Knihy měsíce – únor 2013

Jelikož nám skončil další měsíc, přicházím se svou hitparádou knih. Snad potěším všechny ty, kteří mají tyto typy článků tolik rádi.

Markutské království - kniha druhá - PaprsekThis Side of the GraveNenávist až za hrobZemětřasLegendaLéto ve městěPravda o markýzi S.The Indigo SpellMarkutské království - kniha první - KletbaTak se ti hlásím...Through the Ever NightDvojí spravedlnostMěsíční píseňMrtví neznají klid

Hitparáda

Nejlepší kniha
Through the Ever Night (Veronica Rossi)

Proč: Minulý měsíc jsem přečetla hodně výborných knih. Až se sama divím, že jsem si ke čtení nevybrala nic extrémně příšerného, i proto pro mě bylo docela těžké zvolit si jenom jednu knihu, která je podle mě ta nej. Nakonec volba padla na pokračování Pod nekonečnou oblohou. Jsem moc ráda, že autorka nesklouzla k tomu, co dělá většina autorek, tudíž že druhý díl buď stojí za prd, nebo nám do něj hodí milostný trojúhelník. To tay nenajdete, za to se můžete těšit na pořádnou akci. Výborně jsem se bavila a nemůžu se dočkat třeítho dílu.

Nejhorší kniha = není

Největší překvapení
Zemětřas (Cherie Priest)

Proč: Opakuji, nemůžu uvěřit, že jsem s četbou téhle úžasné knihy tak dlouho otálela. Jsem ráda, že jsem se na ni nakonec vrhla. Možná existují jetě lepší knihy steampunkového žánru, ale já na ně ještě nenarazila. Tenhle příběh mě chytnul hned na začátku a pustil mě až na konci. Autorka si s prostředím krásně vyhrála a dokázala ve čtenáři navodit správnou hladinu strachu a napětí.

Největší zklamání
Léto ve městě (Candance Bushnell)

Proč: Ačkoliv to byla výborná kniha, do jisté míry mě zklamala. Čekala jsem, že se potkám se stejnou Carrie jako v prvním díle. Jenže tahle Carrie byla už o poznání jiná. Těžko říct, jestli to tak autorka původně zamýšlela, nebo ne. Nejspíš to byl i dopad doby a pobytu v Manhattanu. To člověku dokáže pěkně zamotat hlavu, zažila jsem to na vlastní kůži. Tedy hlavně to, jak si vytáčíte hlavu, co nejvíc to jde, protože se snažíte dohlédnout na vršky budov.

Nejnapínavější knihy
Dvojí spravedlnost (Patricia Briggs)

Proč: Tímto dílem se autorka opravdu překonala. I když to ze začátku vypadalo prapodivně, postupně se vše rozproudilo a na konci mi nezbývalo nic jiného, než to všechno dočítat s otevřenou pusou. Protože tohle teda bylo něco. Kdyby se vrhla na psaní podobných příběhů, určitě by v tom byla dobrá – tím myslím spíše ty detektivní případy spojené s nadpřirozenem. Ono totiž, romantika jí moc nejde, ani to psaní akce, ale takováhle zápletka příběhu rozhodně ano. V tom by měla pokračovat.

Nejvtipnější kniha
This Side of the Grave (Jeaniene Frost)

Proč: Já vím, já vím, tohle není typická humorná knih, která by si tenhle titul pro měsíc nejspíš zasloužila, ale víte co, když v knize narazíte na Bonese, nejde to jinak. Nejen, že je neuvěřitelně sexy a kdkykoliv se objeví na scéně, tak nějak uvnitř tajete, ale když něco vypustí z úst a není to myšleno jako výhružka, umíráte smíchy. Nebo… no dobře, možná neumíráte, protože to byste byli mrtví nonstop, ale prostě… každý kdo sérii četl a líbila se mu, mi dá určitě za pravdu. Bez Bonese a jeho hlášek by to nebylo ono.

Nejnudnější kniha = není

Nejromantičtější kniha
The Indigo Spell (Richelle Mead)

Proč: Už dopředu se připravte, že tenhle díl není ani tak o akci a odhalování záhad, přestože obojí v knize do jisté míry najdete, ale spíše se soustřeďuje na vztah Sydney a Adriana. Tudíž není nouze o pěkné romantické chvilky, pohledy plné touhy, ukradené polibky a dávku úžasného vtipu ze strany Adriana. Tenhle díl je naprosto účelný a autorka se v něm snaží spoji tři samostatné prvky, načež s jasnou převahou vyhrává pouze romantická linka a ostatní dvě vedle ní vypadají a působí prostě tak nějak navíc. Ovšem ta romantika za to rozhodně stojí, vaše srdce bude plesat.

