V říjnu 2014 vychází – 2. část

A jde se na přehled druhé části knih vychízející v Česku. Je to pořádná nakládačka.

~ Česko ~

Hrej férově (Hra #3)
Emma Hart

20.10.2014
Galatea

Její minulost je plná utrpení. Jeho minulost zase plná bolestného zármutku. A i přesto je jediným na světě, kdo jí připomene, že je pro co žít.

Abbi Jenkinsová už ani nedoufala, že by někdy opustila zdi ústavu pro duševně choré, kde musela strávit celý poslední rok. Že se jí to povedlo, však neznamená, že by zapomněla, co všechno jí Pearce provedl. Moc dobře ví, že jedinou šancí, jak se vyrovnat s depresemi, které jí každý den ničí mysl, je balet, který je pro ni víc než jen pouhým koníčkem. Balet na prestižní umělecké škole Juilliard v New Yorku je tím jediným, co jí dává touhu žít. Něco, k čemu se může upnout.

Blake Smith opustil Londýn z jednoho jediného důvodu, a to i přesto, že nikdy nechtěl utíkat před bolestnou minulostí. Po příjezdu do New Yorku je plně odhodlaný, že splní slib, který dal sestře a dostane se na Juilliard. Nikdy však nepředpokládal, že bude ve stejné třídě s Abbi – dívkou, jejíž oči jsou plné smutku a utrpení. Utrpení, jaké on sám dobře zná. Každá hodina, kterou spolu stráví, je sbližuje víc a víc. A Blake už nemůže dále bojovat s nutkáním ochránit ji samu před sebou.

Čím více se dozvídají o své minulosti, tím více se musí ptát sami sebe, zda existuje ještě něco, co by je mohlo zachránit…

Elusion (Elusion #1)
Claudia Gabel, Cheryl Klam

20.10.2014
CooBoo

Chcete žít v bezproblémovém světě, kde se splní každé vaše přání? Chcete mít možnost vybrat si libovolné místo na Zemi či ve Vesmíru a v okamžiku se tam ocitnout? Chcete zapomenout na svůj reálný život a dělat si, cokoli jen chcete? V tom případě vítejte v Elusion – v dokonalém virtuálním světě. Regan byla vždy velkou zastánkyní Elusion, ještě aby ne – její otec tento nový svět naprogramoval a její nejlepší kamarád Patrick teď řídí firmu, která tuto snovou virtuální realitu vydává. Avšak od otcovy nečekané smrti do Elusion nevstoupila.

Navíc se začínají šířit zvěsti, že celý program není tak bezpečný, jak tvrdí oficiální představitelé firmy. A tvrzení o návykovosti a nebezpečnosti přicházejí i z velmi důvěryhodných zdrojů – například od Joshe, absolventa vojenské akademie a skvělého programátora. Regan se pustí do osobního vyšetřování a postupně odhaluje spletitou síť lží a tajemství. A zjistí, že bude muset volit mezi láskou a věrností… a její rozhodnutí ovlivní životy milionů lidí. Fantastický příběh z blízké budoucnosti o svůdné povaze virtuálního světa, v němž můžete uskutečnit všechno, co chcete.

Pokoj č. 1 (Hotel v Paříži #1)
Emma Mars

20.10.2014
XYZ

První díl erotické trilogie, která je označována jako francouzská odpověď na Fifty Shades. Paříž, hotelový pokoj uprostřed odpoledne… Tak začíná dekadentní příběh Annabelle, mladé společnice z Paříže, která přijme poslední práci před tím, než se stane ženou mocného a velkorysého muže. Tím je mediální magnát David Barlet, před kterým Annabelle, jinak studentka žurnalistiky, své noční povolání tají. Jejím posledním klientem je však Davidův charismatický bratr Louis. Ten se začne s Annabelle scházet v hotelu des Charmes.

