V červnu 2020 vychází – 1. část

Sice už jdu pomalu s křížkem po funuse, ale podívejme se na to, co tento měsíc vyšlo.

~ Česko ~

Pravda, nebo lež
Colleen Hoover

1.6.2020
Yoli

Mladá spisovatelka Lowen Ashleighová se právě ocitla ve finanční tísni. Rozhodne se proto přijmout nabídku, které by se za jiných okolností vyhnula. Najme si ji manžel bestsellerové spisovatelky Verity Crawfordové, aby za jeho ženu dokončila veleúspěšnou knižní sérii. Verity se totiž po tragické nehodě nemůže věnovat práci a fanoušci už začínají být netrpěliví… Lowen se proto na pár dní nastěhuje do domu Crawfordových, honosného sídla s rozsáhlými pozemky, aby mohla navázat tam, kde Verity skončila.

Není to ovšem tak jednoduché, jak by si Lowen přála, a odzbrojující přitažlivost Veritina manžela Jerremyho jí práci příliš neusnadňuje. K tomu všemu se Lowen nedovede zbavit pocitu, že s rodinou Crawfordových je něco v nepořádku. Jako by je pronásledovalo jedno neštěstí za druhým… Lowen je odhodlaná nenechat se rozptýlit, dokončit práci a co nejrychleji z domu zmizet. Jenže pak mezi Veritinými poznámkami objeví její podrobnou autobiografii – mrazivý text, který se nejspíš nikomu neměl dostat do rukou. Jde o děsivou a krutou zpověď, která Lowen odhalí nejen, co je Verity skutečně zač, ale taky pravdu o tom, co se v jejich rodině děje…

Vepsáno krví vlastního srdce (Cizinka #7)
Diana Gabaldon

1.6.2020
Omega

Píše se rok 1778: Francie vyhlašuje válku Velké Británii, britská armáda opouští Philadelphii a jednotky George Washingtona opouštějí údolí Forge. Jamie Fraser se vrací z vodního hrobu, aby zjistil, že jeho nejlepší přítel se oženil, jeho nemanželský syn ke své hrůze zjistil, kdo je jeho pravý otec a jeho milovaný synovec Ian se chce oženit s Kvakerkou. A Jamieho manželka Claire s jeho sestrou, Jenny dávají věci do pořádku.

Jamie s Claire jsou vděční, že jejich dcera Brianna s rodinou žije ve Skotsku dvacátého století a jsou relativně v bezpečí. Nebo ne? Ve skutečnosti Brianna hledá svého syna, který byl unesen mužem, jenž je odhodlán dozvědět se jejich rodinné tajemství za každou cenu. Její manžel Roger, se odvážil k cestě do minulosti ve snaze syna nalézt… I když syn přítomnost neopustil. Teď, když je Roger pryč, se únosce může zaměřit jen na jeden cíl: Briannu.

Cizí královna (Hlava světa #2)
Rebecca Gablé

1.6.2020
Ikar

Rok 951 Mladý Gaidemar, nemanželský syn neznámého původu a ozbrojenec v jízdní legii krále Oty, je pověřený nebezpečným úkolem. Má osvobodit italskou královnu Adelheid ze zajetí v Gardě. Na útěku se do Adelheid zamiluje, ale ona se provdá za krále Otu. Gaidemar se přesto stane královniným důvěrníkem a společně s Otou zvítězí nad Maďary v bitvě na Lechu.

Nakonec se zasnoubí s dcerou jednoho z nejmocnějších slovanských knížat a zdá se, že skvrna jeho původu bude definitivně vymazána. Adelheid a Gaidemar ale nevědí, že jejich nejnebezpečnější nepřítel ještě není poražený. Když odjíždějí s Otou k císařské korunovaci do Říma, netuší, že to pro ně bude osudná cesta…

Žena, kterou jsem byla
Kerry Fisher

1.6.2020
Ikar

Nový domov může znamenat šťastný konec nebo nový začátek anebo… bezpečný úkryt. Kate Jonesová o tom ví své, je totiž na útěku. Opustila svůj starý život a sobě i dceři změnila jméno. Nikdo se nesmí dozvědět, kým byla dřív. Nikdo nesmí přijít na chybu, která Kate zničila život. Stěhuje se na Parkview Road, do ulice plné zbrusu nových domů, a se závistí sleduje ostatní ženy v sousedství. Zdá se, že mají všechno.

Gisela má pestrý život, dům plný ruchu a úspěšné děti. Sally žije svým sňatkem, úžasnou dovolenou a závratnou kariérou. Fotky na sociálních sítích jen potvrzují, jaký skvělý život tyto ženy žijí. Na rozdíl od Kate, která se za každou cenu snaží skrýt před celým světem. Ovšem až do osudného dne, který vše změní. Stačí jedna tragická nehoda a všechny tři ženy najednou zjistí, že vše, co si o sobě doposud myslely, může být jinak.

