Tento měsíc v kinech (4)

Máme tu další měsíc a to znamená další filmy v našich kinech. Kolik jich ale je podle knižní předlohy? Na které se do kina chystáte a které raději vynecháte?

~ Duben 2015 ~

Čarovný les (Into the Woods)
Podle literární předlohy: Into the Woods ~ James Lapine (kniha i divadelní hra, 2014, 1991)
Datum premiéry: 2.4.2015

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky – ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu.

Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav.

Samba (Samba)
Podle literární předlohy: Samba pour la France ~ Delphine Coulin (2012)
Datum premiéry: 9.4.2015

Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice – manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady.

Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup.

Pořád jsem to já (Still Alice)
Podle literární předlohy: Ještě jsem to já ~ Lisa Genova (Práh, 2009)
Datum premiéry: 16.4.2015

Alice Howlandová, šťastně vdaná matka tří dospělých dětí, je uznávanou profesorkou lingvistiky, která začíná zapomínat slova. Když je jí diagnostikována raná forma Alzheimerovy choroby, zjišťuje Alice společně se svou rodinou, že jejich vzájemné vztahy projdou tou nejnáročnější myslitelnou zkouškou. Její úsilí zůstat stále tím, kým kdysi byla, je děsivé, dojemné i inspirující.

Herečka Julianne Moore byla oceněna za roli v tomto filmu cenami Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herečka ve hraném filmu – žánr drama, cenou Oscar v kategorii Nejlepší herečka a cenou BAFTA v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli.

S tváří anděla (The Face of an Angel)
Podle literární předlohy: Angel Face: The Real Story of Student Killer Amanda Knox ~ Barbie Latza Nadeau (2010)
Datum premiéry: 23.4.2015

Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili.

Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny.

Avengers: Age of Ultron (Avengers: Age of Ultron)
Podle literární předlohy: Avengers ~ Jack Kirby, Stan Lee
Datum premiéry: 30.4.2015

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety.

Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Julča napsal:

    Já se nejvíc těším na Avengers, Still Alice a taky A Little Chaos, který jsi tady nezmínila 🙂
    Julča recently posted..Recenze: It’s Kind of a Funny Story (Ned Vizzini)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..