a v zahraničí.

~ Česko ~

Ochráním tě
Peter May

14.1.2020
HOST

Peter May se v novém detektivním románu vrací do prostředí bestsellerové trilogie z ostrova Lewis Manželé Niamh a Ruairidh Macfarlaneovi vlastní hebridskou luxusní oděvní značku Ranish Tweed. Když se společně vypraví na služební cestu do Paříže, Niamh se nečekaně dozví o manželově poměru s ruskou módní návrhářkou a vzápětí se stane svědkem toho, jak Ruairidh i s milenkou zahyne při výbuchu bomby. Zatímco se pařížští policisté i jejich skotští kolegové pouštějí do vyšetřování, Niamh se v žalu vrací domů na ostrov Lewis.

Začne se probírat vzpomínkami na svůj život s Ruairidhem a zoufale se snaží odhalit, kdo by proti jejímu manželovi mohl něco mít. Francouzská policie mezitím vyloučí možnost teroristického útoku a místo něj se přiklání k vraždě. Hlavní podezřelé se na ostrov Lewis vydává sledovat detektivní vyšetřovatelka Sylvia Braqueová. Jedna žena se zaobírá minulostí, druhá je ponořena do vyšetřování. Obě se však postupně přibližují k nepříteli s vražednými úmysly.

Hon na Vittry (Příběh o Jarmalandu #2)
Johan Theorin

20.1.2020
Moba

Bitva o hrad Salajak proběhla, ale boj proti vittrům nekončí. Mnozí z nich po bitvě utekli do propasti Jarmaland, do říše temnoty a životu nebezpečných bytostí. Vitterská bojovnice Ristin a princ Dhor, kteří jen o vlásek unikli smrti, se pomalu vydávají do jejích hlubin, pronásledováni skupinou vojáků, rytířů a elfů. Vedou je bratři Niklis a Jöran, protože k tomu mají velmi osobní důvod: chtějí se pomstít. Jarmaland je pro ně zcela neznámý svět, kde vane ledový vítr a ve stínech číhá zlo. Všichni se musí ze všech sil snažit, aby tuto náročnou výpravu přežili.

Svět démonů (Zloději dýmu #2)
Sally Green

20.1.2020
CooBoo

Čas bojovat, nebo se skrýt? Svět démonů změní všechno… Po dramatickém útěku zlodějů dýmu z Rossarbu je všechno vzhůru nohama: princeznu Catherine všichni vidí jako zrádkyni. Tash má zlomené srdce, protože přišla o svého jediného přítele. Edyona hledají pro vraždu. March v srdci skrývá zradu svého nového milence. Ambrose touží po odplatě. Do toho všeho je armáda brutálního krále Aloysia při chuti a chce se zmocnit Pitorie i Calidoru. Svět hoří… a démoni mezitím spřádají vlastní plány.

Každé srdce je bránou
Seanan McGuire

20.1.2020
CooBoo

Zazvonil zvonec… a co se dělo pak? Děti za správných podmínek vždycky mizely: proklouzly stínem pod postelí nebo šatníkem, propadly se králičí norou a vynořily se… jinde. Ale kouzelné světy nemají pro ty, co se už nehodí, pochopení. Nancy se kdysi zatoulala, ale teď už je zpátky. A neustále hledá způsob, jak se vrátit zpátky do svého světa. Její příjezd do Domova slečny Westové znamená změnu: za rohem číhá temnota a jen ona a její spolužáci mohou zjistit, co se vlastně děje. Bez ohledu na cenu, jakou budou muset zaplatit.

Tajný spolek hladových žen
Lara Williams

20.1.2020
Kniha Zlín

S humornou nadsázkou podaný román o konzumním vztahu nejen k jídlu, ale i k sobě, k lidem, ke světu. Robertě táhne na třicet let, pracuje pro módní web a na obzoru žádný vážný vztah. Její snahy dostát ideálům současné ženy pokaždé něco zhatí. Pak ale potká Stevie a společně založí Tajný spolek hladových žen, bezpečný kruh, v němž je každá z členek sama sebou a nebojí se ukázat svou pravou tvář. Scházejí se po setmění a nezřízeně se cpou. Vnikají do soukromých objektů a řádí v nich… Co když ale do jejich kruhu pronikne muž?

