Ohlédnutí se za rokem 2018

Další rok je za námi a já si řekla, že se opět pokusím ohlédnout za tím, co mě loni knižně i ne-knižně potkalo. Sice jsem poslední půlrok nečetla a neblogovala tolik jako dřív, ale ono je to asi tak nějak přirozený vývoj všech, kterým to knižní blogování ještě od těch začátků vydrželo.

Člověk by řekl, že už ho v životě snad nic nepřekvapí a ono se pokaždé něco nového najde. Průběh roku 2018 byl hodně bouřlivý, ačkoliv se to tak na začátku moc nezdálo.

V červnu se mi vdala sestra a řeknu vám, že jsem chodila jak zombie z toho všeho organizování. Mému spolubydlícímu už asi po sto padesáté zase švihlo v hlavě, dokonce si zlomil koleno a v prosinci se náš domácí rozhodl, že ukončuje nájemní smlouvu a my se tak musíme přestěhovat.

Zapomněla jsem na oslavu 8. roku blogování, možná i proto, že mě Svět knihy zklamal ten rok snad nejvíce ze všech ročníků, neměla jsem pořádně ani chuť něco číst. Do toho všeho ještě přičtěte lehké trable s láskou a blíží se třicítku (ta už mi na dveře zaklepala před pár dny).

No rozhodně toho nebylo málo. Ale jak už moje mamča říká, všechno zlé je k něčemu dobré. Když už mě potkala nějaká ta životní kalamita, brzy se objevilo nějaké to světýlko a nakonec to dopadlo lépe, než to vypadalo… možná se totéž odrazí i na tom mém blogování, když se dostávám do 9. roku.

I letos GoodReads vytvořilo speciální grafiku, kde máte přehled všeho, co jsem za loňský rok přečetla. Podívat se na ni můžete tady.

Celkově jsem přečetla 70 knih, což bylo přes 18 000 stránek, ačkoliv GoodReads kdovíproč ukazuje jen 68 knih…

Počet přečtených knih v porovnání s předchozími roky…

Počet přečtených stránek v porovnání s předchozími roky…

Celkový přehled přečtených knih za rok 2018…

Nejkratší a nejdelší kniha…

Oblíbenost knih…

Rating knih…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..