Tento měsíc v kinech (72)

Tento měsíc se do kin dostane očekávané pokračování, na které se dost těším.

~ Duben 2022 ~

Ztracené iluze (Illusions perdues)
Podle literární předlohy: Ztracené iluze ~ Honoré de Balzac
Datum premiéry: 7.4.2022

Lucien je mladý neznámý básník, žijící ve Francii 19. století, který do svého bytí vkládá velké naděje a ambice. Opouští rodinnou tiskárnu v kraji, z něhož pochází, aby zkusil najít štěstí v Paříži po boku své patronky.

V tomto úžasném městě se brzy ocitá vydaný napospas vlastnímu osudu a postupně objevuje zákulisí světa zisku a přetvářky. Lidskou komedii, ve které je možné vše koupit či prodat: literární věhlas i tištěná média, politiku i city, pověst i duši. Lucien bude milovat, bude trpět a vystřízliví ze svých iluzí.

 

Klam (Tromperie)
Podle literární předlohy: Klam ~ Philip Roth
Datum premiéry: 7.4.2022

Philip je slávny americký spisovateľ, žijúci v Londýne. Jeho milenka za ním pravidelne chodí do kancelárie, ktorá je útočiskom týchto milencov. Milujú sa tam, hádajú, stretávajú a celé hodiny sa rozprávajú o ženách v jeho živote, o sexe, antisemitizme, literatúre a vernosti sebe samému.

 
 

 

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)
Podle literární předlohy: Fantastická zvířata ~ J.K.Rowling
Datum premiéry: 7.4.2022

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem.

Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko?

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..