Čekanka

Autor: Julia Quinn
Originální název: Romancing Mister Bridgerton
Knižní série: Bridgertonovi (Bridgertons)
Díl: čtvrtý
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska. A nejvíc mu vadilo, že všichni hltali klepy z pera lady Whistledownové, která se o něm zmiňovala snad v každém ze svých sloupků.

Po návratu z ciziny však zjistil, že se mnohé změnilo – především jeho stará dobrá kamarádka Penelope. Jaká tajemství můžou skrývat jeden obyčejný floutek a dívka, kterou už každý považuje za starou pannu? A mohou mít vůbec něco společného?

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 370 (EN), 336 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 1.6.2002
Vydání v ČR: 2006 (září 2021)

Datum četby: leden – únor 2022, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak nějak jsem to čekala lepší.

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Na tento díl jsem se hodně těšila, protože jsem si postavu Penelope oblíbila už od první knihy. Velké plus je také to, že má v knize skvělou předtsavitelku, takže jsem si je při čtení spojila dohromady. Díky seriálu jsem bohužel měla už vyspoilerované, jakou tajnou identitu vlastně Penelope má, takže to pro mě nebylo zase takové překvápko.

Co mě ale překvapilo, byl docela velký skok v čase. S Penelope jsme se totiž v prvním díle seznámili, když jí bylo 17, teď skočím o 11 let kupředu a je z ní 28-letá stará panna. Jenže teď se rozhodla, že se už nebude držet zpátky a bude si života víc užívat, míň se trápit a mít prostě radost. Jenže na mě to nijak extra nezapůsobilo a to mě hodně zklamalo.

Těžko říct, čím to bylo. Možná jsem jen měla moc velká očekávání. Možná mě zklamal i Colin, kterého jsem si asi stejně jako hlavní hrdinka vykreslila jako lepšího než ve skutečnosti byl. Přitom nijak špatný nebyl, jen občas trochu nechápavý. SI samotný vývoj příběhu mi tak úplně nesednul, i když asi jinak se to ani napsat nedalo.

Vzato tedy kolem a kolem je to další z řady fajn romanťáren, která vám zpříjemní večer, ale bohužel nic extra zapamatovatelného. A to mě docela mrzí, protože třetí díl mě opravdu chytnul a líbil se mi. Uvidíme, jak na tom bude další kousek.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..