Cursed

Autor: Marissa Meyer
Originální název: Cursed
Knižní série: Zlatá (Gilded)
Díl: druhý
Žánr: young adult, fantasy, re-telling, magie, duchové, bohové
Hodnocení: 5 hvězdiček

Před Nekonečným měsícem, když má Král duchů v úmyslu zajmout jednoho ze sedmi bohů a vyslovit přání vrátit jeho milenku Perchtu z podsvětí, se Serilda a Gild pokusí zlomit kletby, které připoutávají jejich duchy k Adalheidinu, strašidelnému hradu.

Brzy se ale ukáže, že se nespokojí s jediným přáním a jeho skutečné úmysly mají moc změnit říši smrtelníků navždy. Serilda a Gild se musí pokusit překazit jeho zlé plány a přitom vyřešit záhadu Gildova zapomenutého jména, osvobodit duchy držené v moci temných a pokusit se ochránit jejich nenarozené dítě.

Nakladatel: Feiwel & Friends (EN), Egmont (CZ)
Počet stran: 502 (EN), 416 (CZ)
Vazba: Vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 2.11.2021
Vydání v ČR: zatím nevyšlo

Datum četby: 3 dny, prosinec 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Boží.

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Z prvního dílu jsem byla rozhodně nadšená, takže jsem ráda, že jsem nemusela na pokračování čekat celý rok nebo víc a mohla jsem se do pokračování pustit hned. Byla to totiž pořádná jízda, kde si se mnou autorka pohrávala stejně jako se svými postavami. Pokud si totiž myslíte, že všechny WOW a WTF momenty vyplácala v prvním díle, druhý vás rozhodně dostane snad ještě víc.

Serilda i Gild jsou teď připoutáni kletbou ke královskému hradu. Serilda je navíc těhotná a má se brzy stát ženou démonského krále, aby mohl její dítě darovat své uvězněné milence, až ji dostane ven z podsvětí. Jenže to není jediná zlovolná věc, kterou má v plánu a Serilda bude muset obětovat všechno, jestli má nakonec vůbec vyhrát.

Nevím, co víc, o příběhu psát, abych moc nespoilerovala. I tentokrát je totiž kniha prošpikovaná nekonečnými popisy, hrůzostrašnými potvormani a smrtí. Není to rozhodně čtivo pro slabší povahy, pokud máte dostatečnou představivost. Teď už jsem věděla, co mě asi tak čeká, ale i tak jsem byla několikrát v šoku z toho, co se najednou děje. Některým se to možná bude zdát občas překombinované, ale mně celkově příběh naprosto sednul a užívala jsem si ho. Kdyby se rozhodli natočit film nebo seriál, byla bych nadšená.

Marisse prostě re-tellingy jdou. A jdou jí naprosto skvěle. Už se těším, s čím dalším přijde a doufám, že nebudu moc dlouho čekat. Mezitím snad dočtu i ty Renegáty.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..