Nečekaná láska

Autor: Julia Quinn
Originální název: When He Was Wicked
Knižní série: Bridgertonovi (Bridgertons)
Díl: šestý
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Když nechvalně proslulý londýnský hejsek Michael Stirling spatří Francesku Bridgertonovou, okamžitě se do ní zamiluje. Jenže Francesce v té době zbývá pouhých pár hodin do svatby s Michaelovým bratrancem.

Jenže to bylo tehdy, a teď je z Michaela hrabě a Franceska je volná. Ovšem jen až do jedné nebezpečné noci, kdy se mu ve vší nevinnosti vrhne do náruče…

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 296 (EN), 296 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 29.6.2004
Vydání v ČR: 2007 (16.11.2021)

Datum četby: květen 2022, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nečekala bych, že mě to tak chytne.

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Nějak jsem se po Eloise naladila na Bridgertonovic linku a mám chuť přečíst celou sérii, pokud se mi zadaří a budu na to mít dostatek času. A tak byla Francesca jasná volba. O té jsem totiž z knih veděla velké kulové, stejně tak ze seriálu, kde se občas jen mihla. Takže jsem byla dost zvědavá, o co vlastně půjde.

Z předchozí knih jsem věděla, že se Francesca provdala poměrně brzy a podle všeho šťastně, jenže brzy také ovdověla a čtyři roky se snažila srovnat se zármutkem a dírou v srdci. Na druhou stranu Michael je známý hejsek, který byl ale také Fransecčiným přítelem, co se po smrti jeho bratrance a jejího manžela raději odporoučel do Indie, než by jí stál po boku. Netušila, že ji celou tu dobu miloval.

Zápletka je poměrně jednoduchá a někdo by mohl říct, že možná i trochu zvláštní. Já musím říct, že jsem se při čtení opravdu bavila a knihu jsem slupla za 3 dny. Z části díky tomu, že jsem na to měla čas, a z části díky tomu, že to všechno hezky odsýpalo a oba hlavní hrdinové byli sympaťáci. Nemluvě o tom, že tady se těch erotických chvil objevilo docela dost a všechny mě bavily, aniž bych je znuděně přeskakovala.

Líbilo se mi i to, že se v knize objevila Hyacinth, o níž bude další kniha. Stejně tak jejich matka Violet, nebo chvílemi i Colin, který měl své „edukativní“ momenty, kdy Michaela spíš pošťouchl tím správným směrem k nějakému činu, z něhož měl obavy a stal se tak spíš nějakou tou hybnou silou. Neříkám, že se v knize neobjevily momenty, nad nimiž jsem kroutila hlavou. Ale jde o červenou knihovnu, tady raketovou vědu radši nehledejte. Pokud si chcete užít fajn večer, rozhodně po tomto kousku sáhněte. Patří mezi mé TOP 3 knihy ze série a jsem zvědavá na další příběh.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..