Unhooked

Unhooked_bookAutor: Lisa Maxwell
Originální název: Unhooked
Žánr: young adult, fae, magie, re-telling
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Gwen si asi nikdy nezvykne na pomatenost své matky, která se čas od času rozhodne, že je potřeba se urychleně přestěhovat. Není zrovna nadšená z toho, že se musí stěhovat do deštivého Londýna, když si v bývalém místě tolik zvykla a usadila se.

Se stěhováním jim oběma pomáhá Gwenina kamarádka Olivia, která s Gwen stráví ještě dva týdny prázdnin, než se vrátí zpátky k rodičům, co o ni nejeví moc zájem. Nový domov nevypadá nijak vábně a i okolí v Gwen nevzbuzuje zrovna důvěru. Zdá se jí, že něco není úplně v pořádku, ale snaží se nejistý pocit hodit za hlavu.

Vše se ale změní v okamžiku, kdy ji i Olivii unesou létající monstra někam daleko od Londýna, kde není už vůbec nic normálního. Gwen totiž dlouho bojuje s pravdou, kterou jí odhalí jeden docela pohledný mladý kapitán lodi. Dostala se totiž do Země nezemě… ale jiné, než o jaké se vypráví v pohádkách. V téhle jí totiž půjde o život…

Nakladatel: Simon Pulse (EN)
Počet stran: 342 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 2.2.2016
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby:  2 dny, červenec 2016, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nebylo to vůbec špatné, ale dost předvídatelné, možná chvílemi až zbytečně temné a konec mi přišel jaksi ne úplně dořešený.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Když už jsem dočetla jedno převyprávění pohádky, rozhodla jsem se zkusit další, kterou jsem taky měla v hledáčku. Pokud mě sledujete už delší dobu, víte, že nejsem moc velkým fanouškem fae/fey/víláků a tak dále. Nevím proč, prostě jsem jejich příběhům nepřišla moc na chuť.

Po přečtení oficiální anotace knihy jsem si říkala, že mi možná nesedne, ale jelikož se v knize měl zobrazovat „Hook“ ve své lepší podobě (ano, kdo sleduje nebo někdy sledoval Once Upon a Time, je do Hooka… nebo spíš toho herce… zabouchnutý), řekla jsem si, že do toho půjdu a uvidí se.

Inu, nebylo to špatné, ale na můj vkus to bylo možná až moc zbytečně temné. A zmatečné. A nějak zrychlené. A docela předvídatelné. Což je docela škoda. Nejvíc mě na tom asi mrzelo to, že jste jisté zvraty a zázračná odhalení mohli odhadnout už docela dost dopředu, to ale nemění nic na tom, že se kniha četla neuvěřitelně lehce, i když byla místy docela děsivá i smutná.

Hlavní hrdinka byla na můj vkus ovšem častokrát spíš na facku, i když se její postoj občas dá i pochopit. V příběhu se ze známé pohádky o Petru Panovi, klukovi, co nikdy nechtěl vyrůst, objeví vlastně jen Pan, kluci a Hook… tak nějak. A vlastně i Země nezemě, v trošku jiném pojetí, než byste čekali. To se vlastně týká celé hlavní zápletky, která se od pohádky obrovsky liší. Nevíte tak, co od příběhu čekat a autorka si s vámi hraje až do konce. Mnohdy jsem se ale v těch jejích popisech ztrácela, až mě to přestávalo bavit.

Mám pocit, jako by knize něco málo chybělo k tomu, abych jí mohla dát plný počet. Ať už to byl Pan, Gwen, Rowan, kluci, fae, Země nezemě… Nebylo to špatné, ale nebylo to úplně ono. Každopádně jsem sama sebe překvapila tím, jak jsem knihu o vílách slupla.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Lucie napsal:

    Ahoj, tato knížka mě moc zaujala a ráda bych si jí přečetla 🙂 ale ještě jsem žádnou knížku v angličtině nečetla, a tak jsem se chtěla zeptat jestli je to lehčí angličtina a dá se to zvládnout? 🙂 Děkuju

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..