RC review: Hrdina

hrdina_bookAutor: Samantha Young
České datum vydání: 5.8.2016
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Nakladatel: Ikar

Alexe Hollandové už dávno spadly klapky růžových brýlí z nosu. Může za to poděkovat svému otci. Dříve pro ni býval hrdinou, pak už jen člověkem, díky němuž měla její máma oči pro pláč. A nakonec jen lhářem, podvodníkem a ztracencem, který má na kontě daleko hříšnější věci, než je utajovaná rodina.

Teď se po smrti matky, co ji raději odvrhla, než aby se postavila na její stranu, pomalu zase dává dohromady a snaží se na svět usmívat. Jenže to by jí do cesty nesměl vstoupit jediný muž, o němž toho ví daleko víc, než by chtěla, a který ji jen díky jejímu otci nenávidí až do morku kosti.

Caine Carraway není muž, co nejde pro ostré slovo daleko. Díky jednomu nešťastnému setkání se tak stane, že je Alexa najednou bez práce i bez možnosti si nějakou v branži získat. Tohle si ale Alexa rozhodně nenechá líbit, proto k němu vrazí do kanceláře a s omluvou na rtech požaduje, aby vše napravil. Jaké je její překvapení, když jí den na to naopak sám nabídne práci…

Hrdinou proti své vůli

Snad každá hledá svého vysněného prince na bílém koni. Jen ne vždycky se zadaří. A někdy ani toho prince nepotřebujete, stačí obyčejný chlap z masa a kostí. Ono to i tak bude šílená jízda…

Překlad

Knihu jsem už dříve četla v originále, takže jsem se bála, jestli se mi český překlad trefí do noty. Přeci jen je to u těch romancí, potažmo rovnou erotických romancí, krapet těžší oříšek a ne vždycky se to povede. Tentokrát to sice nebylo úplně stoprocentní, hlavně ve chvílích, kdy si pamatuju, že bylo v angličtině něco jiného, než v českém překladu, ale i tak se kniha četla sama. Opravdu jen škoda těch špatně přeložených míst, ale člověk neznalý originálu si snad ničeho nevšimne.

Postřehy a pocity

Ne všechny činy postav se daly v příběhu předvídat, což se mi moc líbilo. Nehledě na to, že obě hlavní postavy jsou si tak neuvěřitelně podobné, že jejich vzájemné interakce vážně stály za to. A to nemluvím o pořádném sexuálním napětí.

Nutno podotknout, že to není úplně klasická romanťárna, kdy si on najednou uvědomí, jaký je prevít a kompletně se změní, a ona ho pak uvítá s otevřenou náručí, jako by se nic nestalo. Caine je totiž prevít skoro až do samotného konce a Alexa to s ním rozhodně nemá lehké. Možná i proto je to místy tak emočně vypjaté, že jsem měla co dělat, aby mi netekly i slzy.

Hodnocení

Samantha Young se do povědomí českých čtenářů uvedla hlavně svou sérii Dublin Street. Hrdina je její další eroticky laděná romance, která hodlá bojovat o jejich přízeň. Zápletka knihy je neuvěřitelně jednoduchá a závěr je docela jasný už na začátku, přesto musím říct, že mě kniha opravdu překvapila a pořádně dostala.

Tak jako tak jde ovšem o velice povedený kousek, který by vám neměl uniknout.Kombinuje v sobě vše v tom správném poměru, abyste si i po dočtení řekli, že si ji rozhodně musíte dát nejmíň jednou. Proto si ode mě zaslouží plný počet, tedy 5 hvězdiček.

Hrdinu si můžete objednat na stránkách internetového knihkupectví Neoluxor.

Chtěla bych touto cestou poděkovat Neoluxoru za poskytnutý elektronický recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..