Magie změny

MagieZmeny_bookAutor: Ilona Andrews
Originální název: Magic Shifts
Český název: Magie změny
Knižní série: Kate Daniels (Kate Daniels)
Díl: osmý
Žánr: urban fantasy, paranormálno, magie, zvláštní schopnosti, upíři, měňavci
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Curran se sice rezignoval na svou pozici Pána šelem a společně s Kate a Julií se odstěhovali do vlastního domu blízko lesa a otravných konzervativních ustrašených sousedů, ale je na něm vidět, že se potřebuje rychle něčím zaměstnat.

Nejlépe nějakým novým vedením. A když se ukáže, že Cech žoldáku je v pořádných problémech, otevře se mu nová příležitost. Jenže společně s tím se na ně oba navalí problém v podobě zmizelého přítele Curranovy nevlastní sestry.

Kate moc dobře ví, že nebude mít nikdy klid, přece jenom si magicky nárokovala Atlantu, a proto za její obyvatele nese odpovědnost. Jako by nestačilo, že je její otec za humny a ještě se rozhodl začít stavět věž až nebezpečně blízko hranic Atlanty… teď se na scéně nejspíš objevil nebezpečný džin.

Nakladatel: Ace (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 342 (EN), 304 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 4.7.2015
Vydání v ČR: 18.5.2016

Datum četby: 10 dnů, červen 2016, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Skvělé jako vždy.

Oficiální blog autorů
Oficiální stránky autorů

Můj názor: Na knihy Kate nedám dopustit, což už nejspíš víte… vzhledem k tomu, jak často o ní píšu a vyzdvihuju ji. Teď jsme už u osmého dílu a ačkoliv u jiných sérií vidíte, že autoři už moc nemají o čem psát, tady to tak nai náhodou není. I když to občas vypadá, že je zápletka díl od dílu šílenější, pořád to má ten správný drajv, pořád mají čím překvapovat, pořád to má švih, vtip i romanci.

Kate s Curranem je jedním z těch úžasných, sakrastických, věčně zkrvavených a zmlácených párů, co by jeden za druhého položili život. Když si vybavím, jak se jejich vztah vlastně kousek po kousku budoval, nemůžu uvěřit, že už je ti tak dlouho a že už jsme tak daleko. Trochu mám obavy, co budu dělat, až série skončí, i když si nejsem jistá, jestli chci, aby se knihy táhly donekonečna.

Vůbec by mi nevadilo, kdybychom se třeba dočkali nějakého pokračování, spin-offové série o Derekovi a Julii, protože pevně doufám, že to jednou dají dohromady. Ascanio je sice fajn, ale prostě to není Derek. Nový královský pár Smečky taky není vůbec špatný, docela jim fandím, ale jsem zvědavá, jak se to bude s Curranem a jeho pozicí vyvíjet dál. Těším se, hodně se těším.

Ale abych jen neplkala, chci opět pochválit český překlad, díky kterému jsem si sérii tolik oblíbila. Jen se připravte na to, že u tohoto dílu byla nejspíš kniha vypuštěna dřív, než prošla klasickou korekcí, takže text obsahuje pár chyb a nejasností, ale celkově se to rozhodně dá přečíst a pokud budete do děje tak zažraní jako já, jen se párkrát podivíte a pak budete pokračovat dál.

Plus se  ještě jednou musím pochválit, protože jsem od české překladatelky obdržela poslední díl s krásnou malůvkou, na kterou se nemůžu doslova vynadívat. Ještě jednou mockrát děkuji!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..