P.S. I Still Love You

PSIStillLoveYou_bookAutor: Jenny Han
Originální název: P.S. I Still Love You
Knižní série: Všem klukům, které jsem milovala (To All the Boys I’ve Loved Before)
Díl: druhý
Žánr: young adult, romance
Hodnocení: 3 hvězdičky

Lara Jean ví, že lhát se nemá. A už vůbec by se nemělo lhát své rodině, svým přátelům, ani sama sobě. Když na to ale konečně přišla a uvědomila si, co k Peterovi cítí, bylo už pozdě.

Jenže Lara Jean se nevzdá jen tak lehce. Je rozhodnutá zjistit, jestli k sobě s Peterem patří. Problém je ale to, že jim osud háže do cesty jedno pokušení za druhým. Dokáže se Lara Jean vyrovnat se svou minulostí, aby byla v přítomnosti šťastná?

Nakladatel: Simon & Schuster Books (EN)
Počet stran: 337 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 26.5.2015
Vydání v ČR: vyjde

Datum četby: 5 dní, červenec 2015, v angličtině

Reakce po dočtení knihy: Nemůžu si pomoct, ale po prvním díle to bylo docela zklamání.

Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Do druhého dílu jsem se pustila v originále ihned po dočtení toho prvního. Musela jsem totiž vědět, jak celá tahle lapálie skončí. Raději jsem si nečetla žádné recenze, abych nebyla zbytečně ovlivněna názory jiných.

Celý koncept psaní dopisů svým bývalým láskám se mi líbil, stejně jako zápletka okolo „předstíraného“ vztahu, který nakonec přerostl v něco víc, aby byl záhy naprosto uťat ve svém rozkvětu. Ach, jak mé srdce plakalo a doufalo, že vše napraví pokračování. Ach, jak mé srdce plakalo dál, jelikož to byla neskutečná ždímačka nervů i emocí.

Druhý díl mě zklamal. Vývoj vztahu mezi Larou Jean a Peterem se mi nezdál. Ke konci si člověk může říct, že došli jakéhosi poučení oba dva, ale stejně se mi celý průběh jejich cesty nelíbil. Bylo to na můj vkus až zbytečně moc předramatizované, roztáhlé, ufňukané a tak nějak bez větší jiskry než první díl a to je vážně škoda.

Nejhorší pro mě bylo, že i když se mi zmatečná a skrz naskrz domácky roztomilá Lara Jean v první knize líbila, v pokračování jsem jí chtěla ubalit za to, že si je sama sebou tak moc nejistá a neustále se srovnává se svou bývalou nejlepší kamarádkou, z níž se vyklubala naprostá mrcha, co jí jen ztrpčuje život. Stejně tak mě vytáčel Peter a jeho neustálé lži a tajnosti, a i když mě jeho žárlivost bavila, bylo to na mě prostě už pozdě.

A o ostatních postavách radši nebudu ani mluvit. Myslím, že by si série zasloužila třetí díl, který by se soustřeďoval jen na Johna Ambrose McClarena, protože ten byl naprosto boží.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..