Suma sumárum za červenec, srpen, září, říjen, listopad, prosinec 2022

Další půlrok je za námi, spolu s ním taky konec roku a i když jsem vám už ukazovala, co jsem dostala za knižní nadílku pod stromeček, zbývá mi se s vámi podělit i o knihy, které se nastřádaly za posledních šest měsíců.

Knihy, které jsem si koupila:

Rozšířila jsem si svou sbírku knih z HP universa o scénář k prvnímu dílu Fantastických zvířat a Prokleté dítě. Obě knihy jsem pořídila na Knihobotu. Sama jsem tam už řadu svých knih prodala, ale tentokrát jsem poprvé i něco koupila.

Také jsem si pořídila další díly Zaklínače a už se těším, až se do nich pustím. Jen mě mrzí, že se letos dočkáme pouze třetí řady s Cavillem v hlavní roli 🙁 Prequelovský seriál už mám za sebou a s tím světem to má tak akorát společný název, jinak je to další meh tuctová fantasy. Škoda.

Díky povánoční 30% slevě u Dobrovského jsem si pořídila i další dvě knihy Christiny Lauren, z čehož Rovnici lásky jsem už četla v originální verzi a pokračování by mělo vyjít v zahraničí v lednu. Na Dvakrát za uherský rok jsem dost zvědavý, recenze jsem si zatím raději nečetla.

Setkání v Římě si v českém překladu chci koupit už dlouho, jelikož jsem ji kdysi četla v originále a protože knihu spolunapsala Alice Clayton, jejíž sírie Nabíječ mě naprosto odrovnala a přivedla k četbě erotičtěji laděných romancí. Navíc jsem se u série skvěle bavila a pokud jste ji nečetli, rozhodně doporučuju všemi dvaceti. Ačkoliv jsem se teď dívala a už se u nás nejspíš v překladu nedá sehnat. Tak vždycky můžete zkusit začít číst v AJ, zase tak těžké to u té erotiky není. Ale na Knihobotu knihy zatím vidím, tak upalujte, série za to rozhodně stojí.

No a protože jsem k Vánocům dostala první díl královské série, pořídila jsem si do sbírky i ten druhý, Královsky spolu. A vzhledem k tomu, že už mám sérii dočtenou, jde o nejlepší díl série. Za srdce určitě chytne nejednu knihomolku. Věřte mi.

Samozřejmě rozšířuju také knižní sbírku své dcerce. Nejen, aby měla co číst teď, když je ještě prtě, ale taky myslím do budoucna. Proto jsem jí pořídila ve slevách na Knižním klubu skládací knížku Malý veterinář a druhý a třetí díl spin-offu Princezniných deníků. S prvním dílem se mi opět poštěstilo na Knihobotu, stejně jako s pátým dílem Allie Finklové.

Šestý díl Allie Finklové jsem bohužel dokázala najít pouze v poškozenějším stavu, ale snad se časem objeví i v nějakém antikvariátu i lepší verze. No a tady už volně přecházím také ke knihám, které jsem dostala na recenzi a to koncem roku, proto je na fotce dohromady s Allie.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

Všechny knihy na recenzi jsem dostala od nakladatelství Mystery Press. U Rapsodie mě zaujalo, že jde o příběh sirény a že je v zahraničí poměrně dobře hodnocená. Celková zápletka zní taky dobře, takže se na četbu těším a co nejdřív se do ní pustím. V březnu by totiž mělo vyjít pokračování.

Zatracená svatozář není tak úplně erotická kniha jako spíš humorná romance, která se čte pomalu jedním dechem. Jenom kamarádi je další příjemná romance ze života, co vás vtáhne a nepustí. Jsem zvědavá na další dva díly série, protože ten první měl sympatické postavy a silný příběh.

Smlouva na lásku je erotická romance, co vás až do posledních stránek nechá vyčkávat, co se vlastně bude dít. Nevinnost se zavázanýma očima je první díl trilogie, která svým vývojem není úplně typická a v samotném závěru spíš naznačuje, co nás ještě čeká v pokračování.

Knihy, které jsem dostala:

No a na závěr tu mám dva kousky, které jsem dostala od své maminky. Ne! Ja nechci! je kniha o tom, jak si poradit s obdobím vzdrou u dětí a musím říct, že je docela na prd a nijak extra mi nepomohla. Není v ní nic, co bych už nevěděla nebo nezkusila. A i to, co jsem zkusila podle rad úplně nově, tak ani jednou nezafungovalo. Bohužel.

Hovory s TGM bylo ve výprodejích na Knižní klubu doslova za hubičku, takže jsem si řekla, že si scénář i s fotkami pořídím a i na ten film bych se mohla konečně podívat.

~ Uveřejněné recenze ~

Vidořád

Half Lies

A zrodí se píseň

Když spadne maska

Zatracená svatozář

Za vším hledej Bridgertonovy

Falešná manželka

Smlouva na lásku

Trochu jiná slečna Bridgertonová

Skandál na spadnutí

Nevinnost se zavázanýma očima

Forever in Cape May

Jenom kamarádi

Ruby Fever

Nightmare Neighbor

The Soulmate Equation

Something Wilder

Neslyšno

Good Girl Complex

Bad Girl Reputation

Dívka s tetováním na zádech

Jenom nestvůra

To Kill a Kingdom

Na Vánoce o den více

Gilded

Half Truths

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..