Silence

Autor: Becca Fitzpatrick
Český název: Ticho
Originální název: Silence
Knižní série: Hush, hush
Díl: třetí
Žánr: padlí andělé

Česká anotace: Nedorozumění mezi Patchem a Norou je zažehnáno. Společně překonali tajemství svázaná s Patchovou temnou minulostí, smířili dva dosud nesmiřitelné světy a čelili bolestným zkouškám víry a naděje, to vše pro lásku, která má sílu překonat hranice mezi nebem a zemí. Patch a Nora, vyzbrojeni pouze svou bezpodmínečnou důvěrou v toho druhého, se vrhají do zoufalého boje a pokoušejí se zastavit zločince, který má moc navždy zničit vše, o co se snažili, dokonce i jejich vzájemnou lásku.

Nakladatel: Simon & Schuster Books for Young Readers (EN), Egmont (CZ)
Počet stran: 448 (EN), 496 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 4.11.2011
Vydání v ČR: 29.11.2011

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Promo ke knize


 
 
Datum četby: 4 dny, červenec 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No už tu Noru odpráskněte, vážně.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Nikdy jsem nebyla příliš velkým fanouškem téhle andělské série. Nejspíš proto, že mi první díl přišel místy jako obšlehnutá myšlenka Stmívání a i provedení místy pokulhávalo, či mi přišlo nesmyslné. Těžko říct, proč mě ze zcela nepochopitelného důvodu naopak chytla série Andělé od Lauren Kate. Ta je přitom klišoidní ještě víc. Každopádně druhý díl této série pro mě byl velice milým překvapením, a i když jsem zpočátku pochybovala o tom, jestli se mi bude líbit, nakonec mě chytnul a nepustil.

Když jsem se ovšem dozvěděla, že plánovaný třetí díl nebude tím posledním, nýbrž předposledním, zaškatulkovala jsem si Beccu do kategorie „dojné krávy“ a začala se knihy obávat. Nejspíš i proto mi tak dlouho rvalo, než jsem se k samotnému čtení dostala, přestože mám knihu už dávno koupenou v češtině. Nejspíš mi můj sedmý knižní smysl radil dobře…

Nora se probudí na hřbitově, pozdě v noci a nemá nejmenší ponětí, jak se tam ocitla. Později se zděšením zjistí, že si nepamatuje, co se dělo posledních pár měsíců. Navíc byla pohřešovaná a každý si myslel, že ji někdo unesl. Život má pro Noru další nepříjemné překvapení – její matka se během její nepřítomnosti velice sblížila s Hankem Millarem. A toho Nora zrovna dvakrát nemusí, ještě víc nemusí jeho dceru.

A aby toho nebylo málo, v Nořině životě se začínají objevovat lidé, kteří ji evidentně znají, ale ona si je nepamatuje. Proto je tak odhodlaná zjistit, co se v uplynulých měsících stalo. Čím více pátrá po informacích, tím víc se dostává do problémů, které ji můžou stát i život.

Tenhle díl není nic jiného než hloupě natáhnutá a vycpaná série za jediným účelem – dostat z čtenářů jenom víc peněz. Vůbec by nevadilo, kdyby tenhle díl neexistoval. Nořinou ztrátou paměti a Patchovým chováním je příběh naprosto na nic. Kolikrát se zastavíte a začnete uvažovat nad tím, jestli znovu-objevené-informace takhle zněly i poprvé a jestli to není úplná slátanina, či si samotná autorka nepamatuje, jak to podala.

Kniha se mi ani trochu nelíbila. Nebylo tam nic, co by mě chytnulo a dokázalo mou pozornost udržet natolik, abych dychtivě otáčela stránky a toužila se dozvědět, co se bude dít dál. Přišlo mi, že celý příběh plynul tak nějak vlažně. Nora kolikrát přišla na věci, které by člověka s amnézií asi těžko hned tak napadly a to nemluvím o věcech, které by podnikl asi jen člověk, který se nebojí smrti. A kruci! Kdo se smrti nebojí?

Nořina matka byla tolikrát na facku, že to ani nedokážu spočítat. Z části nejspíš i její postoj chápu, to ovšem neznamená, že jsem ji nechtěla přizabít. Několikrát mi přišlo, že se Patch chová spíše jako mamlas, neviděla jsem na něm nic přitažlivého, nic z předchozích knih. Celou dobu se snažil držet odstup a pak najednou jako mávnutím proutku změní názor. Celkově mi jejich chemie nějak nefungovala, připadala mi divná.

Omlouvám se všem fanouškům série, ale říkám si, že Becca nějak ztratila ponětí o vlastním příběhu a prostě jen píše pro peníze. Necítím z toho žádný přínos, nic, o čem bych měla přemýšlet, nic, co by mě extra překvapilo. Ztráta času.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Míša napsal:

    První díl se mi hodně líbil a ten druhý díl byl ještě lepší, tak jsem si říkala, jaký asi bude ten třetí a jestli se mě pokusí překvapit tím, že bude ještě lepší. No. Dneska jsem třetí díl dočetla a naprosto s tebou souhlasím. Patch už najednou nebyl ten sexy špatný týpek a naprosto nechápu, proč jí chtěl dát šanci aby začala úplně bez něj?! Jenom doufám, že čtvrtý díl bude lepší 🙂
    Míša recently posted..Zavržený – Becca FitzpatrickMy Profile

  2. E_V_E napsal:

    no čítala som už viac záporných reakcií na túto sériu, veľmi sa zdráham do nej pustiť…
    E_V_E recently posted..Pod vražednou oblohou (#1)My Profile

  3. Eskim napsal:

    I podle zahraničních recenzí se jedná o nejslabší díl serie a já s tím se nedá než souhlasit. Nicméně stále mi přijde recenze možná až zbytečně tvrdá.

  4. Viky napsal:

    no já nevím mě se ta knížka líbila a docela hodně všechny díly a neměla jsem s toho pocit že by to bylo zdlouhaví myslím že si zbytečně tvrdá jak taky řekla 4dílná série my nepřede zbytečně dlouhá tak akorát a Patch není stejný čím si prošel se mu není co divit a Noru chtěl nechat žit normální život

  5. Catty napsal:

    Že je tvrdá? Ale prosím vás, vyjadrila svoj názor. A slušne. Ja súhlasím. Dokonca som Ticho hodnotila len jednou hviezdičkou a aj to som považovala za veľa. Aj som rozmýšľala, že tí, čo sa do tejto série ešte nepustili, tak im stačí kúpiť si túto tretiu časť a budú mať jasno aj v tom, čo sa stalo v predchádzajúcivh dvoch. A s tou „dojnou kravou“ tiež súhlasím. To, čo robí Becca, to jeden seriózny autor nerobí. Som z toho znechutená, lebo zastávam názor, že ak by zostala pri pôvodných dvoch knihách, ktoré plánovala tak by to bolo oveľa lepšie.
    Catty recently posted..Jennifer E. Smithová – Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľadMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..