V dubnu 2014 vychází – 1. část

Máme tu nový měsíc a spolu s ním také pořádnou nakládačku vycházejících knih. Lteré mě zaujaly a které by vám neměly uniknout? Jdeme na to!

~ Česko ~

Tak trochu šílení
Jeffrey Deaver

2.4.2014
Domino

Když spatříme jméno Jeffery Deaver, okamžitě se nám vybaví nervy drásající thriller plný nečekaných zvratů, které postaví na hlavu veškeré naše detektivní dedukce, na které jsme byli tak pyšní.

Bylo by ovšem nanejvýš nespravedlivé opomenout Deaverovy detektivní povídky, které autor označuje za svou “literární lásku”. A ze sbírky Tak trochu šílení autorská radost přímo čiší. Podobně jako v předchozích Deaverových antologiích se i tentokrát setkáváme s panoptikem barvitých postav: pokřivenými asociály, zhrzenými partnery, zdánlivě uťáplými agresory… Všichni aktéři si bezpochyby zaslouží nálepku, jakou jim autor udělil v samotném názvu. Ano, jsou tak trochu šílení – což je přesně ten důvod, proč si jejich příběhy vychutnáme jako skutečnou krimilahůdku o třinácti chodech.

A abychom nezapomněli: kdykoli nabudete dojmu, že v dané povídce už bylo řečeno vše a žádné další překvapení na vás nečeká, čtěte dál. Protože jedině tak zjistíte, jakou hru s vámi hraje Jeffery Deaver tentokrát. Jaký zvrat si pro vás vyšetřil na poslední stránku.

Nebo do posledního odstavce.

Nebo do posledního řádku.

Antibohyně (Bohyně války #1)
Kendare Blake

2.4.2014
Baronet

Staří bohové neumírají…
Aspoň si to Athéna myslela. Jenže pak jí pod kůží začala vyrůstat pírka, která jí zahltila plíce jako nějaká podivná rakovina, a Herma sužovala spalující horečka. Tím skončil jejich poklidný věčný život ve zdraví.
Athéna a Hermes putují světem a zoufale hledají příčinu svého pomalého, bídného umírání. Cestou získávají spojence a odhalují pradávné i nové protivníky. Pátrání je zavede ke Kasandře, obyčejné dívce, která se kdysi coby vědma těšila přízni a ochraně jednoho z bohů.

Dnes už se Kasandra do života bohů nijak neplete, vlastně ani netuší, že existují. Přesto by mohla hrát klíčovou úlohu ve válce, k níž se schyluje.

Královna bohů Héra se spojila s dalšími antickými obyvateli Olympu, kteří ve snaze prodloužit vlastní život vyvražďují své rivaly. Touha přežít z nich udělala antibohy, ubohé karikatury jejich někdejší slávy. Athéna bude potřebovat nějaké trumfy, protože život nesmrtelníků jen tak nevyhasne.

Každý z nich umírá po svém. Někteří se zadusí peřím. Z některých se stanou příšery. Ale všichni zuří až do posledního dechu.

Nadešel čas války bohyň.

Svatební noc
Sophie Kinsella

2.4.2014
BB/art

Sestry Lottie a Fliss Graveneyovy jsou si blízké jako málokteří sourozenci, jedna druhé jsou oporou i spolehlivou vrbou, do níž mohou našeptávat svá trápení. Starší a usedlejší Fliss právě prochází ne zrovna snadným rozvodem, kdy se ještě nedokáže smířit se zradou bídáka, který byl jejím manželem a otcem jediného děcka, a kdy je právě malý, bujnou fantazií obdařený Noah jedinou kotvou v nebezpečných vodách beznaděje.

Lottie se vznáší v růžovém oparu představ blížícího se zasnoubení s Richardem a nevidí nic než úžasnou společnou budoucnost. V jediném okamžiku se jí tenhle domeček z karet zhroutí a ona jako mnohokrát předtím čelí nepřízni osudu tím, že si začne narychlo budovat další domeček, daleko větší a úžasnější, než byl ten předchozí, a zapomíná při tom, že základy téhle stavby musí být zákonitě vratké.

