Tento měsíc v kinech (65)

Minulý měsíc se do kin dostálo jen málo filmů a žáddný z nich nebyl svázaný s knižní verzí. Tento měsíc tu pro vás mám alespoň 2.

~ Srpen 2020 ~

Šarlatán
Podle literární předlohy: Šarlatán ~ Josef Klíma, Marek Epstein
Datum premiéry: 20.8.2020

Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života.

Mikolášek je člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostiko­vat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevědí rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony. Léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým…

 

Noví mutanti (X-Men: The New Mutants)
Podle literární předlohy: X-Men: The New Mutants ~ Marvel
Datum premiéry: 27.8.2020

Rahne Sinclairová, Illyana Rasputinová, Sam Guthrie a Roberto De Costa jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti.

Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle „Dani“ Moonstarovou, začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti – a vzájemné přátelství – podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Charmedka napsal:

    Na Nové mutanty se hodně těším, vypadají skvěle 🙂
    Charmedka recently posted..Kasie West – Kluk odvedle | RC reviewMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..