Posuď knihu podle obalu (5)

Název knihy: The Candidates
Autor: Inara Scott
Datum vydání: 24.8.2010

Anotace na Goodreads: Dancia Lewis je daleko od slova populární. A to nejen díky jejím průměrným výsledkům či jejímu ne zrovna okouzlujícímu šatníku. Ve skutečnosti Danciina průměrnost je vítaným krytím pro její tajemství: pokaždé když vidí, jak někdo ubližuje člověku, kterého má ráda, začnou se dít… věci. Auta dostávají smyk. Stavby se hroutí. Obvykle je někdo zraněn. Takže Dancia dělá všechno možné, aby se s někým spřátelila a věří, že touto cestou dokáže potlačit svou moc a udrží ji v tajnosti.  

Ale když se u ní v obýváku objeví lidé z Delcroixovy Akademie, aby jí nabídli plné stipendium, její dny života skrývání mohou vzít rychle za své. Až na to, že Delcroix je škola pro děti diplomatů a géniů – ne béčkové studenty s nekontrolovatelnými schopnostmi telekineze. Tak proč se k ní chovají jakoby byla speciální? Dokonce i ten nejhezčí kluk ze školy se stará o to, aby se Dancia cítila vítána.

A pak je tu její tajemný nový kamarád Jack, který se prostě musí dostávat do problémů. Tuší, že na Akademii se děje něco nebezpečného a po Dancii chce, aby mu pomohla zjistit, o co jde. Jenže ta o tom není přesvědčená. Doufá, že lidé, kteří ji na školu přivedli, budou o jejích schopnostech vědět něco víc, než dávají najevo. Možná jí můžou pomoci pochopit, jak je používat… Ale ani Dancia by si nedokázala představit, co na ni za bránou Delcroixské Akademie čeká…
Můj názor: Na knihu jsem narazila na jednom knižním blogu. Už je to docela dávno. Ale blogerka ji hodnotila kladně, proto jsem si řekla, že si ji zkusím přečíst. Navíc mě hodně zaujal přebal knihy. Brána a obličej hlavní hrdinky… plus je to všechno jakoby rozmázlé a červeno-žluté. Zajímavé, poutavé. Momentálně knihu čtu, takže se můžete brzo těšit na review.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..