V srpnu 2014 vychází – 2. část

A v přehledu knih pokračujeme…

~ Česko ~

Vzácná a drahocenná (Aféra Blackstone #4)
Raine Miller

20.8.2014
Baronet

Čtvrtá část série Aféra Blackstone představuje Ethana a Brynne jako čerstvé novomanžele, kteří si užívají líbánek ve slunné Itálii a připravují se v novém domově na venkově na narození prvního dítěte. Vše se však zkomplikuje, když jim do života vstoupí přízraky z minulosti a začnou znovu ohrožovat samotnou podstatu jejich vztahu. Ethan a Brynne se budou muset temné minulosti postavit čelem a uvědomit si, že ke spokojenému životu potřebují jeden druhého a vzájemnou lásku. Lásku, která je vzácná a drahocenná…

Já, robot: poslouchat
Mickey Zucker Reichert

25.8.2014
Argo, Triton

2036: Robotická technologie se natolik rozvinula, že vzniklo množství umělých bytostí schopných vnímat a uvědomovat si sebe sama. Lidstvo se potýká s důsledky svého nejúžasnějšího výtvoru, a najdou se i tací, kdo mají s roboty své vlastní záměry: zotročení nebo úplné zničení.

Susan Calvinová vstupuje do druhého roku své praxe v nemocnici, když dojde k těžkému zločinu, jenž se jí silně dotkne. Ještě jako dítě ztratila matku při autohavárii, v níž byl těžce zraněn i její otec. Nyní si uvědomuje, že tato nehoda byla ve skutečnosti pokus o vraždu, zosnovaný jistou vládní frakcí, která si přála smrt jejích rodičů. Susan vždy tušila, že část americké vlády má v úmyslu ukrást práci jejího otce a zneužít ji pro vojenské účely. A zdá se, že tato frakce znovu povstala.

Susan se snaží překonat vlastní bolest a zmatek, a současně zvládat požadavky své lékařské praxe a studia. Zjišťuje však, že ji pronásledují fanatičtí odpůrci nových technologií, jejichž záměrem je vrátit lidstvo do doby temna, a k tomu ji ještě bedlivě sledují extremisté, kteří naopak pomocí vyspělé technologie usilují o genocidu. Susan teď musí oběma skupinám zabránit v dosažení jejich cíle.

Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (Bridget Jones #2)
Helen Fielding

25.8.2014
XYZ

Bridget se nedaří udržet si harmonický vztah s Markem Darcym a to nejen proto, že se kolem něj až příliš často motá dlouhonohá mrcha Rebecca. I díky řadě nedorozumění a trapných situací, na něž má Bridget talent, dojde k jejich nekolikaměsíčnímu odloučení. Bridget si brzy uvědomí, že utápět smutek v ranních cappuccinech a hledat pomoc v příručkách typu Co chtějí muži? nebo Emoční sebedůvěra asi nebude to pravé ořechové. Se svou kamarádkou Shazz se proto vydá na exotickou cestu po thajských plážích, kterou si prodlouží o dobrodružný pobyt v místním vězení. Jen jediný člověk ji z takové situace dokáže dostat…

Jsem rozohněná (Roztříštění #3)
Tahereh Mafi

25.8.2014
CooBoo

Juliette přežila a její příběh pokračuje… Nic už ale není jako dřív. Juliette čeká velká zkouška, musí ovládnout svou sílu a přestat být tou malou zlomenou dívkou.
Osud Bodu Omega je nejasný a každý, na kom Juliette kdy záleželo, se ocitl v nebezpečí. Válka je na dosah ruky a Juliette ví, že jediná cesta, jak se udržet naživu, je svrhnout nový systém. Její smrtící dotek přestává být prokletím a stává se velkou výhodou. Ale i tak to sama nedokáže – pomoct jí může jen někdo, o kom byla vždy přesvědčená, že mu za žádných okolností nemůže důvěřovat: Warner.

Příběh dvou staletí (Mé sladké šestnácté století #2)
Rachel Harris

25.8.2014
CooBoo

Alessandra D’Angeli touží po dobrodružství. Je unavená ze svého života v renesanční Florencii, kdy se musí podřizovat zkostnatělé morálce i očekávání ostatních. Jednou jedinkrát chce být sama sebou. A ze všeho nejvíc touží se znovu setkat se svou sestřenkou Cat, která za ní přišla z budoucnosti. A hvězdy vyslyší její prosbu.

Alessandra se najednou ocitá v 21. století – ze všech stran na ni útočí podivné zvuky, lidé jsou naprosto skandálně oblečeni a zdá se, že se svět zbláznil. Avšak Alessandra ví, že jí hodiny neodvratně odtikávají čas, než se bude muset vrátit zpět do šestnáctého století, a tak si chce největší dobrodružství svého života pořádně užít. A co by to bylo za dobrodružství, kdyby nedošlo i na lásku?

