Emerald Blaze

Autor: Ilona Andrews
Originální název: Emerald Blaze
Knižní série: Hidden Legacy, Catalina Baylor Trilogy
Díl: pátý
Žánr: paranormálno, romance, magie, zvláštní schopnosti
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Jako Primeové mají Catalina Baylor a její sestry mimořádné schopnosti – síly, které by jejich bezohledná babička velice ráda ovládala. Catalina může své rodině získat určitou ochranu tím, že bude pracovat jako zástupce Texaského Ochránce a bude dohlížet na porušení magického zákona ve státě, ale to má také svá rizika.

Když je Rod Baylorů napaden a monstra ji pronásledují na každém kroku, je Catalina nucena spoléhat se na hezkého a nebezpečného Alessandra Sagreda, Primea, který jí zlomil srdce. Noční můra, s níž Alessandro bojuje od dětství, se probouzí zpět k životu, ale teď je v ohrožení Catalina.

Ani jeho celoživotní snaha o pomstu mu nezabrání udržet ji v bezpečí, i když každá bitva může být jeho poslední. Protože Catalina nepřestane, dokud nezabrání užívání nelegálního a nebezpečného séra, které trhá na kusy jejich svět.

Nakladatel: Avon Impulse (EN)
Počet stran: 392 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 25.8.2020
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 6 dní, leden 2021, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bylo to naprosto boží!

Oficiální blog autorů
Oficiální stránky autorů

Můj názor: Do pátého dílu jsem se pustila hned po dočtení toho čtvrtého a rozhodně jsem nečekala, že to bude ještě nebezpečnější a šílenější jízda než minule. Všechny postavy série mám ráda a je fajn vidět se občas víc zapojit i Nevadu s Connorem, přece jenom jsem si je zamilovala jako první. Líbí se mi, že jsou jako pár od Cataliny s Alessandrem odlišní, přesto v něčem i podobní.

I druhý Catalinin díl byl skvělý příběh, který mi pořádně zamotal hlavu a nevěřila jsem, co všechno jsou ještě schopní vymyslet. Ale bavila jsem se… a třeštila oči. Cítím se součástí celého klanu a přijde mi, jako bych je znala roky. Přitom je každý jiný, ale připadám si jako součást rodiny. A to přesně autoři umí. Stejný pocit mám u Kate Daniels, cítím se součástí příběhu a ne jen jako pozorující.

Tady si teda upřímně nedokážu představit, že bych všechnu tu akci vůbec přežila, ale už od malička jsem chtěla mít nějaké zvláštní schopnosti (kromě ukecanosti) a asi i proto mě tyhle urban fantasy série tolik baví. Ne všechny, ale zrovna tyto ano. Těším se na poslední díl, protože ten závěr byl rozhodně překvapivý.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..