Nejočekávanější kniha
Bez duše (Lusy Adams)

Proč: O této knize vím už hodně, hodně dlouho, dokonce jsem vám kdysi „uspořádala“ ukázkovou tour právě tady na blogu – ještě jí můžete v bočním menu dohledat. Jsem moc ráda, že ji Lusy nakonec dopsala a jsem ráda, že už ji mám přečtenou. Opravdu stála za to a na domácí poměry by si určitě zasloužila zlatou medaili. Tohle je jedna z těch knih, která by rozhodně měla vyjít v češtině. Doufejme, že se tedy zadaří, abyste si i vy mohli tenhle výborný příběh přečíst a mít ho doma.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Výtečníci z Hallstead Hall (Sabrina Jeffries)

Proč: Překvapivé? Možná. Víte, člověk by měl tu četbu čas od času něčím obměnit, aby nečetl pořád jenom to stejné a tím pádem by mu chyběl rozhled i v jiných žánrech, zakrněl by. A jelikož mám ráda změnu a nečtu jen úžasné bestsellery, ale také svěží odpočinkové knihy, sáhla jsem po téhle historické romanci. A bavila jsem se. Moc. Všichni, kteří mají rádi klasické romanťárny z dob dávno minulých, by po téhle rozhodně měli sáhnout. Už se těším na další díl.

Nejlepší cover knihy
Legenda (Marie Lu)

Proč: Obálky téhle série se mi moc líbí. Jsou jednoduché přitom zajímavé a poutavé. Líbí se mi, jak to R vlastně zobrazuje znak Republiky, i barvy jsou zvolené moc dobře. Zajímalo by mě, jestli si tenhle návrh obálky dělala samotná autorka, když jí animace a kresby nejsou cizí. Budu to muset někde vypátrat.

 

Nejhorší cover knihy = není

Největší crush
Adrian (The Indigo Spell – Richelle Mead)

Proč: Ještě se musíte ptát? Jednoznačně Adrian. No co tenhle chlap v té knize prováděl, to mi kolikrát ani hlava nebrala. Nejvtipnější a zároveň nejromantičtější chvíle byla ta, když kreslis tričko smyšlené vysoké školy a samoszřejmě nezapomněl přidat také to své vysněné tetování – pirátího kostlivce na motorce s papouškem na rameni… nebo jak to bylo. Byl naprosto kouzelný, a to ve všech směrech.

Hrdina měsíce
Perry (Through the Ever Night – Veronica Rossi)

Proč: Nejde to jinak. Na svých bedrech nese obrovskou tíhu a ačkoliv by rád dělal to, co mu velí srdce, nemůže svůj kmen jen tak nechat na holičkách. Pro mě je to jasný hrdina měsíce, který mě v ničem nezklamal. Ba naopak, spíš mě překvapil. Možná nebyl za všech okolností naprosto bezchybný, ale to je naprosto normální. Jsem zvědavá, co si přichystá třetí díl.

Hrdinka měsíce
Briar (Zemětřas – Cherie Priest)

Proč: Tahle postava mě dokázala zasáhnout do srdce. Ve chvíli, kdy se ní setkáváme, dělá co jenom může, aby uživila sebe i svého syna, přitom si sama o sobě nemyslí, že je nějak skvělá máma. Okolnosti z ní udělali toho, kým je a ona se s tím musí naučit žít. Ale ve chvíli, kdy se její syn rozhodne odejít na sebevražednou misi, jen aby odhalil pravdu o svém otci, nemůže jinak a jde za ním. Tomu já říkám odvaha a smekám svůj pomyslný klobouk.

Pár měsíce
Bones a Cat (Noční lovci – Jeaniene Frost)

Proč: Čtvrtý díl série pro mě byl obrovským zklamáním. Od něj jsem v sobě měla nějaký blok, který mi bránil v tom, abych si užila následující díly. Proto jsem raději četbu pátého odložila a začala jej číst až nedávno. A jsem ráda, že jsem zase naskočila do rozjetého vlaku, zatím nelituju. Třetí díl série nám ukáže krásnou sílu vztahu mezi Bonesem a Cat a věřte mi, že ti dva se navzíjem šíleně milují a nemůžou bez sebe žít.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Monika napsal:

    Through the Ever Night má prostě úžasnou obálku 🙂

    • Syki napsal:

      Taky se mi moc líbí, i když jsem z vzezření Perryho=modela byla mírně na rozpacích… ale co 😀

  2. Bastera napsal:

    Nejnudnější není, nejhorší cover není, to vypadá jako super měsíc! 🙂
    Bastera recently posted..Knižní chvilky bez záruky 2My Profile

  3. E_V_E napsal:

    Cat a Bones ach 8P
    E_V_E recently posted..On my wishlist #37My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..