Suma sumárum za leden 2011

Jakési mé shrnutí toho, co se za celý měsíc událo.
Knihy, které jsem si za leden koupila:
Strange Angels by Lili St. Crow (Recenze) – v angličtině
Betrayals by Lili St. Crow (Recenze) – v angličtině
Jealousy by Lili St. Crow (Recenze) – v angličtině
The Dark Divine by Bree Despain – v polštině
Nightshade by Andrea Cremer – v polštině
Prophecy of the Sisters by Michelle Zink (Recenze) – v češtině
A jak krásně udělaly narozeninové peníze a penízky z brigády frnk frnk… a jsou v čudu. Mám pro vás dobré zprávy, ještě to není oficiální a nevíme, kdy to bude, ale BBart uvažuje o vydávání série Strange Angels i u nás. Druhý díl Proroctví sester se v Knižním klubu objeví někdy na přelomu 2011/2012 a na Nočný Tieň se na Slovensku můžete těšit už v únoru (február). Co se týče The Dark Divine u nás… to ještě nevíme, ale až to zjistíme, budete první, kdo se to dozví.
Ke čtení těch dvou knih v polštině jsem se ještě nedostala. Nechávám si je po zkouškovém, protože bude těžší si zase zvyknout na polské knížky a budu na to nejspíš potřebovat víc času. Ale bude to výzva!
Pokud chcete, aby některé knihy, které jsem na svém blogu „zrecenzovala“ (nebo to udělaly holky na těch svých), u nás vyšly, podporujte naše nakladatelství a knihy si kupujte! Neříkám, že musíte mít každý měsíc takový stoh knih jako já, ale vražte své peníze raději do knížek než do jiných blbostí. Když si budete knihy kupovat, budou mít vydavatelé dobrou zpětnou vazbu a uvidí, že je o takové knihy opravdu zájem! Jedině tak docílíte toho, že se světové bestsellery budou brzo vydávat i unás. Věřte mi, že se nám už teď blýská na dobré časy!
Včera jsem v dobrém rozmaru založila svému blogovému miminku i stránku na Facebooku. Pokud se vám můj blog, moje specifické psaní a knihy líbí, přidejte se – > odkaz je tady vpravo v menu. Už teď je nás tam 11! A to jsem ani v takový počet nedoufala 🙂 Už jsem říkala, že mi děláte radost? Každopádně nevím, jak se to dá nastavit (a jestli vůbec dá) na to, aby se vám všem nějak automaticky posílala zpráva, když tam něco postnu. Na jednu stranu by to byl děsný spam, kterým bych vás asi moc nepotěšila, ale na stranu druhou, pokud to tam občasně nezkontrolujete, ani nebudete vědět, že vám někdo na něco odepsal, nebo že jsem tam já sama postnula něco nového (například dneska jedno neskutečně vtipné video, které jsem si přidala už i do menu – poslechněte si a zasmějte se; text je jednoduchý na pochopení, takže by to snad ne-tak-dobrým-angličtinářům nemělo dělat problém). A až budu mít po těch dvou fuj fuj zkouškách, které mě čekají tento týden a které doufám, že udělám (držte pěsti!), přidám tam i diskuze, kde se budete moci vyjádřit i vy, pokud budete chtít. Ráda si pokecám se svými čtenáři, protože za každého z vás jsem neskonale vděčná a pokaždé se mi srdíčko tak trochu zatřepotá radostí, když mi sem někdo z vás něco napíše. Dobře, už bych asi měla dát pokoj těmhle mírně sentimentálním řečem a dostat se k poslednímu bodu, co? 😀

Chci vás jen informovat o statistice blogu. Od ledna jsem si sem šoupla různé statistiky, abych mohla vyzjistit, kolik návštěvníků průměrně ten můj blog sleduje. Řekněme si to na rovinu, nejsem člověk, který píše typické recenze. Nikdy jsem se nestrefila do žádného ze slohových stylů a typů. Psát mě bavilo vždycky, ale pro mě jsou nějaké pevně dané body jako vězeňská mříž. Zatímco všem vždycky šla psát úvaha, nejspíše nejlehčí sloh ze všech, mně ne. Mně z toho skoro pokaždé vznikl fejeton. Nebo úvaha hodně na hraně, zkombinovaná s fejetonem. Mé sarkastické a ironické já vždycky vybublá na povrch a i kdybyste chtěli, prostě ho nezastavíte. A tak nějak se reflexuju i ve svých recenzích. Žádná z nich není stejná. Každá je úplně jiná. Snažím se držet nějaké pomyslné linie, ale nedaří se mi to. Píšu si, jak se mé hlavě a srdíčku zachce. Někdy naspoileruju holy doly, jindy si zase plno věcí nechám jenom pro sebe. Taková jsem. Někdy bych chtěla napsat alespoň z půlky tak dobrou recenzi, jaké píšou holky. Jenže není mi dáno a tak se budete muset spokojit s mým divně poťouchlým stylem psaní. Ale možná právě ten můj styl vás sem láká, co…? Dost vykecávání, jde se na čísla!

