Knihomolův rok 2012 – 3. část

Třetí část nahlédnutí do má napráskané knihovničky, kterou pravidelně doplňuji a kterou mi pravidelně chodí vykrádat sestřenka 🙂

První řada: Už je to pěkně dávno, kdy jsem četla první díl Odkazu Dračích jezdců. Hlavně je legrační vidět ten rozdíl v tloušťce jednotlivých dílů. Zajímaůo by mě ale, proč ten druhý díl nemá na hřbetu obálky dračí oko. Věříte, že jsem si toho všimla až teď? Určitě by mohli začít s tím filmovým restartem, o němž už dlouho mluví. Draky jsem měla vždycky ráda, nejspíš za to může má bujná představivost. Hned vedle je má oblíbená série Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela. Mám tam ještě místečko pro poslední díl, který jsem si ještě nepořídila. Výborná knižní série. Moc se mi líbí propojení skutečných i smyšlených historických postav s nadpřirozenými bytostmi a moderním světem. Zatím mám za sebou první tři díly, až si obstarám ten poslední, zblajznu to hezky po sobě.

Pseudořada nahoře: Bílý kůň je skvělá postapokalyptická kniha. Dokázala mě opravdu překvapit, chytit a vyděsit. Pokud se vám ještě nedostala do rukou, rozhodně to urychleně napravte. Už samotná obálka je hezky děsivá. Střípky duší jsou takovým pohodovým čtením, které ocené hlavně milovníci duchařiny a reinkarnace. Pokud v tom budete hledat něco víc, nejspíš vás zklame. Já jsem se ale dobře bavila. Stejně tak to mám s Bankou těl. Původně jsem si myslela, že mě to nechytne, ale nakonec mě příběh chytil a pustil až na konci. Přestože mi některé věci přišly přitažené za vlasy, jsem zvědavá na pokračování. Zahrada nesmrtelnosti je zvláštně pojatá dystopická série. Moc akce v ní nečekejte. Spíš jde o popisování myšlenek a vnitřního nepokoje hlavní hrdinky. I když v druhém díle to může být docela jinak. K druhému a třetímu dílu série Drahokamy se musím teprve dostat. První se mi líbil, a to hlavně proto, že nejde o žádnou americkou či britskou autorku a je to na pojetí příběhu poznat. Kor když se nám teď blíží film, chci vědět, jak to celé skončí.

Druhá řada: Bichle Poutníci a Sága rodu Fosytů jsem si kdysi dávno koupila a samozřejmě i přelouskala. Ono to možná na té fotce tak nevyniknce, ale tohle jsou obrovské knihy. Tak velké, že kdyby jimi někdo po někom hodil, tak ho i zabije. Ságu Stmívání jsem si pořídila až když vyšla v kompletu s originálními obálkami. Nikdy se mi ty české nelíbily, hlavně jsem první díl četla kdysi v češtině, myslím, že i druhý, další pak v angličtině. A ze sentimentality jsem si pořídila i Oficiálního průvodce a i knihu o Bree, plus mám první díl komiksu, druhý ještě pořád ne. Své místo u mě má také Hunger Games, jejíž druhý díl je podstatně menší než ostatní dva 😀 Jsem na druhý film hodně zvědavá, protože ho mám z celé série nejradši.

Pseudořada nahoře: Výborná futuristická dystopie Oškliví, kterou ocení všichni ti, kteří na moderní svět okolo koukají se stejnou nadsázkou jako autor. Hranu rozkoše jsem si koupila tak nějak z hecu, protože mě pobavilo, že se u nás začínají objevovat další erotické knihy. Hlavně se mi líbí ta dráždivá a vulgární obálka s výraznými rty. Jestli čekáte drsné BDSM, tady se jej nedočkáte, za to byly ovšem jednotlivé praktiky hezky a srozumitelně vysvětleny, takže všichni začátečníci – jako jsem já – tomu vír porozumí. Vlci z Mercy Falls jsou tak trochu zvláštním čtením. Třetí díl mě poměrně zklamal a spíš na mě působil jako vysmání se celé zápletce knihy. Škoda. Nakonec překvapivý a chytlavý Erebos. Kniha by si určitě zasloužila pokračování, spíše ale v jiném duchu.

První řada: Moje srdcovka, Harry Potter, na kterého nedám dopustit. To už samozřejmě víte, protože to do vás hustím neustále. Tudíž se tady nebudu více rozepisovat, protože by mi na to článek nestačil. Moje druhá srdcovka, Vampýrská akademie, a hned vedle Pokrevní pouta. Moje nejoblíbenější upírské série žánru young adult. Třetího dílu Pout se už nemůžu dočkat a stejně tak filmového zpracování VA.

Pseudořada nahoře: Škoda jen, že mě autorčina Sukuba tolik nedostala. Hlavní hrdinka mi totiž přijde neuvěřitleně tupá, nemůžu si pomoct. Ještě by to chtělo vydat v češtině i její druhou adult sérii a to nemluvím o té, co teprve začne vycházet. Chce to celou Richelle v češtině!