Kde hvězdy stále září
Trish Doller

25.8.2014
CooBoo

Co si Callie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Callie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nikdy nepoznala svou rodinu, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. A když její matku zatkli a Callie se vrací ke svému otci, musí najít způsob, jak nechat minulost za sebou a jak se stát součástí velké rodiny. A hlavně musí uvěřit, že láska opravdu existuje a ona může být milována, nejen využívána. A jaké místo se k tomu hodí víc než malé městečko na Floridě s velkou řeckou komunitou, kde je celý rok krásné počasí, oceán je za rohem a rybářské lodi každé ráno vyrážejí na lov?

Osudný polibek (Havraní bratrstvo #1)
Maggie Stiefvater

26.8.2014
Argo

Šestnáctiletá Blue se narodila do rodiny senzibilů a jasnovidců. Ve svém osudu má napsáno, že až políbí svou pravou lásku, dotyčný zemře. Blue se proto rozhodne, že nikdy nikoho líbat nebude. Kluci ji nezajímají a hlavně ne ti z Havraního bratrstva, party bohatých studentů místní elitní školy. S těmi jsou jenom potíže. Jenže když ve své první jasnovidné vizi spatří Ganseyho, vůdce Havraního bratrstva, který má během příštího roku zemřít, nedokáže ho vyhnat z hlavy. Když se s ním pak setká tváří v tvář, polibek smrti se stane reálnou hrozbou…

Slabé místo (Upíří deníky #16)
L.J.Smith

27.8.2014
Fragment

V okamžiku, kdy byl Stefan bodnut do srdce, roztříštil se Eleně svět na tisíc kousků. Jeho smrt má na svědomí Jack. Šílený vědec, který chce vymýtit všechny normální upíry, nahradit je geneticky upravenou rasou upírů a jejich prostřednictvím ovládnout celý paranormální svět. Jeho dalším cílem se stává Damon. Dokážou Elena a její přátelé najít slabé místo těchto zdánlivě nesmrtelných stvoření a zničit je dřív, než bude pozdě? Najde Elena odvahu přiznat citové pouto, které ji začíná s Damonem spojovat?

Útěk (Labyrint #1)
James Dashner

28.8.2014
YOLI

Všechno se změní…

Když se Thomas probudí ve výtahu, nepamatuje si nic než své křestní jméno. Nemá žádné vzpomínky na rodiče ani na domov a netuší, jak se dostal tam, kde je. Jeho paměť je prázdná.

Není však sám. Když se výtah otevře, Thomas zjistí, že má kolem sebe chlapce, kteří ho uvítají na Place, širokém prostranství uzavřeném vysokými kamennými zdmi.

Placeři, jak si jeho obyvatelé říkají, nevědí, proč nebo jak se tam ocitli. Kam jejich paměť sahá, vědí jen to, že každý den se otevřou kamenné brány do labyrintu, jenž je obklopuje. A stejně tak se každou noc pevně zavřou. Jednou za měsíc přiveze výtah nového chlapce. A nikdo nechce zůstat v labyrintu po setmění.

Thomasův příchod Placeři očekávali. Ale další den se objeví dívka – vůbec první, která na Plac dorazila. A ještě překvapivější je zpráva, kterou jim doručí. Placeři byli vždy přesvědčení, že když se jim podaří labyrint kolem Placu vyřešit, najdou cestu domů… ať je to kdekoli. Ale čím dál víc se zdá, že Labyrint řešení nemá.

Dívčin příchod nevysvětlitelně způsobí, že si Thomas začně připadat jiný. Něco mu říká, že by mohl znát některé odpovědi – kdyby našel způsob, jak se dostat k temným tajemstvím uzamčeným v jeho mysli.

Manželovo tajemství
Liane Moriarty

29.8.2014
Ikar

Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý…

Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství – něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých.. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije… Otevřete ho?

Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát; je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní…

Nemravné známosti
Sylvia Day

30.8.2014
BETA Dobrovský

V knize Nemravné známosti se skrývají tři romantické, smyslné povídky z prostředí předviktoriánské Anglie, která nebyla zdaleka tak nevinná, jak vypadala. Jejich hrdinky, slušně vychované mladé aristokratky, se setkávají s muži, ke kterým by se za normálních okolností ani nepřiblížily, a zjišťují, že pro srdce společenské mantinely neplatí.

Olivia Merricková, dcera obchodníka, se provdá za muže, jehož jí vybral otec, a teprve po svatbě se dozvídá, že její manžel je ve skutečnosti proslulý – a velmi mužný – mořský pirát známý pod přezdívkou Fénix. Lady Julienne La Coeur se dopustí skandálního přestupku, když v pánském přestrojení pronikne do klubu pro gentlemany, kde ji ovšem nachytá jeho majitel, proslulý zpustlík Lucien – a ke svému nemalému překvapení se do odvážné dámy zamiluje. Hrdinou třetí povídky je Juliennin bratr Hugh, jemuž zamotá hlavu krásná a nezávislá Charlotte, kterou najde na tom posledním místě, kde by hledal nejen krásu, ale i lásku.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. lucie napsal:

    To manželovo tajemství mě láká
    lucie recently posted..Posuď knihu podle obalu #6My Profile

  2. Ava napsal:

    Bridget Jonesovou si určitě přečtu, ale nejdřív musím sehnat první díl 😀 🙂
    Ava recently posted..DIY: ZÁLOŽKA DO KNIHYMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..