Ruins

Ruins_bookAutor: Dan Wells
Originální název: Ruins
Knižní série: Partials
Díl: třetí
Žánr: young adult, dystopie, scifi
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Kira se vydala všanc doktorce Morganové, aby na ní mohla provést pokusy, které by vedly ke zjištění toho, jak zabránit brzké a konečné expiraci všech Partiálů. Nevím, jestli je klíčem ke všemu, ale doufá, že ano. Netušila ovšem, že se vše nakonec zašmodrchá daleko víc, než by si myslela.

Samm zůstal společně s Heron v posledním „ráji na Zemi“, kde se děti sice rodí s virem RM, ale díky „vakcíně“ neumírají po prvním týdně života a vesele žijí dál. Každý ráj je ale něčím vykoupený a v tomto případě je to deset Partiálů, které udržoval doktor Vale v umělém kómatu, aby mohl využít jejich feromony pro lék. Samm je rozhodnutý těmto Partiálům pomoci, stejně jako pomoci tamním lidem přežít.

Marcus už dávno není ten ustrašený medik, který se bál o svůj vlastní krk. Teď se sice o svůj krk bojí dlaeko víc, ale neváhá podat pomocnou ruku a vrhat se i do těch nejnebezpečnějších situací, jen aby získal lidem i Partiálům více času. Přitom neztrácí svůj neuvěřitlený nadhled a ostropvitp.

Cesty všech tří se dříve či později protnou, aby se postavili něčemu, co by mohlo znamenat definitní záhubu nebo záchranu zbytku světa.

Nakladatel: Balzer + Bray (EN)
Počet stran: 464 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 11.3.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Promo ke knize

Datum četby: 7 dní, květen 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Úžasný díl a výborný konec. Rozhodně jsem spokojená, byla to nekončící jízda.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Naprosto fenomenální série u níž je obrovská škoda, že není v češtině a že ve slovenštině tuším skončili u prvního dílu. Wellsovi se i potřetí podařilo naprosto mi vytřít zrak. Pravda, některé neskutečně vláčné posuny děje mě vytáčely, ale to jen proto, že jsem potřebovala odpovědi na hromadu otázek, kterou jsem po přečtení prvních dvou dílů měla.

Líbí se mi, že je kniha vyprávěná opět z tří hlavních pohledů, ale ty se střídají s dalšími dějovými linkami dalších postav, které tu a tam povypráví svou linii, než se sejdou s další postavou. Nevím, jestli jsem v posledních letech na něco podobného v knihách narazila, i když to vypadá docela zmatečně, je to výborně vše podané a hodně dobré.

Pokud vás zajímá romantická část příběhu, pak ano, je tu a musím říct, že jsem spokojená, jak je celkově provedená a zvládnutá až do samotného konce. Marcus je totiž povahově taková má mužská verze a Samm je zase přesně ten typ, který by mi kolena proměnil v želatinu.

Konec má samozřejmě několik naprosto WTF momentů, kdy nevíte, jestli tomu všemu věříte a co se to proboha děje a proč to už kruci skončilo?! Skvělá série.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..