Realisticky uvažující Fliss se marně snaží její úsilí překazit, události se hrnou jedna po druhé a kromě erotického náboje s sebou přinášejí nejednu komickou situaci. Ben, Richard, Lorcan, Noah, Sára, Arthur, Nico a řada dalších aktérů zdařile sekundují v babylonu vztahů dvěma hlavním protagonistkám a spolu s nimi přinášejí čtenářům příběh plný napětí, zvratů a lásky – skutečné i kašírované –, který vyvrcholí na jednom z řeckých ostrovů v paprscích zapadajícího slunce tak, jak se na román Sophie Kinselly sluší.

Krvavý polibek (Říše temnot #7)
L.J.Smith

2.4.2014
Fragment

Mladé upírce Jez se zdá, že s ní už delší dobu není něco v pořádku. Rozhodne se změnit svůj život a stane se lovkyní upírů. Jednoho dne dostane těžký úkol: najít Mocnou sílu, která má pomoci zachránit svět před blížící se apokalypsou. Splní své poslání i za cenu spojenectví s bývalými nepřáteli? Odolá touze po krvi a starým citům, které jsou stále její součástí?

Černý úsvit(Říše temnot #8)
L.J.Smith

2.4.2014
Fragment

Při pátrání po okolnostech bratrovy smrti se Maggie stane kořistí obchodníků s otroky z Království temnot. Pokusí se o útěk a před pronásledovateli ji zachrání záhadný mladík. Vypraví se na hrad Černý úsvit, aby vyhledala mezi otroky léčitelku. Není však jediná, kdo na hrad míří. Dokáže Maggie osvobodit otroky a zabránit mocnému upírovi Hunteru Redfernovi, aby zničil svět lidí?

Vdovin průvodce sexem a randěním
Carole Radziwill

2.4.2014
JOTA

Claire Byrneová, půvabná čtyřiatřicetiletá Newyorčanka, je provdaná za věhlasného sexuologa a spisovatele. Její manžel Charlie je okouzlující muž, ale s věrností si hlavu neláme; je pevně přesvědčen, že láska a sex nemohou dlouho existovat současně, a své nevěry se ani nenamáhá skrývat. Do jejich života nečekaně zasáhne smrt. Charles zemře přímo na chodníku poté, co mu na hlavu spadne bronzová socha…

Po smrti manžela se Claire musí znovu najít a přehodnotit celý svůj dosavadní život. Během následujícího roku začne chodit k psychologovi, navštíví vědmu a zažije několik erotických dobrodružství. Málo jí, hodně pije, chodí s hokejistou, miliardářem a hercem. Zatímco truchlí po manželovi a hledá náplň života, uvědomí si, že má příležitost získat něco mnohem většího, než doposud měla — najít sama sebe, a možná i skutečnou lásku.

Dlouhá cesta dolů
Nick Hornby

2.4.2014
BB/art

Silvestr na střeše věžáku Toppers‘ House na severu Londýna, oblíbeném místě sebevrahů. Čtyři neznámí lidé mají zanedlouho zjistit, že skoncovat se životem naprosto není soukromá záležitost, jak si původně představovali. Věčně opálený Martin Sharp je zkrachovalý moderátor ranního televizního pořadu, jenž měl všechno, co si muž muže přát – děti, ženu, báječný domov, skvělou práci – a o všechno přišel. Sebevražda Je pro Martina logickou a přiměřenou reakcí na život, který se nedá žít. Maureen nemá toho večera jinou možnost, protože Matty zůstal doma. Nikdy nebyl schopen běžných věcí, které děti dělávají – třeba chodit nebo mluvit – a jeho milující matka Maureen se s tím již nedokáže vyrovnat.

A tak se tato svědomitá katolička odhodlá spáchat „nejtěžší ze všech hříchů“. Také Jess je připravená skočit a absolvovat krátký let. Na střechu ji dohnaly zlomené srdce, osamělost, úzkost dospívání, sedm koktejlů a dva silné ležáky. Poslední je JJ – vysoký, elegantní Američan, jenž vypadá jako rocková hvězda a někdy si myslí, že jako rocková hvězda hraje na kytaru, který klesá pod tíhou hromady svých problému a přináší pizzu. Čtyři neznámí lidé, kteří byli ještě před chvílí přesvědčeni, že jsou sami a se vším skoncují, se rozdělí o pizzu a dají se do řeči – jen aby nakonec zjistili, že mají společného dokonce ještě méně, než se zprvu zdálo.

