Filmová recenze: The DUFF

Když se oznámilo, že se dočkáme filmové adaptace mé oblíbené knihy The DUFF, věděla jsem, že se předlohy rozhodně nebudou držet a že si vyberou jen to, co se jim bude hodit. Už podle prvních trailerů mi bylo jasné, že to tak bude, ale i tak jsem se neskutečně těšila.

TheDUFF_posterRežie: Ari Sandel
Scénář: Josh A. Cagan
Kamera: David Hennings
Hudba: Dominic Lewis
Hrají: Bella Thorne, Mae Whitman, Allison Janney, Robbie Amell, Ken Jeong, Skyler Samuels, Romany Malco, Nick Eversman, Tony Cavalero, Gabriela Fraile, Bianca A. Santos, Marisela Zumbado

Biančin svět se najednou převrátí vzhůru nohama, když jí její soused a kamarád z dětství na jedné párty řekne, že je VOTKa – tedy Vybraná Ošklivá Tlustá Kamarádka. To v puberťáckém překladu znamená, že svým dvěma nejlepším kamarádkám Jess a Caitlin dělá správné třetí kolo.

Jako VOTKa je snadno přehlédnutelná, nezajímavá a tak nějak do počtu. Biancu to naštve natolik, že se rozhodne svého VOTKovství zbavit a o pomoc nepožádá nikoho jiného než svého souseda a taky nejžádanějšího a nejpřitažlivějšího kluka na škole, Wesleyho.

Nabídne mu za to výměnou pomoc se školou, aby se nemusel bát toho, že ztratí svou šanci na fotbalové stipendium na vysokou. Jak už to tak ale bývá, tahle dohoda je oba dovede někam úplně jinam, než by si mysleli…

Když opominu fakt, že valná většina herců až na Bellu Thorne už věkově dávno nespadá do kategorie střední škola, líbí se mi, jaké herecké obsazení se ve filmu dalo dohromady. Mae Whitman je v roli Biancy naprosto skvělá a Robbie Amell je tak neskutečně přitažlivý, že stále nechápu, kde ti kluci Amellovi ty sexy geny vzali (jeho bratranec hraje Olivera Queena v seriálu Arrow, Robbie si sám střihl jednu významnější roli v seriálu Flash). I ostatní herci mi skvěle kápli do noty, stejně jako celkové komediální provedení filmu.

Ano, filmové zpracování má z knihy asi tak 20% zápletky, celký základ příběhu je vlastně fuč a zůstaly jen postavy a označení DUFF, ale tak nějak mi to nevadilo. Beru to prostě jako jinou, vtipnější verzi knihy s klasickým středoškolským tématem škatulkování.

Některé hlášky i nekončící popkulturní narážky mě dostaly smíchy do kolen. Nechyběl ten správný sarkasmus a ironie, emočně vypjatější chvíle, stejně jako klasické romantické a *swoon swoon* momenty.

The DUFF je ideální mix teenage komedie, která by vám neměla uniknout. Jde těžko o film, který by trhal rekordy prodejnosti a i z toho důvodu se nedostal k nám do kin, ale rozhodně se u něj pobavíte a bude vám prostě fajn… nehledě na to, že si vážně, ale vážně budete chtít sáhnout na Robbieho vánočku – opakovaně.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Silva napsal:

    Ten co hraje v Arrowi Olivera neni bratranec,ale bratr Robbieho Amella

  2. Lili napsal:

    Ahoj..nevíte kde najdu knihu v češtině?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..