Každý z pokojů v hotelu je věnován nějaké historicky známé francouzské svůdkyni a v každém z nich musí Annabelle splnit některou z Louisových představ. Louisem vydíraná Annabelle se postupně dostane do bezvýchodné situace, jež ohrožuje její vysněnou, pohádkovou svatbu. Louis si Annabelle absolutně podmaní a ona si uvědomuje, že pravá svoboda přichází, jen když se plně odevzdá touze… Hotel v Paříži je lechtivý, vtipný, odvážný, smyslný román s detektivní zápletkou určený čtenářům, jež hledají něco víc než jen obvyklý romantický příběh.

Bílá jako sníh (Lumikki Anderssonová #2)
Salla Simukka

20.10.2014
Egmont

Poklidný začátek příjemného výletu však vezme za své, když Lumikki kontaktuje velmi zvláštní dívka, která tvrdí, že je její sestrou. Lumikki při pátrání po rodinném tajemství odhalí nevybíravé praktiky jedné mediální společnosti a dostane se k tajemné sektě, která se ukáže jako neobyčejně nebezpečná. Lumikki hrozí smrt.

A nejen jí.

Aby Lumikki dokázala zvrátit tragédii, je i tentokrát nucena přehodnotit své zásady a především najít odpověď na zásadní otázku, komu se dá věřit a komu ne.

Noční loď do Číny (Strážci minulosti #3)
Damian Dibben

20.10.2014
Egmont

Tam mají zneškodnit nebezpečného nepřítele Xi Xianga, který chce zničit obchodní vazby mezi Východem a Západem a uvrhnout celý svět do války. Xi Xiang navíc drží klíč k tajemství zmizení Jakeova bratra Filipa. Hodiny osudu odtikávají poslední vteřiny. Stačí strážci minulosti splnit svůj úkol? Dozví se Jake něco víc o svém bratrovi?

Minulost je ohrožena; jen Jake Djones ji může zachránit!

Hra o trůny – grafický román – svazek 3
George R. R. Martin

20.10.2014
Egmont

Nepřátelství mezi Eddardem a sourozenci Lannisterovými není jediným zdrojem třenic mezi těmito dvěma mocnými rody. Tyrion Lannister, trpaslík, jehož znetvořené tělo skrývá mozek génia, se teprve nedávno osvobodil ze zajetí Eddardovy ženy, lady Catelyn Stark, která ho obvinila z pokusu o vraždu jejího mladšího syna Brandona, a jeho neklidná mysl touží po pomstě.

Daleko na severu podniká bastard Jon Sníh, nově přijatý do Noční hlídky, první nejisté krůčky k osudu podivnějšímu, než sám tuší – osudu, který ho vystaví nepředstavitelným hrůzám přebývajícím za okrajem světa.

A zatímco Daenerys Targaryen za Úzkým mořem čeká se svým manželem, velkým dothrackým khalem Drogem, syna, který si podle proroctví podrobí svět, její vlastní osud nabere nečekaný směr.

Město policajtů
Karin Slaughter

22.10.2014
Domino

Všem navzdory. Proti pravidlům. Protože někdy je to zkrátka nutné.

Atlanta, 1974. Horší čas pro nástup k policii si Kate Murphyová vybrat nemohla: Amerika prodělává kocovinu z prohrané vietnamské války, Atlantou zmítají občanské nepokoje a policisté jsou ochromeni strachem ze sériového vraha, který už nemilosrdně popravil několik kolegů. Při nástupu do služby si nevyhnutelně klade každý strážník otázku: Co když to dneska budu já?

Úspěch pátrání po Střelci, jak vrahovi začnou přezdívat, je pro všechny atlantské policisty otázkou cti. A vlastně i něčím víc. Je to zběsilá honba po pomstě za mrtvé kolegy. A když Střelec zastřelí všeobecně oblíbeného policistu, každý chce být tím, kdo toho bastarda dopadne.