Prorok (Okřídlená duše #3)
Amanda Stevens

3.4.2014
Knižní klub

Hřbitovní královna Amelia Grayová porušila všechna pravidla, která ji měla chránit před duchy, jež vidí. Otevřela dveře do neznáma a Zlo, které za nimi číhá, ji chce zpátky k sobě… A nyní po ní ještě duch zavražděného policisty žádá, aby mu pomohla najít jeho vraha. Stopy ji zavedou do rodného Charlestonu, napohled líbezného města na americkém Jihu, v němž ale doposud kvete čarodějnictví, kořenářství a černá magie. Jakto že si toho Amelia dříve nevšimla? Aby toho nebylo málo, znovu se setkává s Johnem Devlinem, mužem, kterého měla milovat jen zdálky, a ocitá se tak před volbou, jež jí s definitivní platností změní život jednou provždy – bude se řídit otcovými pravidly, aby udržela sebe i Johna v bezpečí, anebo touhou svého srdce?

Aliance (Divergence #3)
Veronica Roth

7.4.2014
CooBoo

Tris a Tobias jsou opět spolu, ale společnost a systém, v kterém oba vyrůstali a kterému oba věřili, je v troskách. Systém frakcí je kompletně rozvrácený, rozhoří se souboj mezi jednotlivými vůdci toužícími po moci, ale všichni ve skutečnosti touží po jediném – po pomstě. A svět za plotem obklopujícím celé město se zdá ještě nemilosrdnější. Pokud však Tris chce ochránit své blízké, musí se vydat právě za hranice svého rodného Chicaga. A zde odhalí tajemství, které je ještě více šokující, než čekala.

Odhal mě (Trilogie Stark #1)
J. Kenner

7.4.2014
BB/art

Byl jediným mužem, jemuž jsem nedokázala uniknout. A jediným, jemuž jsem nedokázala odolat.

Damien Stark by mohl mít každou ženu. Byl sexy, sebevědomý a panovačný. Co si zamanul, to měl. A to, co chtěl, jsem byla já.

Naše vzájemná přitažlivost se nedala přehlédnout. Překračovala všechny hranice, ale stejně jako jsem toužila mu patřit, tak jsem se zároveň děsila nátlaku jeho požadavků. Podlehnout Damienovi znamenalo, že bych se musela podělit o nejtemnější pravdu o své minulosti – a riskovat tím rozchod.

Ale i Damien měl své démony. A jak se naše vášeň proměňovala v posedlost, tím víc hrozilo, že ho jeho tajemství zničí – a nás oba také.

Rozvaliny Gorlanu (Hraničářův učeň #1)
John Flanagan

8.4.2014
Egmont

Will je na svůj věk malý, ale zato je hbitý a neobyčejně bystrý. Celý život snil o tom, že se stane slavným rytířem jako jeho otec, kterého nikdy nepoznal, ale do bojové školy na hradě Redmontu ho pro malý vzrůst nepřijmou. Místo toho se dostane do učení k Haltovi, tajemnému hraničáři, jehož záhadnou schopnost neviditelně se pohybovat lidé přičítají černé magii. Will se postupně učí používat zbraně hraničáře: luk a šípy, saxonský a vrhací nůž, maskovací pláštěnku a houževnatého malého ponyho. Ačkoli Will nemá meč ani velkého koně, po kterých tolik toužil, zjistí, že dobrý hraničář je pro království stejně důležitý jako slavný rytíř.

Hořící most (Hraničářův učeň #2)
John Flanagan

8.4.2014
Egmont

Araluenské království se chystá na válku proti Morgarathovi a Will s Horácem doprovázejí Gilana s poselstvím do sousední Celtiky. Celtické vesnice a doly jsou však opuštěné. Tři poslové zjistí, proč tomu tak je, až když objeví hladovou a vyčerpanou dívku Evanlyn: Morgarath poslal své odporné stvůry, aby obyvatele Celtiky zotročily.

