Jak jsme křtili Adaptaci 19.2.2016

Páteční odpoledne a večer se pro některé z nás nesl v duchu jedné velice zajímavé akce, na které jsem se organizačně podílela s Yanny, Madeleine, Vojtou a nakladatelstvím Slovart. Možná už jste o knize slyšeli, možná ještě ne, ale šlo o knihu Miroslavy Varáčkové, Adaptace.

AdaptaceAdaptace je dystopická verze budoucnosti, co vypráví příběh dospívající dívky, která měla všechno – domov, přátele, rodinu… A pak lidstvo zdecimovaly války. Teď nemá nic. Přišla i o svůj domov. Ale přizpůsobila se.

Vpřed ji pohání jen naděje, že ji vzácná mapa dovede do posledního útočiště na Zemi. Lidé zkoušení válkou a nemocemi se také přizpůsobili novému světu a bojují o každou minutu života. Osamělá dívka putující neznámou krajinou je pro ně snadnou kořistí.

Když Zoje pomůže neznámý Simon, poruší tím křehkou rovnováhu poválečného společenství a musí za to zaplatit životem. A tak se Zoya vydává na cestu zničenou krajinou s nadějí, že ji mapa po jejím mrtvém kamarádovi skutečně dovede před brány města, kde ještě vládne lidskost. Tedy měla by…

Kniha už před pár měsíci vyšla v originále na Slovensku, no k českému vydání se nakladatelství rozhodlo uspořádat křest spojený s autogramiádou a nějakým tím programem pro knihomoly a blogery. A tak jsme se všichni ocitli v pátek 19. února v prostorách Café Lajka, kde se vše mělo uskutečnit.

Společně s dalšími organizátory jsem byla na místě činu samozřejmě už dříve, ačkoliv narozdíl od většiny jsem já doběhal přímo z práce až okolo čtvrté hodiny. V rámci přípravy jsme se navzájem povzbuzovali v tom, že to bude fajn akce a že si ji všichni pořádně užijeme, což se doufám také stalo.

Pro účastníky jsme měli připravené speciální uvítací balíčky, které se skládaly z plátěné tašky, placky, tužky, záložky a samozřejmě také knihy Adaptace. Na programu večera bylo kráté seznámení, předčítání z knihy, rozhovor, autogramiáda, volná zábava a dvě soutěže, z čehož jedna byla kreativnějšího rázu a v druhém případě šlo o tombolu. Ti šťastnější si tak domů odnášeli více než jednu knihu.

Za sebe, jako organizátora, knihomola i blogera, můžu říct, že jsem se skvěle bavila a chci poděkovat spoluorganizátorům a všem, kteří se na nás nakonec opravdu přišli podívat a domů si odnesli podepsaný knižní kousek přímo od autorky. Věřím, že se Adaptace dobře uvede také v Česku a že se brzy dočkáme i dalších autorčiných knih, Miroslava Voráčková je totiž náramně sympatická paní, která je vyloženě jedna z nás.

Tímto jsme snad letos odstartovali další úspěšnou sezónu knižních akcí a srazů a brzy se snad uvidíme na dalším. Ať už to bude k jakékoliv příležitosti 🙂 Na závěr se podívejte na několik fotek z akce, které se mi podařilo nafotit předtím, než nastala volná zábava a tak dále. Za úvodní fotku nahoře děkujeme Michalovi.

A abyste si nemysleli, ani vy nepřijdete zkrátka. Sledujte můj blog, protože se zde objeví soutěž, v níž budete moci i vy vyhrát podepsaný výtisk knihy společně se super plátěnou taškou.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Lucy Lillianne napsal:

    Jde vidět, že to byla super akce. Všichni nadšení a na blozích účastníků krásné fotky 🙂
    Lucy Lillianne recently posted..Knižní přírůstky #82My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..