Ano, každý. I Maggie Lawsonová a její nová partačka Kate. Nežene je ani tolik touha po pomstě, jako spíše po uznání mužských kolegů. Zatím se jim dostává jen výsměchu, pohrdání a klacků pod nohama. Jak ale postupují v pátrání, nastřádaný vztek, frustrace i hrdost v nich dostoupí k bodu varu. Vědí, že vrah se chystá k dalšímu úderu, a rozhodnou se jít v pátrání vlastní cestou. Všem navzdory. I kdyby je to mělo stát… taky všechno.

Král (Bratrstvo černé dýky #12)
J. R. Ward

22.10.2014
Baronet

Wrath, syn Wrathův, se po staletí obracel ke svému trůnu zády, ale teď konečně přijal otcovo žezlo – s pomocí své milované družky. Koruna ho však na hlavě tíží. Válka s Vyhlazovací společností stále zuří, hrozba Bastardů trefuje do černého a Wrath je nucen činit rozhodnutí, která ohrožují všechno – a všechny.

Beth Randallová se domnívala, že ví, do čeho jde, když spojila svůj život s posledním čistokrevným upírem na planetě: nebude to procházka růžovým sadem. Jenže když se rozhodne, že chce dítě, není připravená na Wrathovu reakci – ani na propast, která tím mezi nimi vznikne.

Otázka zní: zvítězí pravá láska… nebo ji přemůže trýznivé dědictví?

Duna
Frank Herber

22.10.2014
Baronet

Kultovní SF sága Duny, kterou mnozí znají z některé její filmové adaptace, se rodila nesnadno. Její první díl, román Duna, který později proslavil jednoho z dnes již klasiků SF literatury, Franka Herberta, vyšel v roce 1963 v časopise Analog pod názvem Svět Duny. Tehdy vyšla ovšem jen jeho část. Díky obrovskému ohlasu u čtenářů napsal autor vzápětí pokračování příběhu Prorok Duny. Pro knižní vydání (1965) obě části spojil a výstižně a stručně nazval Duna. Úspěch románu o pouštní planetě Arrakis a jejím pokladu stále rostl, hned v následujícím roce (1966) získal jak cenu Nebula, tak Hugo.

Frank Herbert své dílo rozšiřoval a vytvořil tak předobraz nové epiky v žánru SF. V letech 1969 až 1981 vyšlo dalších pět pokračování ságy popisujících boje o ovládnutí Arrakisu. Až předčasná autorova smrt ukončila i osudy hrdinů ságy, jejichž pokračování však zůstalo otevřeno. Přesto jeho smrtí příběhy o Duně nekončí. Frankův syn Brian, spolu s dalším vynikajícím SF autorem Kevinem J. Andersonem (slavná Akta X), převzal jeho úkol a k neutuchající potěše příznivců a díky jejich zájmu rozšířil ságu o další díly.

Papírová města
John Green

22.10.2014
Ikar

Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.

Na mou duši (Hra lží #5)
Sara Shepard

22.10.2014
BB/art

Když jsem před dvěma měsíci zemřela, můj vrah zanechal vzkaz mému dvojčeti: buď se stane mnou, nebo ať se rozloučí se životem. Emma plní úkol na výbornou. Pohazuje vlasy přesně ve stylu Sutton Mercerové a dokáže vymyslet kanadský žert, který se vyrovná těm nejpovedenějším kouskům Hry lží. Dokonce urovnala vztahy s mou adoptivní rodinou. Jen jediná věc se jí pořád nedaří – vyřešit mou vraždu.

Pak se v Tucsonu objeví naše biologická matka – žena, která nás obě postupně opustila. Emma se s Becky neviděla třináct let, ale ta ji okamžitě pozná – jako Emmu. Jedná se o mateřský instinkt… nebo Becky ví, že já už jsem na onom světě?

Bílé kosti
Graham Masterton

22.10.2014
HOST

Jednoho deštivého listopadového rána vydá pole na Meagherově farmě kosti jedenácti žen.