Zatímco Gilan rychle ujíždí zpátky do Araluenu, aby podal zprávu králi, Will s Horácem odhalí pravou příčinu Morgarathova jednání. Chystá se překvapivý útok ze tří stran a Araluenu hrozí neodvratná porážka – pokud naši dva přátelé něco nepodniknou.

Ledová země (Hraničářův učeň #3)
John Flanagan

8.4.2014
Egmont

Will a Evanlyn plují do Skandie jako zajatci kapitána skandijské vlčí lodě Eraka. Halt přísahal, že Willa zachrání, a udělá vše pro to, aby svůj slib dodržel – dokonce poruší přísahu hraničáře a král je nucen ho vypovědět z Araluenu. Horác, který rovněž chce jet hledat Willa, se k němu připojí a oba společně zamíří přes Galiku do Skandie. Cestou je neustále obtěžují galičtí potulní rytíři, neblaze proslulí spíš jako lupiči a hrdlořezové. Přijedou do Skandie včas, aby Willa a Evanlyn zachránili?

Hra na lež
Tess Stimson

9.4.2014
Domino

Některé věci je lepší nevědět…

Harriet Lockwoodová vždy věděla, že své dceři Florence nerozumí. Že si jedna k druhé neumí najít cestu a jejich pokusy o dialog jsou vlastně dvěma nesourodými monology. Nekonečný sled nedorozumění, trvalá rozladěnost. A pak jednoho dne Harriet zjistí, proč to tak je: dívka, kterou patnáct let vychovávala, není její biologická dcera.

Zoey Sandsová je pravým opakem energické Harriet. Ve svém chaotickém životě plném nejistot má jediný pevný bod: dceru Nell. A teď na jejím prahu stojí nějaká cizí ženská a tvrdí, že Nell není její? To přece nemůže být pravda!

Ukáže se, že je to pravda. Ale co teď s ní? Nešťastná shoda okolností, která se odehrála před patnácti lety, teď zásadním způsobem ovlivní životy dvou rodin. Nic už nebude jako dřív. A nikdo vlastně nebude vědět, jestli se on sám zachoval správně…

Spojenectví (Paladinovo proroctví #2)
Mark Frost

9.4.2014
JOTA

Po dramatickém závěru prvního dílu, kdy Will přijde o rodiče a sám jen o vlásek vyvázne ze spárů příšery, se chvíli zdá, že život studentů v elitním Centru se zase vrátil do zaběhnutých kolejí. Brzy však ze školní nemocnice záhadně zmizí starý Willův nepřítel Lyle, jenž se náhle probral z kómatu. Pátrání po něm vyvolá jen další otázky, ze kterých běhá mráz po zádech. Podivný propletenec událostí a postav okolo zakázaných Rytířů Karla Velikého napovídá, že řád slouží jako zástěrka pro kolosální spiknutí a zrůdné genetické experimenty. Všechny nitky se sbíhají k záhadnému miliardáři a sponzorovi školy Stanu Haxleymu, jenž obývá hrad na ostrově uprostřed jezera Waukoma.

Hon (Hon #1)
Andrew Fukuda

9.4.2014
Fragment

Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?

Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich!

Gen se liší od všech ostatních.
Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi.
Není upír, je člověk.

Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku.
Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal.

Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější…

Ztracení (Temná akademie #4)
Gabriella Poole

9.4.2014
Fragment

Darkova akademie se stěhuje na nové místo, k nádhernému tyrkysovému moři do Keni. Cassie se trápí ztrátou milovaného Ranjita. Ten je na útěku a Cassie je rozhodnutá udělat vše pro to, aby ho našla. Vrací se však zlá Kateřina a její matka – obě silnější než kdy dříve. Cassie ví, že její láska k Ranjitovi je její největší slabostí. Musí učinit zásadní rozhodnutí…

Svedená (Hříšné tajnosti #1)
Protia da Costa

9.4.2014
Fragment

Lizzy Aitchisonová se v baru seznámí s pohledným starším mužem Johnem Smithem, který ji omylem považuje za prostitutku čekající na klienta. Než si Lizzie stačí jeho omyl uvědomit, začne ji neodolatelně přitahovat. Rozhodne se, že pokud je tohle jediný způsob, jak tohoto úchvatného muže získat, nemá na vybranou. Během jednoho drinku se promění v luxusní prostitutku Bettie.
Pohádka plná strhujícího sexu začíná…

Lizzie se nechává hýčkat luxusem. Naplno si užívá dosud nepoznané vášně a touhy. Co se stane, až John zjistí, že mu lže? Co se stane, až Lizzie začne tušit, že John Smith není tím, kým se zdá být?

