Roomies

Autor: Christina Lauren
Originální název: Roomies
Český název: Spolubydlící
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Když je Holland Bakker v metru zachráněna před útočníkem místním hudebníkem Calvinem McLoughlinem, rozhodne se zatahat za pár nitek a dostat jej na konkurz k hudebnímu géniovi Broadwaye. Není náhodou, že jde také o jednoho z jejích strýčků, které nadevše zbožňuje a kterým vděčí v životě za téměř všechno.

Konkurz se vydaří líp, než by čekala. Jenže má to jeden zádrhel. Calvin je v zemi tak trochu nelegálně, už čtyři roky. A ačkoliv se do orchestru skvěle hodí, nemůže být jeho součástí. Až je Holland vnuknuta jedna docela šílená myšlenka.

Když si jej vezme, může zažádat o zelenou kartu, v zemi zůstat a být členem orchestru. Teď jen přesvědčit Calvina, že je to dobrý nápad, nenechat se pak zastrašit svými strýci a tak nějak se do svého nového manžela tak úplně nezbláznit… což půjde velmi těžko.

Nakladatel: Gallery Books (EN)
Počet stran: 368 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 5.12.2017
Vydání v ČR: 8.2.2019

Datum četby: 3 dny, leden 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Příjemný kousek…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorek
Oficiální blog autorek

Můj názor: Tak nějak jsem se rozhodla, že dohoním všechny resty u oblíbených autorů a autorek, které se mi za poslední rok nastřádaly. A že jich je sakramentsky hodně. Postupně se tedy dostávám i přes knihy Christiny Lauren, které mě zaujaly. A právě další z nich jsou i Roomies.

Zápletka je poměrně jednoduchá a jasná, i když častokrát dost pomatená. Hlavní hrdinové na vás často budou působit jako až moc velcí slaďouši, nemluvě o neskutečné naivitě hlavní hrdinky. Občas budete muset trochu přimhouřit oči nad některými událostmi, které jdou buď až moc lehce, anebo tak nějak nedávají smysl. Ale ono to k tomu příběhu patří.

Celkově je to příjemné počteníčko, u něhož si občas možná i lehce popláčete a zauvažujete nad svou vlastní přítomností, co vlastně děláte pro to, abyste byli šťastní. Docela si knihu dokážu představit jako romantický hudební film. Trošku mě zarazilo, že si Holland více cenila svých strýčků jako rodiny, než svých vlastních rodičů a sourozenec tam vlastně byl jen jeden jediný, ale docela pochopitelně se příběh točil hlavně okolo hlavní dvojice.

Kolem a kolem je Roomies příjemná romanťárna, kterou máte slupnutou za chvíli, ani pořádně nevíte jak. Není vůbec špatná, ale je docela lehce zapomenutelná. Což je docela škoda, určitě se z toho všeho dalo vytřískat víc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..