Filmová recenze: Čarodějnice

Když se objevily informace o tom, že se plánuje remake filmové adaptace knihy Roalda Dahla, byla jsem docela skeptická. Přece jenom mám opřádně pod kůží adaptaci z roku 1990, které jsem se jako dítě (a vlastně občas i jako dospělá) bála. Ovšem musela jsem si novou verzi pustit, už kvůli mé oblíbené Anne Hathaway, protože v traileru vypadala pořádně děsivě.

Režie: Robert Zemeckis
Scénář: Robert Zemeckis, Kenya Barris, Guillermo del Toro
Kamera: Don Burgess
Hudba: Alan Silvestri

Hrají: Anne Hathaway, Stanley Tucci, Octavia Spencer, Chris Rock, Jahzir Bruno, Codie-Lei Eastick, Charles Edwards, Angus Wright, Simon Manyonda, Anna Devlin, Eugenia Caruso, Jonathan Livingstone, Orla O’Rourke, Kristin Chenoweth, Josette Simon, Jimmy Star, Philippe Spall

Zemeckisův vizuálně inovativní film, který přetváří milovaný příběh Dahla pro moderní publikum, vypráví temně humorný a potěšující příběh mladého osiřelého chlapce (Jahzir Bruno), který na konci roku 1967 žije se svou milující babičkou (Octavia Spencer) ve venkovském městě Alabama v Demopolis.

Když chlapec a jeho babička narazí na klamně okouzlující, ale velmi ďábelské čarodějnice, babička moudře odvede našeho mladého hrdinu do bohatého přímořského letoviska. Bohužel dorazí přesně ve stejnou dobu, kdy Nejvyšší čarodějnice (Anne Hathaway) shromáždila své přátele z celého světa – v utajení – aby uskutečnila své hanebné plány.

 

 

Těžko říct, čím to je, ale nové Čarodějnice jsou sice místy docela děsivé a odpudivé, ale jinak jsou víceméně nudnou podívanou. Přitom Anne Hathaway se opravdu snaží a díky speciálním efektům její obličej i zbytek čarodějnického těla vyděsí nejedno dítě. Zbytek obsazení je ale tak nějak na facku.

Hlavní dětský hrdina mi byl totiž celý film krajně nesympatický a nezachránila to ani Octavia Spencer jako jeho babička. Pro tu mám ve filmech totiž slabost. Tady mi hlavní duo lezlo na nervy a docela jsem jim přála, aby z nich ty myši zůstaly. Z mého pohledu to nemělo ani moc šťastný konec, jen takový hodně divný. Jako by se kouzlo a děs původního filmu úplně vytratily.

Čarodějnice jsou film, co bude nejspíš děsit nové generace malých dětí jako to dělal film z roku 1990. Kvalita je ale bohužel někde jinde a i když se na to nekouká špatně, znovu ho asi vidět nemusím. I tak si ho ale pusťte, už pro skvělou hlavní čarodějnici.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Kristyna napsal:

    Úplně s tebou souhlasím, pro mě je film z roku 1990 srdcovka a byla jsem nadšená z remaku s Anne Hathawayovou, ale taky to na mě dojem nějak extra neudělalo. Rozhodně zůstanu u původní adaptace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..