V této části Irska jsou neoznačené hroby běžné. Tyto kosti se však datují do roku 1915, do doby dlouho předtím, než
začal konflikt mezi katolíky a protestanty. A co víc, zdá se, že jejich kat odvedl velice pečlivou práci. Ženy byly
téměř jistě zaživa staženy z kůže.

Inspektorka Katie Maguireová z Corku je na mrtvá těla zvyklá. Ale tohle je hotová řezničina. Její tým je přesvědčen, že je to jen mrhání časem, že nemá cenu zabývat se dávno mrtvými ženami. Avšak Katie je rozhodnutá pomoci jim dojít
spravedlnosti.

A pak se ztratí mladá americká turistka a její kosti, pečlivě zbavené masa, jsou nalezeny na stejné farmě. Katie se bude muset vypořádat nejen s dávnými zločiny, ale i s jejich hrůznou ozvěnou v přítomnosti.

Podaří se jí vyřešit rituální vraždy spáchané před desítkami let, než brutální vrah udeří znovu?

Procitnutí slečny Primové
Natalia Sanmartin Fenollera

24.10.2014
HOST

Slečna Prudencie Primová, nezávislá, jemná a velmi vzdělaná žena, se nechá zlákat působivým inzerátem v novinách a přichází za prací do kouzelného městečka San Ireneo de Arnois, kde nic není takové, jaké se zdá.

Slečna Primová dostane za úkol uspořádat knihovnu inteligentního, kultivovaného a hloubavého „muže z křesla“. Překvapivý životní styl obyvatel městečka nejprve vzbudí v nově příchozí údiv a zmatek. Postupně však tito podivuhodní a nekonvenční lidé, především muž z křesla a děti žijící v jeho domě, vystaví zkoušce její vizi světa, její předsudky, nejniternější obavy i nejhlubší přesvědčení.

Procitnutí slečny Primové je líbezný příběh o městečku, které se postavilo zády k vlivům moderního světa. Je to román plný zajímavých rozhovorů a diskusí, paradoxů, výjimečných žen a mužů, knih, žárlivosti, lásky, květin, výtečných zákusků a dobrého jídla.

Dívka, která si hrála s ohněm
Denise Mina, Leonardo Manco, Andrea Mutti, Antonio Fuso

27.10.2014
HOST

Mladý novinář spolupracující s časopisem Milénium a jeho partnerka jsou zavražděni krátce před publikováním materiálu o obchodu s bílým masem. Na zbrani objevené na místě činu jsou otisky Lisbeth Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Všechno svědčí proti ní. Policie po Lisbeth vyhlásí celostátní pátrání, podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je však přesvědčen o její nevině…

Po dvoudílném komiksovém zpracování prvního románu trilogie Muži, kteří nenávidí ženy přichází adaptace druhého románu, tentokrát v jednom svazku.

Stůj při mně
Daniela Sacerdoti

27.10.2014
HOST

Život Eilidh Lawsonové se právě obrátil vzhůru nohama. Její manželství je v koncích a přišla o dlouho vytoužené dítě. Je duševně i fyzicky vyčerpaná a neví, co dělat. Jako by ji však něco zvláštního nutilo vrátit se do Glen Avich, malé vesničky ve skotském středohoří, kde její rodina žije po generace.

Tady potkává svého nejlepšího kamaráda z dětství Jamieho McAnenu, který sám vychovává dceru. Po smrti své matky Elizabeth se Jamie smířil s tím, že budou dál rodina jen ve dvou, uzavřel se do sebe a zasvětil život dceři Maisie. Nikdo však netuší, že to byla právě Elizabeth, kdo přivolal Eilidh zpátky do Glen Avich. Přestože je už tři roky po smrti, nedokázala ztraceného a osamělého syna opustit.

Teď se snaží nenápadně dopomoci tomu, aby se Jamie s Eilidh znovu sblížili. Ti se však oba bojí opakování minulosti a Elizabetin vliv má své hranice.