Podle statistiky bloggeru byl můj blog za dobu svého života zobrazen 28 000 krát a nějaké ty drobné. Což je naprosto úžasné!!! Nemyslím si, že se jedná o celkový počet návštěvníků, ale spíš o zobrazení stránky jako takové. Což je taky krásné, protože to znamená, že sem někteří z vás chodí i víckrát za den. Minulý měsíc byla stránka zobrazena celkem 16 859 krát! Příští měsíc se dozvíte, jak na tom byl leden. Statistika říká, že nejčastěji se chodíte dívat na soupisku autorek v češtině. Za celou dobu jste se na ni podívali 1021 krát! Páni! A za leden je to 647 krát! To je i docela pochopitelné, protože ji s novými informacemi neustále aktualizuju, připisuju nové knihy a autory a k nim pravděpodobná data vydání. Takže ji kontrolujte i nadále. Nejnavštěvovanějším článkem se za celou dobu stává Crescendo! Celkový počet zobrazení činí 770, za leden je to 429! Evidentně se hodně z vás těší právě na pokračování Zavrženého. Dočkáte se ke konci února, kdy u nás vyjde v češtině! Nejčastěji se ke mně dostávají lidé od Nicole, Judit a Luu. Pokud tyhle „staré blogařky“ ještě neznáte, mazejte se na ně hned teď podívat!

Statistiku od TOPlistu jsem si zřídila od ledna, takže vám sem jen stručně vypíšu počty návštěv za tento měsíc, které mi chodí na mail:
1.1. – 2.1.2011 286
3.1. – 9.1.2011 826
10.1. – 16.1.2011 943
17.1. – 23.1.2011 1032
24.1. – 31.1.2011 1038

To je dohromady 4125 lidí za měsíc! Páni, páni, páni.

Ještě jednou vám všem moc děkuju a choďte sem dál! Řekněte o mně a holkách kamarádům, půjčujte a kupujte si knihy a uvidíte, že se to u nás začne rychle měnit a jednou budeme moci konkurovat i ostatním státům – jak v blogování, tak ve vydávání!

Pac a pusu

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Dinky napsal:

    >pekná zbierka na tento mesiac 🙂 a to čítanie po poľsky ti závidím- tri jazyky- wau! a tá návšťevnosť je krásna. 🙂

  2. Syki napsal:

    >Ta návštěvnost mě stále má čím překvapovat… a to čtení v polštině po čase bude zase síla 😀 My žijeme u hranic, od mala se dívám na polskou televizi, takže rozumím dobře, do Polska sem tam taky jezdím, ale už jsem dlouho nečetla žádnou knihu v polštině, takže mi to asi bude trvat déle. Já mám cizí jazyky ráda. Moje španělština je sice v plenkách, ale mám v plánu na ní zase zapracovat a začít se učit ruštinu 🙂

  3. Triss Ranuncul napsal:

    >Gratulujem k úspešnému blogu! Len tak ďalej 🙂

    A tie knihy v tom stĺpčeku vyzerajú úžasne! Keby som mohla, nasťahujem sa do kníhkupectva a posteľ by som si položila priamo k YA poličke 🙂

  4. Ketty napsal:

    >Páni, páni, páni 🙂 Mně nezbývá nic jiného jak slova obdivu! Myslím, že se moc podceňuješ na tomhle blogu děláš úžasnou práci, každý den se tu objeví nový článek, všechny rubriky pravidelně aktualizuješ a celkový vzhled je perfektní. K tomu zvládáš každý měsíc přečíst víc jak 10 knížek, přitom k víc jak polovině napíšeš recenzi,která mně vždy něčím zaujme, stíháš sledovat kdy které knihy vyjdou a pravidelně doplňuješ meme. Myslím, že ty vysoké čísla u návštěvnosti nejsou velké překvapení. Takže jen tak dál a doufám, že jednoho dne se i ten můj blog snad aspoň o kousek přiblíží tomu tvému!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..