Prvních 100

Autor: Kass Morgan
Originální název: The 100
Český název: Prvních 100
Knižní série: Prvních 100 (The 100)
Díl: první
Žánr: young adult, scifi, dystopie
Hodnocení: 3 hvězdičky

Už stovky let na Zemi nikdo nevkročil – až do teď.

Od ničivé nukleární války žije lidstvo ve vesmírných lodích vysoko nad radioaktivním povrchem Země. Nyní je však sto mladých delikventů, které společnost považuje za postradatelné, vysláno na nebezpečnou výpravu s cílem znovu kolonizovat planetu. Může to být jejich druhá šance na život… nebo sebevražedná mise.

Stovka odsouzenců, pronásledovaných nástrahami divoké přírody a tajemstvími své minulosti, musí bojovat, aby přežila. Nikdy se z nich neměli stát hrdinové, ale nakonec mohou být poslední nadějí pro CELÉ lidstvo.

Nakladatelství: Little, Brown and Company(EN), CooBoo(CZ)
Počet stran: 323 (EN), 280 (CZ)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 3.9.2013
Vydání v ČR: 21.4.2014

Datum četby: 4 dny, březen 2017, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tam se snad skoro nic nestalo… teda kromě toho, že je poslali na Zemi.

Můj názor:  Tuhle knihu mám doma už ztraceně dlouho a když jsem ji nedávno půjčovala, řekla jsem si, že bych si ji taky konečně mohla přečíst. Přece jenom jsem si ji kdysi pořídila kvůli tomu, že jsem začala sledovat seriál The 100, který z téhle knižní série vlastně vychází. Jenže v tom jakási podobnost končí.

Původní zápletka je sice stejná, některé postavy se v seriálu také objeví, ale samotný vývoj je rozhodně odlišný. A to je možná kámen úrazu. Buď to… anebo to, že mi už není náct, jelikož tahle kniha je takříkajíc o ničem. Nemůžu ani říct, že bych měla vysoké nároky díky seriálu, který bezmezně miluju (i přes jeho občasné pády). Věděla jsem, že se kniha liší. Netušila jsem sice, že až tak moc, ale i tak.

Prostě mě téměř nebavila. Nezajímalo mě, co se bude dít s tou nebo tamtou postavou. Nějak mě nebralo ani dění na Zemi… ani na Arkádii. Ne, že by se nic nedělo, ale přišlo mi to všechno tak nějak nudné. K žádné z postav jsem si po prvním díle nevybudovala vztah. A to mě asi mrzelo nejvíc.

Nemyslím si, že by to byla špatná kniha. Hlavní linku má moc zajímavou a vypadá to, že to má autorka zajímavě vymyšlené, jinak by si ji producenti nevybrali pro tvorbu seriálu. Ale provedení je tak nějak mdlé. Snad se to v pokračování zlepší.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..