Hra osudu
Barbara Wood

27.10.2014
Ikar

Mladá instrumentářka Lydie Harrisová žije trochu nudně a dost osaměle v kalifornském Malibu. Po nehodě, při níž zemřeli její rodiče a bratr, se jí odcizila i sestra Adéla. Nedala o sobě vědět už více než čtyři roky, proto Lydii velmi překvapí, když jí najednou zavolá. Adéla ji naléhavě žádá, aby za ní přijela do Říma. Krátce nato pošta doručí Lydii figurku ze slonoviny. Lydie požádá o radu svého přítele doktora Kellermanna. Ten zjistí, že figurka pochází z letité egyptské deskové hry a má nesmírnou cenu. Přestože si se sestrou už dlouho nejsou blízké, má Lydie o Adélu starost. A navzdory doktorovu varování odlétá do Evropy…

Saeculum
Ursula Poznanski

27.10.2014
Fragment

Strávit pět dní v hlubokém lese a zkusit žít jako ve středověku vypadalo jako výborný nápad. Bastian by si však tento zážitek v klidu odpustil. S účastí na výpravě souhlasil jen kvůli své lásce Sandře.

Parta dobrodruhů se vydává na cestu i přesto, že místo, kde chtějí tábořit, bylo kdysi prokleto. Staré povídačky o tom, že kdo do lesa vstoupí, nevrátí se už zpět, nikdo nebere vážně. Během první noci přijde prudká bouře a z tábora zmizí první člen výpravy. Zbydou jen podivné vzkazy vyryté do kůry stromu. Když se ho ostatní vydají hledat, začnou bloudit. Pak se ztratí další z nich…

Jak velkou udělali chybu, když nebrali varování vážně? Nechá je les odejít?

Beze snů (Proroctví #2)
Josephine Angelini

27.10.2014
CooBoo

Středoškolačka Helen z ostrova Nantucket je polobohyní. Patří totiž k rase Následníků, k potomkům řeckých bohů, kteří mají mnohá nadpřirozená nadání, ale jejich životy poutají prastaré zákony a kletby. Jedním z největších prokletí jsou Furie, které nutí Následníky z různých rodů, aby se mezi sebou zabíjeli ve jménu dávné krevní msty. A Helen je zřejmě jediná, kdo si s Furiemi může poradit.

Jen ona totiž dokáže sestupovat do podsvětí a hledat přízraky pomsty ve strašlivé říši pána mrtvých. Neustálé cesty do pekla a naprostý spánkový deficit si ale brzy začnou vybírat svou daň. Helen je unavená, nemocná a ke všemu ještě zoufalá ze své zakázané lásky k dalšímu Následníkovi – Lucasovi. Když už se zdá, že za pátrání po Furiích dívka zaplatí tu nejvyšší daň, získává náhle v podsvětí pomocníka: tajemného a nádherného mladíka, potomka krásné Afrodity… Helen jako poutník podsvětím ví, že láska je silnější než smrt. Ale je také silnější než prastaré kletby?

Moje recenze

Souboj (Vlčí pramen #3)
Nancy Holder & Debbie Viguié

28.10.2014
Alpress

Katelyn se od chvíle, kdy ji napadl vlk, proměňuje ve vlkodlaka. Žije ve smečce Fennerů, pro něž představuje jako vetřelec velké nebezpečí. Když se mezi vlkodlaky rozhoří krvavý boj, Katelyn se mu marně snaží zabránit. Jediný člověk, o něhož se může opřít, je silný a spolehlivý Trick, ten však nemá o jejím tajemném životě ani tušení.

Milenka mého muže
Lucy Dawson

29.10.2014
Domino

Zjistíte, že je vám nevěrný. Odkráčíte středem, nebo začnete bojovat?

Mia je přesvědčená, že našla svou životní lásku. Toho pravého. Muže, se kterým zestárne. Tohle přece žena pozná, ne?

