Před svatbou

Autor: Julia Quinn
Originální název: On the Way to the Wedding
Knižní série: Bridgertonovi (Bridgertons)
Díl: osmý
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Gregory Bridgerton na rozdíl od většiny mužů věří v lásku. A také věří, že až potká tu pravou, pozná ji na první pohled a pak už bude vše jen krásné a dokonalé. Jenže ho nikdy nenapadlo, že jeho vyvolená o něj třeba nebude stát. Okouzlující slečna Hermione Watsonová totiž miluje jiného.

GNaštěstí je tu lady Lucinda Abernathyová, její nejlepší přítelkyně, která udělá vše, aby se Gregory a Hermione dali dohromady – nehodlá brát ohled ani na to, že ji Gregory čím dál víc přitahuje. Ale lásce se poručit nedá a první pohled je někdy klamný.

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 328 (EN), 328 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Brožovaná (CZ)
Vydání v USA: 27.6.2005
Vydání v ČR: 2008 (1.11.2022)

Datum četby: 4 dny, květen 2022, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Chudák… devět dětí…

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Na Gregoryho knihu jsem po všech těch kouscích byla zvědavá. V předchozích dílech se tu a tam mihl, ale kromě toho, že šlo o nejmladšího bratra, který se pořád hašteří se svou nejmladší sestrou Hyacinth, jsme o něm moc nezjistili. To se mělo změnit s jeho příběhem a musím říct, že minimálně prolog mě hodně zaujal.

Oproti starším bratrům Gregory ví, že pravá láska existuje, protože všichni jeho sourozenci tu svou našli. Gregory ví, že až potká tu pravou, pozná to… až na to, že mu to úplně nevyjde. A tady přichází na scénu lady Lucinda, která je zvyklá být vždy přehlížená. Dohromady ale tvoří poměrně zajímavou dvojici a musím říct, že jsem jim docela fandila. Až do chvíle, kdy se měla udát Lucindina svatba.

Tohle pro mě byl docela hřebíček do rakve, protože i když chápu její pohnutky a události, co ji k tomu donutily, přijde mi, že i tak Gregoryho tahala trochu za nos. A to mě docela mrzelo. V konečných kapitolách mi totiž Lucy přišla spíš jako zbabělec. Můžete namítat, že v tehdejší době to tak prostě bylo, ale tohle je smyšlená červená knihovna, o to víc mě to asi naštvalo.

Celkově mi ty poslední kapitoly zkazily jinak docela pěkný příběh, který byl prostě až přespříliš vyhrocený. Oba hlavní hrdinové byli sympaťáci, i když i ta jejich romance byla občas trochu uspěchaná. Ale co taky chtít po romancích nového. Knižní sérii ovšem můžu všemi dvaceti doporučit, protože je to pohodové, milé, romantické čtení s několika žhavějšími scénami. Uvidíme, nakolik se budou knihy promítat do seriálu. Už teď víme, že se v třetí řadě podíváme na příběh Colina s Penelope. Máme se stále na co těšit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..