>Ztracená duše

>

originální cover
Autor: Teresa Medeiros
Český název: Ztracená duše
Originální název: The Vampire Who Loved Me
Knižní série: Cabot
Díl: druhý
Žánr: fantasy, upíři, historický román, harlekýnka
Věková hranice: 18+ (obsahuje sexuální scény)  
 
Česká anotace: Jako sedmnáctiletá dívka zachránila Portia Cabotová život Julianu Kaneovi. Věděla sice, že je upír, ale zvítězila v ní síla lásky. Prokletý Julian se jí nesmazatelně vryl do paměti, ale pak ji ponechal vlastnímu osudu a zmizel. Dlouhých pět let se marně snažil najít svou duši, a když se vrátil, místo půvabné dívky nalezl uhrančivě krásnou ženu.

Portia brzy zjistí, že Julianovy svůdné a zakázané polibky v ní stále vyvolávají touhu stanout znovu v jeho objetí. Ale Julian, který se vrátil, není stejný jako ten, který ji kdysi opustil. Není mu cizí zhýralost všeho druhu, a když ve městě dojde k sérii krutých vražd mladých žen, Portia se začne obávat, že její osudový muž je ve skutečnosti netvor. 
Julian dobře ví, kdo je strůjcem všeho zla, ale nemůže promluvit. Přestože Portii stále miluje, předstírá nezájem, aby ji ochránil. Není to snadné, protože po ní touží stále víc. Mohl by sice dosáhnout svého za použití svých temných schopností, ale zároveň si začíná uvědomovat něco mnohem důležitějšího: že díky Portiině lásce by se mohl znovu stát člověkem a najít důvod žít…
Nakladatel: Domino
Počet stran: 194
Vazba: Vázaná
ISBN: 80-7303-313-5
Vydání v USA: 26.6. 2006
Vydání v ČR: 2006
Moje hodnocení: 
 
Moje hodnocení originální obálky:

 

 
Moje hodnocení české obálky:

 

I tento český přebal je až tak bolestně harlekýnský, že ho sem dávat nebudu.
Datum četby: listopad 2010, 1 den, přečteno v češtině…
Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No… uhm… konec…


Můj názor (obsahuje spoilery):
Děj knihy plynule navazuje na díl první… jen s pěti letou odmlkou, kdy Portia dospěla jak fyzicky tak i psychicky. Ale nikdo z její rodiny neví, co se tehdy před lety událo v ponuré kryptě mezi ní a Julianem. A právě to, co se stalo pronásleduje jak Portii tak i Juliana.
Julian se po pěti letech toulání po Evropě a hledání své ztracené duše vrací zpátky domů, do Londýna. A začne docházet k podivným vraždám dívek. To nenechá v klidu jeho bratrana Adriana Kanea, jehož osud známe z prvního dílu, ani jeho novou švagrovou Portii. Ta stále doufá, že se Julian nezměnil k horšímu, jak tomu veškeré důkazy nasvědčují. A proto jej vyhledá, aby jej upozornila na to, že po něm jeho bratr jde. Od té chvíle se vše začne pěkně zamotávat.
Julian se snaží Portii od sebe odehnat, protože si myslí, že je společná budoucnost nečeká a Portia se zase snaží Juliana přimět k tomu, aby zabil toho, kdo drží jeho duši, a tak se z něj znovu stal člověk. Jenže to by znamenalo zabít Julianovu bývalou upírskou milenku…
Inu, pokračování harlekýnského příběhu… zase je hned při začátku čtení knihy jasné, že to přece musí skončit dobře. A že tam bude docela dost sexu… nebo alespoň ohmatávání. Taky že jo… ale co, člověk si může udělat chvíli pauzu od uvažování nad strašlivě zauzleným příběhem nějakého bestselleru. Knížka byla fajn. Dávám 4 hvězdičky proto, že se jedná o dobrou harlekýnku, která vyčnívá svým dějem. Ale nic překotného od toho nečekejte.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. tinuss napsal:

    Skvela kniha..nie som prave fanusickou upirou a Twillight atd,ale toto ma celkom chytilo..Viete mi povedat ako sa vola prvy diel??? Rada by som si to precitala, ked hovorite, ze nadvazuje nan tato kniha. Dakujem 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..