Twisted Perfection

TwistedPerfection_bookAutor: Abbi Glines
Originální název: Twisted Perfection
Knižní série: Rosemary Beach / Perfection
Díl: pátý / první
Žánr: new adult, romance, erotika, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Woods sice už od malička patřil mezi smetánku, ale nic nepřichází zadarmo. Vždycky musel dělat to, co si jeho otec přál, přestože mu to nečinilo žádné potěšení. Vrcholem je ovšem předem domluvený sňatek, který jeho otec plánuje už od jeho dětství. Vidí v tom možnost spojení svého ohromného majetku s dalším zvučným a vlivným jménem. Co na tom, že Woods svou budoucí nastávající nedokáže snést.

I tak ovšem ví, že nemá jinou možnost. Chce to, co mu právem náleží a na co se opravdu nadřel, jiné východisko nevidí. Vše se změní ve chvíli, kdy u benzínové pumpy narazí na Dellu. Myslí si, že půjde o známost na jednu noc. Ani ve snu by ho nenapadlo, jak mu tahle osoba nakonec zamotá hlavu a když jí potká podruhé, i přes přání svého otce nemůže jinak, musí být s ní.

Dellin život tvořily zdi jejího domu, ze kterého se dostávala jen potají po večerech. Teď je rozhodnutá konečně začít žít a nechat démony minulosti za sebou, i když je to velice těžké. Chce mít konečně někoho, kdo by ji měl rád, kdo by ji držel v náručí, když přijde panika, kdo by ji chtěl takovou, já je.

Nakladatel: Atria Books (EN)
Počet stran: 306 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 20.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Promo ke knize

Datum četby: 2 dny, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Další součást mého guilty pleasure šuplíčku.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Abbi Glines je na poli young adult a new adult docela pojem. Sice jsem jí dlouho vyhýbala, ale s novou vlnou new adultek jsem zkusila její sérii Too Far. Ačkoliv byla plná těch největších klišé a po dočtení mi přišlo, že mé IQ kleslo hluboko pod bod mrazu, stejně musím říct, že se mi líbila. Proto mě mírně překvapilo, když po druhém díle autorka ohlásila, že se dočkáme knihy o Woodsovi a pak i knihy o Grantovi. Jenže nakonec je všechno ještě jinak…

Má ale obavy z toho, že nebude trvat dlouho a přijde o rozum. Stejně jako její matka a její babička. Proto se snaží užívat života plnými doušky, ale naráží na samé špatné muže. Těžko by si představila, že potká jednoho, s kterým prožije jednu úžasnou noc a ačkoliv se jejich cesty později rozejdou, osud je znovu svede dohromady. Jak to tak vypadá, táhne je to k sobě čím dál tím víc. Ale Della má strach, aby se znovu nespálila.

Abych pravdu řekla, první kapitoly mě poměrně omráčily. Měla jsem za to, že dostanu další new adultku podobnou Too Far… místo toho jsem četla něco, co mi normálně připadalo jako čistá erotika – což jsem nečekala. Woods totiž už hezky na začátku od plic řekne, že zbožňuje prsaté ženské a co všechno by Delle udělal. Zůstala jsem na to zírat s otevřenou pusou. Naprosto vážně. S každou další stránkou mi obočí lezlo výš a výš, až bylo pomalu v polovině mého čela (dobře, to možná přeháním, nejsem z želatiny a tohle není animovaný seriál).

Zcela šokující. A řádně žhavé, vám řeknu. Fíha. Bylo mi tak teplo, jako bych stála venku někde na Floridě a věřte mi, že tam bylo sakra teplo. Takové teplo tady u nás neznáme. Tam se potí i váš vlastní pot. Každopádně pokud očekáváte něco roztomilého, romantického a pomalého, jste tu vedle. Ti na to hupsli a jeli jak králíci. Dobře, možná ne jako králíci, protože za ty různé polohy by se nejspíš nestyděli ani tvůrci Kamasútry, ale tak víte, co tím chtěl básník říci.

Určitě vám můžu slíbit pořádně žhavou akci, hromadu sexuálního jiskření, hromadu sexuálních myšlenek a zcela otevřené mluvy, bez servítek. V new adult žánru jsem snad ještě nenarazila na takhle výborně vykreslenou mužskou postavu. Woods ví, co má rád a jak to má rád – a nebojí si o to říct. Až se stydím za to, jak moc jsem tuhle knihu autorce žrala. Nechybí jí nic, co dělá správnou romanťárnu a eroťárnu.

Jen abyste si nemysleli, v knize nejde jen o ten sex. Řeší se v ní poměrně vážné rodinné téma, jak na straně Woodse, tak i u Delly. Bylo mi obou vážně líto a jejich chvíle měly prostě šťávu, ať už se na sebe vrhali, nebo po sobě jen pokukovali. Woodse jsem si oblíbila už v původní sérii, Della si mě taky získala. Chápu, co ji vedlo k tomu, že skončila tak, jak skončila. Stejně jako chápu motivy Woodse. Knihu jsem si naprosto užila.

Vypadá to, že autorka s touhle dvojicí neřekla své poslední slovo. Proto se tedy můžeme těšit na pokračování. Série Too Far bude mít pouze tři díly, všechny o Blaire a Rushovi. A i Grant dostane svou sérii, první díl by měl vyjít někdy v zimě 2013. Že je toho moc? Nejspíš jo. Ale v tomhle případě je mi to naprosto šumák, protože tohle je jedna z nejžhavějších guilty pleasures poslední doby. A já se sakra těším na další díly.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. K. napsal:

    No… tak podle tvé recenze to vypadá vážně dobře… Prvně se mi do knihy nechtělo protože jsem si chtěla počkat na další díl Blair a Rushe, ale asi si na Woodse najdu čas… =D… Díky. Perfektní recenze… 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..