Tento měsíc v kinech (66)

Další měsíc je tady a do kin se toho mo díky pandemii stále moc nedostalo, ale alespoň tu už máme Mulan.

~ Září 2020 ~

After: Přiznání (After We Collided)
Podle literární předlohy: After: Přiznání ~ Anna Todd
Datum premiéry: 3.9.2020

Hodná dívka Tessa a tajemný Hardin se propadli do vzájemné osudové lásky. Na ničem jiném nezáleží a ani jeden z nich nemá co ztratit. Až na to, že mohou ztratit jeden druhého, tedy vlastně úplně všechno. A právě takové nebezpečí hrozí ve chvíli, kdy se Tessa dozví o sázce, která jejich vášni předcházela, a jedno Hardinovo ošklivé tajemství z minulosti. Hardin býval krutý a nepoddajný, uměl dívky využít a odkopnout. Teď je to on, kdo by mohl skončit se zlomeným srdcem, kdo bez toho druhého nemůže žít. Udělal obrovskou chybu, díky níž může láska jeho života skončit.

Dokáže překonat stíny minulosti a vybojovat svou lásku zpět? Nebude to snadné. Silná láska a divoký vztah totiž Tessu změnily, už není tou nevinnou dívenkou. Stále je zamilovaná, ale současně je silnější a dospělejší. Určitě nechce skončit v slzách. Nový kluk, který se v jejím životě objevil, je navíc pozorný a hodný. S ním by její srdce mohlo najít klid… je ale klid to, co opravdu chce? Nezvítězí nakonec elektrizující doteky, nenasytné polibky a žhavá touha, kterou umí vzbudit jenom zlobivý Hardin Scott?

 

Mulan (Mulan)
Podle literární předlohy: Legenda o Mulan
Datum premiéry: 4.9.2020

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce.

 

 

Děda, postrach rodiny (The War with Grandpa)
Podle literární předlohy: The War with Grandpa ~ Robert Kimmel Smith
Datum premiéry: 10.9.2020

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta.

Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety…

 

Žaluji! (J’accuse)
Podle literární předlohy: X-Men: The New Mutants ~ Marvel
Datum premiéry: 24.9.2020

V roce 1894 je důstojník francouzského generálního štábu Alfred Dreyfus nepravdivě obviněn z velezrady a odsouzen k doživotí. Tato událost vstoupila do historie jako Dreyfusova aféra.

 
 
 

 

Pijavice (Pijavice)
Podle literární předlohy: Pijavice ~ David Albahari
Datum premiéry: 24.9.2020

Příběh se odehrává zejména v Srbsku na konci 90. let. U moci je stále Slobodan Milošević a v zemi působí kromě všudypřítomné domácí státní bezpečnostní služby mnoho agentů pracujících pro nejrůznější země či zájmové skupiny. Petar Labus je úspěšný spisovatel, který se nebojí psát a říkat, co si myslí. Kromě psaní působí jako komentátor v regionální televizi, kde kritizuje vládu i společnost, čímž na sebe strhává nejen pozornost publika, ale i tajných služeb, které s ním mají své plány. Brzy je kontaktován dvěma agenty, kteří mu postupně dávají různé nabídky.

Jak postarší distingovaný pán, tak tajemná dívka Margarita, která mu předá papírek se symbolem kruhu vepsaného do několikanásobného trojúhelníka, o něm vědí spoustu věcí. Oba tvrdí, že mu chtějí pomoct. Petar ale neví, kdo pro koho pracuje a jaké jsou jejich skutečné záměry. Poté, co doma nalezne podstrčenou pásku s nahrávkou hlasu své matky, není pochyb, že si s ním někdo pohrává a snaží se jím manipulovat. Všechno nasvědčuje tomu, že dění kolem něj souvisí s nějakou židovskou organizací, navíc má podezření, že i jeho blízcí vědí víc, než on. Čím více se snaží věcem přijít na kloub, tím více se mu pravda vzdaluje. Když někdo zastřelí jeho přítele, začne se sám obávat o život.

 

Bábovky
Podle literární předlohy: Bábovky ~ Radka Třeštíková
Datum premiéry: 24.9.2020

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás.

 

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..