Druhá řada: Celá série Letopisů Narnie, kteoru mi kdysi rodiče četli jako malé a jejíž seriálové zpracování jsem v dětství sledovala v polštině a na polském kanále. Kde jen ty časy jsou. Zajímalo by mě, jestli se jim vůbec podaří všechny ty filmy natočit. Také celá série Percy Jacskon, na druhý film se ohromně těším. Ale nikdy jsem nepochopila, proč zrovna druhý díl má červený název a zbytek ne. Následují různé odprovodné knihy k Harrymu a nakonec první díl série Prázdná rakev. Na druhý díl jsem zvědavá. Vím, že ten první mnoho lidí nechytnul, mně se ale líbil, protože byl tak správně morbidní, ať už se týče příběhu nebo hlavních hrdinek.

Pseudořada nahoře: Série Bohové Olympu a Kronika Cartera Kanea, obrovské bichle. Doufám, že se mi tam vlezou i další díly, jinak nevím, jak si to budu muset zase uspořádat. Hlavně mě zajímá, co dalšího si na nás Rick přichystá. Už naťukl novou sérii plnou Vikingů… a Vikingy já můžu.

První řada: Téhle poličce říkám spíš „pocta Meg Cabot“, a to proto, že v ní mám skoro všechny vydané knihy Meg v češtině. Můžete tedy vidět Princezniny deníky, jejichž poslední díl vyšel teprve nedávno, za což jsem velice vděčná, protože nemám ráda nedovydané série. Ty půldíly by byly už asi moc, ale rozhodně bych se nezlobila, kdyby vyšly. Má nejoblíbenější ya série vůbec, Mediátor. Obrovská škoda, že je už prakticky nesehnatelná a s dotiskem to nevypadá nijak zvlášť. Ohromně se těším na další díl, který Meg slíbila. V kůži supermodelky jsem tuším přečetla původně v angličtině, už je to delší doba, v češtině jsem si ji koupila. Stejně tak jsem Mezi láskou a smrtí četla nejdříve v angličtině, ale řekla jsem si, že když už tu Meg sbírám, koupím si všechny její knihy.

Pseudořada nahoře: Série Markutské království, která čeká na přečtení a recenze. Momentálně na blogu probíhá také knižní tour, v níž si můžete přečíst ukázky z knih, dočkáte se i rozhovoru a soutěže. První dva díly Lásky k upírovi jsem dostala na Vánoce. Je poměrně vtipné, že mám oba díly už dávno doma, v angličtině, ale nějak jsem si na ně nenašla čas.

Druhá řada: Další várka knih Meg Cabot. Mám tu její dospělácké série Úspěšná smolařka a Heather Wellsová. Kromě toho také Slepou vášeň a Kluky od vedle, už se těším na druhý díl. Dokonce tam mám i její historické romance, které vydala pod pseudonymem Patricia Cabot. Zajímalo by mě, jestli někdy vydají i další její historické kousky. Hrdinka je poměrně vtipný pohled na Bílý dům. Kromě toho tam mám také Avalon High mangu, kterou jsem si přivezla z mé první cesty do Ameriky.

Pseudořada nahoře: Dva díly Modré krve, třetí si ještě musím pořídit, když brzy vyjde ten čtvrtý. První díl série Jestli zůstanu – zajímalo by mě, jestli vyjde i druhý díl – a první díl Baviettových. Všichni pějí chválu na Nepřítele, takže se sama těším. Navíc se na březen můžete těšit i vy! Alfu a Omegu jsem začala číst dřív, než samotnou Mercedes Thompson. Ale já to všechnu doženu. Jednou 😀

První řada: Tady mám zase takovou směsku – Lexikon k Harrymu, první díl série, která původně vznikla jako fanfikce na Stmívání… Dvě zrcadla. A pak následuje má sbírka knih Jane Austen a Zlodějka knih. A taky prokletá Škola noci! Proč mám tolik dílů? Proč jsem se dál, než za první díl nedostala? A proč si proboha kupuju další díly? Inu, moje maminka mi kdysi k narozeninám koupila prvních pět dílů a když už mám tolik dílů, tož tak tu sérii dokoupím celou. Nesnáším, když mám něco nedokončeného. Tak vždycky kupuju další díly ve slevách. Chybí mi zatím poslední vydaný a ty dvě novelky.

