>The Hourglass Door

>

originální cover
Autor: Lisa Mangum
Originální název: The Hourglass Door
Knižní série:  Hourglass Door Trilogy
Díl: první
Žánr: fantasy, čas

Anotace na Goodreads: Jeho minulost. Její budoucnost. Může je láska spojit v čase?

Abby chodí na střední školu a její život jako by vypadl z učebnice dokonalého života: Má hezkého a pozorného přítele, dobré kamarády, dobré známky a plánuje jít příští rok na vysokou školu. Ale když potká studenta z Itálie na zahraniční výměně, Dante Alexandra, její život nabere zcela jiný směr.

Je tajemný, zajímavý a jako vůbec nikdo, koho kdy v životě potkala. Abby nedokáže popřít rostoucí přitažlivost, kterou k němu cítí. Ani neobvyklé věci, jenž se dějí právě když je poblíž. Čas se pokaždé chová jinak pokud jsou spolu – běží příliš rychle, nebo příliš pomalu, či se zastaví úplně.

Když v místní putyce vystupuju kapela Zerou Hour, abby zjistí, že se okolo hlavního zpěváka Zoa točí něco nebezpečně temného. Totéž platí i o Tonym a V. Kupodivu jsou tři z nich také z Itálie a mají zvláštní vztah k Dantemu. A při jejich hraní se zdá, že mají na své publikum až bizardní vliv. A Abbyna nejlepší kamarádka Valerie se do jejich pasti chytila.

Dante řekne Abby pravdu o své minulosti: kdysi pracoval pro Leonarda da Vinci, pomáhal mu sestrojit a sprovoznit stroj času. Když je Dante falešně obviněn z vlaztizrady, je poslán skrz stroj času více než 500 let do budoucnosti jako trest. Když se minulost s přítmosností střetnou… Abby zjistí, že má zvláštní moc nad tokem času. Ona a Dante musí Zoa zastavit od otevření dveří stroje času a zničení tak budoucnosti všech. 

V sázce je více než jeden život a Abbyna volba by mohla změnit všechno.

Nakladatel: Shadow Mountain   (EN verze)
Počet stran: 400 (EN verze)
Vazba: Vázaná (EN verze)
Vydání v USA: 13.5. 2009
Vydání v ČR: ještě se uvidí

Moje hodnocení: 




Moje hodnocení obálky:
 

 






Datum četby: červenec 2010, jedna z prvních knížek, kterou jsem si koupila při pobytu v Americe, přečteno tedy v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: ehm… víceméně… podivné…

Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Anotace v podstatě řekla o příběhu knihy úplně vše. Není to tak dávno, co jsem tu knihu četla, ale nezanechala ve mně nijak výrazný pocit. Možná se mi s odstupem času zalíbí po druhém přečtení víc. Jedná se o první díl plánované trilogie. Druhý díl jsem ještě neměla možnosž přečíst. 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..