V červnu 2020 vychází – 2. část

Druhá půlka přehledu toho, co vyšlo v Česku a tentokrát i ve Světě.

~ Česko ~

Naučte se tančit v dešti
Veronique Maciejak

11.6.2020
Motto

Vysněná práce moderátorky v rádiu se v případě Emmy proměnila v ubíjející rutinu bez špetky uznání, kvůli které šel její osobní život stranou a nálada ke dnu. Setkání s úspěšným spisovatelem ji přiměje přestat přežívat a začít konečně žít. K tomu ji navede originální experiment, který ji naučí vnímat svět kolem sebe jiným pohledem. Je jen na ní, jak bude její život nakonec vypadat. A stejně tak na čtenářích, kteří můžou díky několika motivačním cvičením dosáhnout stejného pokroku jako Emma.

Rudé svitky magie (Nejstarší kletby #1)
Cassandra Clare, Wesley Chu

15.6.2020
#booklab

Úspěšní autoři Cassandra Clare a Wesley Chu přicházejí s dalším příběhem lovců stínů, který je zároveň první knihou nové série. Její děj sleduje velkého čaroděje Magnuse Banea a Aleca Lightwooda na jejich cestách po světě po skončení velké války. Magnus Bane si nepřál nic jiného než dovolenou — luxusní výlet po Evropě po boku lovce stínů Aleca Lightwooda, který se navzdory vší nepřízni osudu nakonec stal jeho přítelem.

Jakmile se však ubytují v Paříži, navštíví hrdinu dávná přítelkyně s informací o kultu zvaném Karmínová ruka, který uctívá démona a usiluje o vyvolání chaosu. Vše nasvědčuje tomu, že tento kult založil Magnus sám. Před spoustou let. Jen jako vtip. Dvěma přátelům nyní nezbývá než začít po Karmínové ruce a jejím novém, tajemném vůdci pátrat po celé Evropě, aby zasáhli dřív, než kult napáchá ještě větší škody.

Sexy srážka
Helena Hunting

17.6.2020
Baronet

Kailyn Flowersová byla vždycky klidná, racionální a měla všechno pod kontrolou – dokud neskončí rozplácnutá na Daxtonu Hughesovi, bývalém herci, do něhož byla jako puberťačka poblázněná. A pak udělá nemyslitelné: během pěti vteřin se z ní stane fanynka tělem i duší, což může, a nemusí zahrnovat vyznání nehynoucí lásky. A co je ještě zvláštnější, Daxton nevezme nohy na ramena. Jejich sexy srážka ve skutečnosti vede ke zvláštnímu přátelství, o němž se jí nikdy ani nesnilo. Samozřejmě nečekala, že ji zradí…

A teď po letech Dax potřebuje její pomoc. Jako opatrovník své třináctileté sestry toho má až nad hlavu. A i když Kailyn Daxovi neodpustila, není tak bezcitná, aby ho v tom nechala samotného. Jejich přátelská setkání se brzy promění v rande u večeře a Kailyn cítí, že chemie mezi nimi je stejně výbušná jako předtím. Jak by však mohla podlehnout chlapíkovi, který láme srdce na počkání?

Zakázaná láska (Bennett Mafia #1)
Tijan

17.6.2020
Baronet

Když Riley studovala na soukromé internátní škole, její spolubydlící byla Brooke Bennettová – dívka, které se každý tak trochu bál. Ve chvíli, kdy Riley zjistí, že Brooke patří do mafiánské rodiny Bennettových a její nejstarší bratr je zabit, poprvé skutečně ochutná, jak nebezpečný je svět její nové kamarádky. O čtrnáct let později si Riley při sledování televize všimne, že je Brooke pohřešovaná, a ještě ten den je unesena Kaiem Bennettem, starším bratrem Brooke a hlavou rodiny.

Kai tuší, že by mohla vědět, kde se jeho sestra nachází, ale čím déle je Riley vězněna, tím víc roste jejich vzájemná přitažlivost. Jakmile se ji společně vydají hledat, začíná být zřejmé, že Brooke není tak docela pohřešovaná a má své vlastní důvody, proč Riley znovu zatáhla do svého života. Kai a Riley mezitím společně pracují na odstranění jeho nepřátel a potlačení svých vnitřních démonů.

Síla bouře (Sedmiříší v troskách #3)
Cinda Williams Chima

22.6.2020
#booklab

Nechte se unášet propletenými příběhy pozoruhodných mladých bojovníků, kteří se postavili tyrance obdařené čarovnou mocí a riskují, že v nemilosrdném víru války přijdou o všechno. Potulný námořník Evan Strangward dokáže ovlivňovat počasí, vlny a vítr, ale ani jeho čarovné schopnosti ho před nelítostnou císařovnou Celestine nemůžou chránit věčně. Celestinina neúnavná armáda krvepřísežných neustále roste a Evan se vydává do Fellsu, aby království varoval před hrozící invazí. Dobře ví, že pokud se mu nepodaří královnu z rodu Šedých vlčic přesvědčit, aby se císařovně postavila, celé Sedmiříší padne, a on tak přijde i o poslední útočiště.

A mezi mrtvými bude i jediná osoba, o kterou Evan v žádném případě nechce přijít. Královninu dceru, respekt vzbuzující princeznu Alyssu ana‘Raisu, mezitím proti její vůli odvážejí na východ na palubě císařovniny lodi. Lyss je možná poslední naděje, jak císařovnu porazit přímo zevnitř její přísně střežené bašty. Ve třetím díle se sbíhají složitě propletené dějové linie a znesvářené Sedmiříší se snaží sjednotit proti strašlivé tyrance.