Krvavý lístek (Krvavá magie #1)
Crystal Smithov

20.1.2020
Fragment

Nejočekávanější young adult fantasy roku 2019! První díl trilogie o krvavé magii. Princezna Aurélie je mocnou čarodějkou. Jak by ale mohla být šťastná v království, které magii brutálně potlačuje? Své schopnosti však nemůže skrývat navždy, proto uprchne do jiného království. Nachází si zde přátele, zdokonaluje se v kouzlení a začíná něco cítit k muži, s nímž by nikdy vládnout nemohla. Když ji dostihne kruté nebezpečí, musí se rozhodnout – zůstane v utajení, nebo přizná královskou krev a pokusí se zachránit své milované?

Dračí krev
Aleš Česal, Jan Geisler

23.1.2020
XYZ

Mysteriózní příběh s prvky špionážního thrilleru. Pátrání po vzácné ikoně přivede agenty speciálního oddělení ruské kontrarozvědky do Prahy. Spolu s příslušníkem tamní tajné služby zjistí, že smrt českého profesora souvisí s prastarým tajemstvím. Klíč k jeho rozluštění se nachází v období druhé světové války a dost možná ještě hlouběji v historii, v Praze císaře Rudolfa II. Jak souvisí zrůdné nacistické experimenty s pokusy rudolfinských alchymistů? Kdo odhalí šifru nejzáhadnějšího rukopisu světa? Klíčem nejen k těmto záhadám je Dračí krev…

Probuzení (Hřbitovní královna #6)
Amanda Stevenson

24.1.2020
Ikar

Poslední díl série o Hřbitovní královně. Jmenuji se Amelia Grayová a povoláním jsem restaurátorka opuštěných hřbitovů, která žije s mrtvými. Anonymní dárce si mě najal, abych provedla obnovu Loubincového hřbitova, místa, kde svoje tajemství pochovávají bohatí a mocní. Před čtyřiceti lety zmizela beze stop desetiletá holčička. Její duch se nyní probudil a žádá po mně, abych zjistila pravdu o její smrti. A jedině já vím, že byla zavražděna, takže bych měla vraha vydat spravedlnosti. Avšak vodítka, která sleduji – vtíravá melodie a hrob neznámého batolete, mě vedou k několika podezřelým, z nichž opravdu nemám dobrý pocit.

Po celé generace patřila k charlestonské elitě i rodina Devlinových. John Devlin, s nímž jsem donedávna chodila, se k tradicím i očekáváním, pojícím se s jeho původem, sice kdysi obrátil zády, ale teď zjevně opět zaujal své právoplatné místo a zasnoubil se s další příslušnicí místní smetánky. Rodinná tajemství z něj činí spojence dost sporného. Když mě moje pátrání přivede k bráně honosného sídla jeho rodiny, musím si položit otázku, zda se z kdysi milovaného muže nestal můj smrtelný nepřítel…

Nelži mi
A. V. Geiger

27.1.2020
Yoli

Láska. Posedlost. Žárlivost. Vražda. Nikdo nemá nejmenší ponětí, co se stalo popové hvězdě Ericu Thornovi. Jeho Twitter je zmražený. Mobilní telefon se našel rozbitý a zakrvácený ve sněhu. Fanynka Tessa zná pravdu. Ke své posedlosti Ericem se ale nehodlá vracet a k Twiteru už vůbec ne. Ale co Snapchat… mohl by být bezpečnější? Po měsících, kdy se Tessa snažila splynout s davem, musí konečně čelit své minulosti. Jenomže zatímco sedí ve výslechové místnosti, všechny její odpovědi plodí jen další otázky… Pokračování úspěšného YA thrilleru z prostředí sociálních sítí – Sleduj mě.

Hello World
Hannah Fry

27.1.2020
Vyšehrad

Digitální současnost zábavným pohledem uznávané matematičky Umělá inteligence budí vášně – jedni ji vynášejí do nebes, jiní v ní vidí zkázu lidstva. Není už načase, abychom zjistili, jak je to doopravdy? Matematické algoritmy dnes zasahují skoro do všech oblastí lidské činnosti, aniž bychom si to uvědomovali. Ať už jde o zdraví, dopravu, justici, hudbu, obchod či reklamu, matematička Hannah Fryová vám na jasných a zábavných příkladech ukáže skutečné možnosti a omezení algoritmů, jež řídí i vaše životy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..