Druhá řada: Vzdělávací a „duchovní“ knihy, které mají obohatit hlavně mého ducha. Tajemství bylo fajn, i ten film a vážně to funguje. Stačí, když člověk sám v sebe věří a podaří se mu plno věcí. Proč muži milují potvory (a hodným holkám zůstanou oči pro pláč) je úžasná kniha. Pořádně jsem se u ní nasmála, totéž platí o Denicich Ostravaka. Toho jsem čítávala už od chvíle, kdy jenom blogoval. Náramná škoda, že s tím přestal, jeho blog byl bezkonkurenční. Jaká si romantika, klasika, Lady pirát, můj oblíbený Shakespeare, na kterého nedám dopustit (přehled jeho děl, života a zajíamvostí). Zbožňuju hlavně jeho komedie, škoda jen, že jsem si ještě žádnou domů nepořídila. Vždycky jsem je měla půjčené z knihovny. Každopádně jsem byla ve Stratfordu nad Avonou a navštívila i jeho údajné rodiště. Malého bílého koníčka jsem si pořídila jen díky J.K.Rowlong a čtyři díly Laury. Tu jsem strašně žrala během dospívání, velká škoda, že nevyšly i další její díly. Celkově jich je tuším 7, možná 8.

Pseudořada nahoře: Moc mangy nemám. Vždycky jsem ji spíš četla online v angličtině, až poslední roky se k nám začala dostávat i v češtině. A to je jenom dobře. Třeba si jednou dokoupím i další řady, které jsem kdysi četla. A moje oblíbená parodie na Harryho Pottera. Taje tak šílená, že se u ní člověk musí smát, jinak to nejde.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

6 Responses

  1. Erný~ napsal:

    Inu, Školu noci mám doma taky a nevím, proč si ji pořád dokupuji. Mamka mi taky koupila prvních pět dílů, akorát v kompletu. 😀 Máš moc krásnou sbírku knih, o kterých se mi může jenom zdát.. :’D))
    Erný~ recently posted..Posuď knihu podle obalu #6My Profile

  2. Kačulííí napsal:

    Nemáš v plánu otevřít veřejnou knihovnu?=D Chci taky tolik knížek!=( Mám jich tu asi jen 25. Dříve sem si je pouze půjčovala v místní knihovně, jenže to je na vesnici a mají tam takové.. No už mě to prostě nezajímá=D Pak sem nějakou dobu nečetla téměř vůbec ( cca tak 4 knížky za rok) a to trvalo tak 3 roky. Někdy před letními prázdninami 2012 mě to zase chytlo a knihovna se koncem léta začala plnit=)
    Moc moc moc si přeji aby jednou vypadala jako ta tvoje. Hlavně abych toho měla tolik přečteného=D
    Kačulííí recently posted..Re ~ Tajný kruh: RozkolMy Profile

  3. Pim napsal:

    Achjo, ty máš knih. 😀
    O druhym dílu Jestli zůstanu se pokud vím ani neuvažuje, ale přímo do nakladatelství jsem nepsala, tak je možný, že se to změnilo… a toho Mediátora bych si taky moc ráda pořídila domů. A cože, další díl? Co mi ušlo?! Co mi ušlo?!?!?!?! :OOO
    Heh, já mam od Školy noci doma jedničku, kdysi dávno dárek od strejdy, potom čtyřku, kterou jsem zničila spolužačce (roztrhla jsem obal, jakože kompletně), tak jsme jí museli koupit novou 😀 a pak šestku až osmičku, ani nevím, proč jsem si je vlastně kupovala. Trochu lituju utracenejch peněz. :/ Devítku jsem se rozhodla nekupovat, knihovna ji snad mít bude. 🙂
    Jo a ještě k Meg Cabot – se mi tak trochu vtipně povedlo vyhrát druhej díl supermodelky v soutěži o úplně jinou knihu, kde byla cenou útěchy, a já s výhrou samozřejmě naprosto nepočítala. Takže mam doma druhej díl série, jejíž jedničku jsem nečetla a ani to neplánovala. 😀 No, tak snad ji někde seženu. 😀

  4. E_V_E napsal:

    Pane na nebi :O nemám slov
    Ja som niektoré kúsky musela predať alebo vymeniť, lebo nie vždy sú peniažky na všetko a takisto miesto v izbe a chcela som si prečítať aj iné veci, takže, čo ma až tak neohúrilo išlo preč.
    Úprimne ti závidím absolútne všetko 8_(
    E_V_E recently posted..On my wishlist #34My Profile

  5. Meghan napsal:

    V porovnání s tebou v podstatě nemám žádné knihy. Vůbec. Stejně nechápu, že máš 6 dílů Mercy Thompson a čteš je až teď. 😀
    Meghan recently posted..Julie Kagawa prodala filmová práva UniversaluMy Profile

  6. Luna))) napsal:

    ZÁVIST!!!! 😛 😀 😀 Vážně nádherná sbírka…. MILUJU svoji knihovničku, ale ta tvoje se mi taky moc líbí… 😛 😀 O:) ;D 🙂 ….
    PS: Knihy od Meg Cabotové u mě mají taky vlastní svatyni. ;D O:) Bohužel, mi chybí moje oblíbená série Mediátor, která už nebyla k dostání, když jsem se stala závislačkou na knihách od Meg… 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..