Kontrakt 2 (Kontrakt #2)
Melanie Moreland

24.6.2020
Baronet

Příběh Richarda a Katy pokračuje a zamotá se tak, jak by nikdo nečekal. Kontrakt se změnil a zdá se, že život už nikdy nebude jako dřív. Richard VanRyan měl všechno. Milující ženu, báječnou rodinu se dvěma úžasnými holčičkami, skvělé přátele i kariéru v reklamním byznysu, v níž vynikal. Láska ho změnila z chladného bezcitného tyrana v láskyplného muže, plného citu a pochopení. „Před ní jsem nebyl nic. S ní, díky ní, jsem našel svůj svět.“ Teď však stojí znovu na osudové křižovatce. Stačila vteřina a dopravní nehoda mu převrátila život doslova vzhůru nohama.

Bezstarostný život plný lásky, smíchu a pohody je pryč. Richard ochrnul a jeho postižení ničí nejen jeho, ale život celé rodiny a především jejich vztah s Katy. Jako by se znovu stával tím mužem, jímž býval, a jímž už nikdy nechtěl být. Zvládne Richard dosud největší výzvu svého života? Najdou spolu s Katy opět cestu k sobě a prožijí zase vášnivé chvíle plné erotiky? Odpověď najdete v další knize oblíbené autorky Melanie Moreland, která vypráví o síle lásky a odpuštění i o ceně rodiny, přátelství, humoru a naděje.

Až léto skončí
Penelope Ward

24.6.2020
Baronet

Co uděláte, když si letní dům vaší rodiny pronajme sexy starší muž? No, očividně se ztrapníte – a opakovaně. S Noahem Cavallarim jsme nevykročili správnou nohou. Naše první setkání skončilo jako jeden velký trapas. Když moje máma onemocněla, bylo na mně, aby bylo o naše hosty dobře postaráno. Měla bych být na vysoké. Místo toho prožívám to nejlepší období svého života… jako pokojská. Pohledný a tajuplný Noah je pro mě zapovězený. Vím, že tu nezůstane natrvalo.

Vím, že je pro mě nejspíš moc starý. A přesto mě přitahuje. Navíc se mě pokusil zachránit, když se mylně domníval, že se topím. Dala jsem mu najevo, že ho chci. A on mě před sebou varoval. Začali jsme si po nocích povídat na břehu jezera. Naše přátelství se však brzy změnilo v něco, z čeho se možná nikdy nevzpamatuju. Protože až léto skončí, odjede. A já netuším, co na konci srpna budu dělat.

Ztracená dcera
Rick Mofina

24.6.2020
Ikar

Život se může během chvíle obrátit vzhůru nohama. Jednoho rána se to stane i Ryanovi a Karen Laneovým, když v dětském pokojíčku místo své dcery Maddie najdou prázdnou postel a okno otevřené dokořán. Rozbíhá se pátrání. Před nedávnem byl navíc v okolí otevřen dům na půli cesty, který je plný pochybných existencí, a tak podezřelí rychle přibývají. Detektivové ale nakonec obrátí svou pozornost k samotným Laneovým.

Ze seznamu podezřelých nelze vyloučit ani jednoho člena rodiny: Karen, která se s dcerou neustále hádala. Ani Ryana s jeho sklony k násilí. A dokonce ani Maddiina třináctiletého bratra Tylera, který z jejího pokoje v noc sestřina zmizení slyšel hlasy. Uplynou dny, týdny, měsíce, a dokonce roky, aniž by se dočkali odpovědí, všichni mají strach, že Maddie zmizela navždy… dokud nepřijde zvrat, který všechny šokuje a vrhne rodinu do víru dávno pohřbených tajemství, jejichž odhalení může zničit jejich životy.

Posvátné místo (Lotus House #2)
Audrey Carlan

26.6.2020
Ikar

Amber St Jamesová má plán: co nejdřív dokončit studium medicíny a stát se pediatričkou. Je premiantkou ročníku a škola jí zabírá tolik času, že má málokdy pomyšlení na zábavu… natožpak na chlapy. Amber má pocit, že jí všechno skvěle vychází, dokud ve škole nezačnou probírat lidskou sexualitu. A tehdy Amber narazí na problém. Její znalosti této problematiky jsou totiž takřka nulové…

Dash Alexander vyučuje tantrickou jógu ve studiu Lotus House. Jeho klientky na něj nedají dopustit – ať už je to díky jeho unikátnímu stylu, klidné povaze nebo dokonalému sexy tělu. Je to právě Dash, kdo se nabídne, že pomůže Amber s jejím drobným problémem. Ta mu na oplátku musí slíbit, že na sebe vezme roli asistentky na příštích hodinách tantrické jógy…

~ Svět ~

2.6.2020
My Calamity Jane (The Lady Janies #3) by Cynthia Hand, Brodi Ashton, Jodi Meadows
Jo & Laurie by Margaret Stohl, Melissa de la Cruz

9.6.2020
Rage and Ruin (The Harbinger #2) by Jennifer L. Armentrout

14.6.2020
The Player Next Door by K.A. Tucker

16.6.2020
The Dare (Briar U #4) by Elle Kennedy
I’ll Be the One by Lyla Lee

23.6.2020
Sisters of Sword and Song by Rebecca Ross
The Girl from Widow Hills by Megan Miranda

30.6.2020
Love, Creekwood (Simonverse #3.5) by Becky Albertalli

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..