Navždycky

Autor: Nofreeusernames
Český název: Navždycky
Knižní série: Navždycky
Díl: první
Žánr: romance, humor, young adult
Hodnocení: 3 hvězdičky

Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila.

U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Přestane Liam někdy prudit? Uvidí Travis v Mei víc než jenom kamarádku? A dojde konečně i na vysněné rande?

Nakladatel: CoobBoo (CZ)
Počet stran: 304 (CZ)
Vazba: Brožovaná (CZ)
Vydání v ČR: 5.10.2020

Datum četby: květen – červenec 2021, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Docela fajn kniha, ale nejsem primarni cilovka. Nejlepsi mi paradoxne prisla dekovacka 😀

Oficiální web autora

Můj názor: Velice těžko se mi čtou knihy lidí, které osobně už nějaký ten pátek znáte a máte rádi. Častokrát čtení těchto knih oddaluju, ale pak mi to nedá a přece se do ní pustím. Velice těžko se mi ale takové knihy hodnotí, protože nebývám úplně objektivní. A to bude nejspíš i tento případ.

Olu znám díky svému blogování a knižní branži už poměrně dlouho, i když v posledních letech už nejsme tolik v kontaktu. I tak si myslím, že je to jeden z mála lidí, co je do knižního průmyslu tak zažraný, že ho má naprosto pod kůží. Její cesta ze psaní krátkých chatovacích příběhů v aplikaci Storki ke psaní knih byla poměrně krátká a ani tolik nepřekvapila. Hlavně už od začátku je u knihy jasně řečeno, že je to feel-good romance, což v překladu znamená, že je to prostě příběh, co vás zase tolik nepřekvapí, protože tu byl už milionkrát, ale i tak vás bude docela bavit.

A přesně to je případ této knihy. Nepřekvapí, neurazí, nenadchne. Je to taková jedohubka, kterou bych nejspíš přečetla jedním dechem, kdybych byla daleko mladší a kdyby mi nevadila ta hromada popkulturních narážek v knize. Kdyby je postavy utrousily jen sem tam a trefně by to dokreslilo situaci, bylo by to fajn, ale tady to bylo pořád, všude, vůbec se tomu nedalo utéct. Měla jsem pocit, že je to spíš snaha o jakousi romantickou verzi Ready Player One, která je nacpaná popkulturními narážkami na 80.léta. Jenže tam to funguje a má svůj smysl, tady to pro mě bohužel byla překážka. Možná proto, že jde o věci a žánry, které znám a mám ráda. Nedokážu si představit ovšem ty čtenáře, co o nich nemají ani páru a jsou pro ně spíš jen nepochopitelnou výplní.

Kdyby se všechny narážky smazaly, byla by to ještě lepší romance. I tak se ale řadí mezi spíš průměrnější knihy, na které asi brzo po přečtení zapomenete. Ale takových knih jsou hromady, takže na odpolední přečtení je tahle jednohubka určitě fajn. A přece jenom jde o knižní prvotinu, takže věřím, že další knihy budou zase o chlup lepší. Pro cílovku to určitě budou super knihy, pro nás starší už zase tolik ne. Během četby jsem totiž měla neutuchající pocit, že to je jako bych knihu napsala já sama… ale v patnácti. V té době jsem totiž sama napsala kus knihy s podobnou zápletkou 😀

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..