V únoru 2017 vychází – 2. část

Druhá část přehledu knih, které vycházejí tento měsíc.

~ Česko ~

Případ ukradeného zubu
William Ritter

16.2.2017
HOST

Abigail Rooková a podivínský detektiv R. F. Jackaby znovu zasahují Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být, zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzváni, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy. Nejprve se objeví zákeřní měňavci zamaskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu.

Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neidentifikovatelná bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou jen zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamu, žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.“

Měsíční kroniky – omalovánky
20.2.2017
Egmont

Postavy, místa a scény z oblíbené dystopické série Marissy Meyerové Měsíční kroniky znovu ožívají v nápadité knize omalovánek vytvořené samotnými fanoušky.

 

Oko za oko (Oko za oko #1)
Jenny Han, Siobhan Vivian

20.2.2017
CooBoo

Velké holky nepláčou, ale vezmou svůj osud pevně do rukou.

Ostrov Jar není jen idylické místo na dovolenou, ale to vědí pouze ti, co na něm žijí. Kat, Mary a Lillia chodí na střední školu, ale to je asi to jediné, co mají společného… tedy kromě touhy pomstít se. Pomstít se těm, kteří je šikanovali, vysmívali se jim a udělali jim ze života peklo. Špatné věci se totiž stávají i hodným holkám.

KAT už má dost toho, jak ji její bývalá nejlepší kamarádka ponižuje.

LILLIA klukům vždy věřila, ale tomu je konec. Ne potom, co se stalo tohle léto. A rozhodně to nenechá jen tak.

MARY ostrov před šesti lety opustila kvůli klukovi. Ale vrátila se a chce, aby ten, co jí kdysi ublížil, taky trpěl.

Žádná z dívek by se sama nedokázala bránit, ale dohromady… dohromady jsou schopné čehokoli.

Diplomatka (Siranta Jax #3)
Ann Aguirre

20.2.2017
Fantom Print

Není snadné lehce našlapovat v botách s ocelovou špičkou.
Siranta Jaxová zrovna neproslula diplomatickými schopnostmi. Jako „skokan“, který naviguje lodi šeroprostorem, je zvyklá nejprve střílet, a až potom diskutovat. Nyní musí vyjednávat s Ithtoriany, kteří mají názor na lidi stejně tvrdý jako jejich exoskelet.

Ale zasedání rady Ithiss-Toru nejsou jediným místem, kde musí velvyslankyně Jaxová opatrně manévrovat. Sirantin milenec March zamrzl v permanentním zabijáckém modu a jeho nedůtklivost by mohla ohrozit vyjednávání – o jejich vztahu nemluvě.

Jaxová se však nehodlá vzdát ani mise, ani milovaného muže. Teď, když se Okraj nachází v obležení pirátů a Pajšláků, je aliance s Ithiss-Torem možná jedinou nadějí lidstva. Siranta si proto klade otázku, proč byl tento úkol svěřen právě potížistce, jakou je ona.

Město zrcadel (Přechod #3)
Justin Cronin

20.2.2017
Knižní klub

„Jeden z nejvýraznějších úspěchů americké fantasy.“ Stephen King | Prošli jste Přechodem. Čelili Dvanáctce. Teď vejděte do Města zrcadel k poslednímu zúčtování. Dvanáctka byla rozprášena. Ve světě skončilo století vlády nepředstavitelných hrůz. Potomci těch, kteří přežili, začínají opouštět hradby města s odhodláním vybudovat novou společnost.

Daleko od nich, v mrtvé metropoli na východě kontinentu, však čeká Nula, první nositel viru. Jeho nenávist dokáže utišit pouze porážka Amy, jeho protipólu, jediné naděje umírajícího lidstva. Dívky z Neznáma, která je pro zničení Nuly ochotná obětovat vše. A nejspíš bude muset…

Město zrcadel (Přechod #3)
Justin Cronin

20.2.2017
Yoli

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí.

Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávných rukou a Simon se stane obětí vydírání: buď udělá, co se po něm chce, i když se mu to příčí, nebo riskuje, že si tajné e-maily přečte celá škola. V sázce je však ještě mnohem víc – plachého Bluea by nechtěná publicita mohla vyděsit a Simon už by nikdy nezjistil, kdo Blue ve skutečnosti je…

Nevinná navždy (Rosemary Beach #3)
Abbi Glines

22.2.2017
Yoli

Dva nevlastní sourozenci. Dva rozdílné světy. Osudová přitažlivost. Rush slíbil Blaire věčnou lásku… ale sliby není lehké dodržet. Dokážou spolu šťastně žít, nebo už vše zašlo příliš daleko? Rush musí volit mezi svou rodinou a láskou k Blaire, přitom nechce ani jedno ztratit. Bude si muset vybrat, co je pro něj důležitější. Ale jde to vůbec? Blaire nechce opustit svoji pohádkovou představu o láskyplném vztahu s Rushem, ale sama sobě musí přiznat, že už to dávno není pravda.

Oba se navzájem zraňují a Blaire už nemůže zastírat, že téměř nic není v pořádku. Díky své lásce k Rushovi a touze po spokojené rodině dál věří, že přijdou na způsob, jak všechno skloubit. Nakonec ale musí udělat to, co bude nejlepší pro ni a pro miminko. I kdyby jí to mělo zlomit srdce. Dovedou svůj vztah Rush a Blaire udržet, aby každý z nich neztratil příliš?

Moje recenze

Oddaná tobě (Fixed #3)
Laurelin Paige

24.2.2017
Ikar

Vztah Alayny Withersové a Hudsona Pierca prošel mnoha zkouškami. Oba jsou přesvědčeni, že i přes minulé chyby si dokážou odpustit a milovat se ještě oddaněji. Slíbí si se vší vážností, že od teď mezi sebou nebudou mít žádná tajemství.

Proto je Alaynino srdce zlomeno tím bolestněji, když přijde na to, že Hudson svůj slib porušil, a navíc jí odmítá cokoliv vysvětlit. Jakkoliv ho miluje snad víc, než kdy dřív, tato poslední zrada její lásku málem pohřbí navždy. Ještě ke všemu se kolem ní motá bezcitná Celia, která je ihned ochotná toho využít…

Návrat Kouzelnice (Země příběhů #2)
Chris Colfer

27.2.2017
Fragment

Zlá kouzelnice, která kdysi proklela Šípkovou Růženku a uvrhla ji do stoletého spánku, je zpět. Po letech skrývání se chce mstít a je nebezpečnější než kdy dřív!

Už je to rok, co se sourozenci Alex a Conner vrátili z Říše příběhů. Stejně tak dlouho neviděli svoji babičku – Kmotřičku vílu. Když se jednoho dne objeví u nich doma, s vojáky královny Popelky za zády, děti hned vytuší, že se stalo něco vážného. Jejich maminka byla unesena!

Ačkoli jim babička zakáže cokoli podnikat, podaří se jim tajně proniknout zpět do Říše příběhů. Tam však brzy zjišťují, že vše je mnohem horší, než se domnívali, a že poprvé, kam paměť sahá, možná pohádky nebudou mít šťastný konec…

Selekce – omalovánky
27.2.2017
CooBoo

Jestliže jste si zamilovali sérii Selekce, jsou tyto krásné omalovánky to pravé pro vás. Půvabné ilustrace jednotlivých postav z tohoto světa stejně jako úžasné ručně psané citáty ze všech knih této fantastické série vás naprosto uchvátí a přenesou vás mezi Maxona, Aspena, Americu, Marlee a další.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Orvokki napsal:

    Případ ukradeného zubu! Na tú sa strašne moc teším, Jackaby je skvelá kniha, pokračovanie si nenechám ujsť. 🙂
    Orvokki recently posted..“Ako sa má mamina?”My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..