Textovka v Peteho telefonu ji krutě vyvede z omylu. Takže on má milenku… Jakmile přejde počáteční šok, Mia se rozhodne bojovat. Ne, nezahrne Peteho výčitkami ani ho neopustí. Vždyť oni dva patří k sobě! Plna odhodlání se snaží o své sokyni zjistit co nejvíc, aby ji mohla zničit. To by přece na jejím místě udělala každá.

Postupně se Mia začne zamotávat do vlastních lží i nastražených pastí a čím dál víc ohrožuje to, co původně chtěla zachránit. Posedlost je vskutku špatný rádce a Mia zanedlouho začne váhat, jestli se nedopustila největší chyby ve svém životě. Jak ale v zoufalství poznat, že už jsme zašli příliš daleko?

Kvílející schodiště (Lockwood & Co. #1)
Jonathan Stroud

30.10.2014
Knižní klub

Už více než padesát let sužuje Británii děsivá epidemie duchů. Vznikla řada parapsychických vyšetřovacích agentur, které se snaží zneškodňovat nebezpečné přízraky.

Lucy Carlyleová přijíždí do Londýna v naději, že si vybuduje úspěšnou kariéru u významné firmy. Místo toho skončí u nejmenší agentury ve městě, kterou vede okouzlující Anthony Lockwood. A když se jeden případ ošklivě zvrtne, Lockwood & spol. mají jedinou naději všechno napravit. To naneštěstí zahrnuje nutnost strávit noc v jednom z nejnebezpečnějších strašidelných domů v celé Anglii a vyváznout z toho živí.

Příběh z velkoměsta sužovaného přízraky je plný napětí, humoru a skutečně děsivých duchů. Rozlučte se s klidným spánkem…

Plamen (Vesmírná pouť #3)
Amy Kathleen Ryan

30.10.2014
Knižní klub

Sci-fi trilogie o vesmírném putování dvou lodí za osídlením Nové země, jediné naděje na přežití lidstva, míří do napínavého finále. Waverly a členové posádky Empyrea byli poraženi a jejich loď zničena. Zatímco Kierana vzala pod svá ochranná křídla kapitánka Nového obzoru Anne Matherová, Waverly se spojila se záhadným starcem, který chce Anne svrhnout. Ze Setha se stal uprchlík, navíc je zraněný a jeho stav se zhoršuje. Waverly, Kieran i Seth bojují o totéž – snaží se zachránit své milované – budou k tomu však muset podstoupit nejedno riziko… a také nejednu oběť.

Průlom (Stínové operace #3)
Myke Cole

31.10.2014
Fantom Print

Velké Znovuprobuzení se nerodilo v poklidu. Po celé zemi se v lidech všech národností budí magie. Spolu s ní v sobě tito „Napojení“ nalézají děsivé schopnosti: přivolat bouřku, nechat ožít mrtvé, podpálit všechno jediným dotekem. Ti, v nichž se Projeví magie, si budou muset vybrat: stanou se ovčáckým psem a budou hlídat stádo, nebo vlkem, který stádo sežere.

Je po krvavé bitvě o Operační základnu Hranice. Prezident byl skandálně obviněn z velezrady. Podplukovník Jan Thorsson, známý jako Harlekýn, se stává národním hrdinou, zároveň ale také vyvržencem z vojenských složek, které byly jeho jedinou rodinou.

Portomant Oscar Britton pobývá v exilu, odkud spolu se skupinou rebelů bojuje za rovnoprávnost Napojených. Konkuruje mu však mocná rivalka: Skylla, chodící zbraň, bojující za lidstvem posvěcený apartheid, v němž je nucen žít její druh. Skylla se nezastaví před ničím.

Její nelidské vojsko vtrhne do New Yorku a jedinou silou, která dokáže zabránit masakru, jsou vojáci Jednotek nadpřirozených operací. A pokud Harlekýn chce, aby ho vzali zpět, bude se muset postavit této šílené ženě ze své minulosti, kterou její moc změnila v cosi ďábelského…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..