Nechte se svést Hříšnými tajnostmi…

Smyslné zlo (Strážkyně Riley Jenson #3)
Keri Arthur

11.4.2014
Fantom Print

Ve světě magie a svodů odhaluje noc krásu, zatracení i touhu. Riley Jensonová, napůl vlkodlak, napůl upír, pracuje pro organizaci dohlížející na nadpřirozené rasy – avšak nyní je sama.

Nadřízeným i milencům věří asi stejně jako úhlavním nepřátelům, a tak hraje podle vlastních pravidel. Jejím nejnovějším úkolem je proniknout do přísně střeženého paláce rozkoší, které vlastní zločinec jménem Deshon Starr. Tento šílený vědec již po desetiletí experimentuje v oblasti genetiky.

O Rileyinu přízeň soupeří dva sexy muži: chladný, svůdný upír, a neodolatelně přitažlivý vlkodlak. Riley musí zůstat ve střehu, protože pokud zachrání svět před Deshonem Starrem, zároveň zachrání i sebe samu – a kolem ní se zatím svírá past…

Půlnoční palác (Niebla #2)
Carlos Ruiz Zafón

14.4.2014
CooBoo

Hned po svém narození dvojčata Ben a Sheere málem padla za oběť nájemnému vrahovi. Pro své vlastní bezpečí proto vyrůstají každý zvlášť. Ovšem v roce 1932, kdy je jim oběma šestnáct let, vše začne nanovo a hrozí jim neskutečné nebezpečí. Při pátrání po pravdě se dvojčata dostávají čím dál hlouběji do temného kalkatského podsvětí a mají proti sobě soupeře, jenž se zdá být pouhou iluzí, který přesahuje možnosti veškerého chápání.

Doktor Spánek
Stephen King

14.4.2014
BETA Dobrovský

Stephen King v knize Doktor Spánek navazuje na svůj předchozí román Osvícení, takže se opět setkáme s jeho hrdiny – malým Dannym, který zůstává psychicky poznamenaný, i jeho matkou, již stále trápí bolesti po utrpěných zraněních. Rozzlobení duchové z hotelu Overlook si Dannyho opět najdou, ale kuchař Halloran ho nakonec naučí, jak se jim ubránit.

Danny dospěl a přes svá dobrá předsevzetí se vydal v otcových stopách alkoholismu a zuřivých záchvatů. Nakonec se však pití dokáže vzdát, usadí se v malém městečku a začne pracovat v domově důchodců. Zvláštní duševní schopnosti, které mu do určité míry zůstaly, mu pomáhají poskytovat útěchu umírajícím. Pomocníkem je mu kočka, která umí předvídat budoucnost, a Dan se stane „doktorem Spánkem“.

Nečekaně však naváže telepatické spojení s dvanáctiletou Abrou, která se na něj obrátila se zoufalou prosbou o pomoc. Díky svým jasnovidným schopnostem se totiž dozvěděla o rituální vraždě malého chlapce, dalšího dítěte, které stejně jako Dan a Abra vyzařuje osvícení. Amerikou totiž táhne kmen podivných lidí, kteří se živí zvláštní jemnohmotnou substancí, jež vystupuje z dětí s osvícením, když jsou mučeny…

Není pochyb o tom, že závěrečný souboj dobra a zla bude strhující.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Desirée Lydon napsal:

    Aliance, samozřejmě a Antibohyně taky vypadá skvěle 🙂
    Desirée Lydon recently posted..Kosmetický TAGMy Profile

  2. Bastera napsal:

    Achjo, zase si mi navodila nápad něco koupit, dík no!
    Bastera recently posted..Tak trochu šílený týden s Deaverem: Vyhlášení soutěžeMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..