Schovej mě v dešti
Jojo Moyes

1.6.2020
Ikar

Tři generace žen, jeden příběh… Když Kate jako mladá utekla z domova, nezanechala za sebou žádné stopy. Toužila začít nový život daleko od rodiny a především od matky, ke které necítila takové pouto, jaké by dcera zřejmě cítit měla. I proto se Kate později zapřísáhla, že ona sama tu pro svou milovanou dcerku Sabine vždycky bude…

Jenomže čím je Sabine starší, tím víc ji nejasná minulost její matky zajímá – a jednoho dne se prostě rozhodne svou babičku Joy na irském venkově navštívit. Splněný sen o shledání vnučky a babičky se však záhy změní v horlivé pátrání po tajemství minulých let, která doteď zůstávala pohřbena…

Osudný slib (Případy Kim Stoneové #9)
Angela Marsons

3.6.2020
Kalibr

Tým kriminalistů pod vedením inspektorky Kim Stoneové se jen pomalu vzpamatovává z tragické ztráty jednoho z nich, když je pověřen novým případem. V místním lesíku byl nalezen brutálně zavražděný muž a jeho totožnost Kim šokuje – je jím doktor Gordon Cordell, který figuroval v předchozím vyšetřování smrti dívky v elitní soukromé škole. Gordon měl pestrou minulost, ale kdo by ho chtěl zabít?

Pár dní nato se po těžké autohavárii ocitne v ohrožení života i Gordonův syn. A Kim ví, že tohle už nebyla náhoda. Další nález mrtvoly to jen potvrdí – tentokrát čelí sériovému vrahovi, možná nejnebezpečnějšímu, s jakým se kdy setkala. Ve zběsilém tempu si vrah připisuje jednu oběť za druhou – a zdaleka ještě neskončil.

Svědectví
Margaret Atwood

4.6.2020
Argo

Když se za Fredovou na konci Příběhu služebnice zabouchly dveře dodávky, neměli čtenáři ani ponětí, zda ji čeká svoboda, vězení, nebo smrt. Ale kdo si počkal, ten se po pětatřiceti letech napětí dočkal Svědectví.

 

Artemis Fowl (Artemis Fowl #1)
Eoin Colfer

8.6.2020
Albatros

Humor, akce i nebezpečí v napínavém příběhu, ve kterém se mísí realita s fantazií. Artemis Fowl, dvanáctiletý kluk pocházející z kdysi zámožné zločinecké rodiny, působí díky své chytrosti jako zázračné dítě. Tátu unesli, s mámou, která to těžce nese, jsou problémy, ale on se tím nenechá zdeptat. Má totiž geniální plán! Udělá vše pro to, aby získal nezměrné bohatství na záchranu otce a obnovení majetku Fowlů. A jak jinak, když žije v Irsku v 21. století, než prostřednictvím skřítků leprikónů a té nejmodernější techniky?

Milenec ze snů
Sandra Brown

8.6.2020
Ikar

Elizabeth, atraktivní mladá vdova, má vlastní obchůdek a dvě malé děti. Celé dny se nezastaví. Už dva roky žije sama, jenže na skutečný vztah nemá odvahu – a tak pouze sní. A jsou to odvážné sny! Po čase vstoupí do jejího života soused Thad. Rozhodne se mladá žena pro něho, nebo dá přednost pohlednému majiteli hotelů? Kdo bude jejím milencem ze snů a možná i něčím víc?

 

Sedm rozchodů Amy a Craiga
Zolidis Don

8.6.2020
King Cool

To nejhorší v Craigově životě je zároveň tím nejlepším: Amy. Amy a Craig jsou tím nejméně pravděpodobným párem, jaký si dokázali představit. Samotářský Craig se s kamarády stýká pouze při hraní Dračího doupěte, zatímco krásná a inteligentní Amy je všemi oblíbenou předsedkyní hned několika studentských útvarů. Přesto však tito dva skončí spolu. Dokud se ovšem Amy s Craigem nerozejde. Potom se k sobě vrátí a rozejdou se znovu. A tak stále dokola a dokola – dohromady sedmkrát…

Amy a Craiga čeká poslední rok na střední škole a zatímco zodpovědnost dospělého života se neodvratně blíží, jejich životy rozvíří bouřlivý vztah plný rozcházení a scházení připomínající kaleidoskop radosti, bolesti i smíchu. Z podobně rozmanitých dojmů se skládá i samotný příběh, hořkosladké a tragikomické vyprávění, ve kterém autor s cynicky vtipným nadhledem barvitě líčí strasti i slasti zážitku první lásky a poutá jím čtenáře až do poslední strany.

Americká královna (Nový Kamelot #1) Sierra Simone
10.6.2020
Baronet

Začalo to polibkem ukradeným pod anglickou oblohou a skončilo cestou k oltáři. Začalo to tím, že americký prezident vyslal nejlepšího přítele, aby mě pro něj získal, a skončilo to mým srdcem rozeklaným vedví. Začalo to pohřbenými tajnostmi a nebezpečnými touhami… a skončilo u nás tří. Spojila nás láska plná nenávisti, láska ostřejší než břitva. Jmenuji se Greer Gallowayová a sloužím k potěše prezidenta Spojených států. Tohle je příběh americké královny.

Skin (44 kapitol #2)
BB Easton

10.6.2020
Baronet

Roku 1997 byl Ronald „Knight“ McKnight největší a nejnepochopenější ničema na střední škole Peach State High School… a možná na celé planetě. Knight nenáviděl všechny až na mě, BB – vyjukanou, divnou punkerku, co měla skříňku hned vedle té jeho. Já měla naopak ráda každého… až na Knighta. Abych řekla pravdu, byla jsem z něj podělaná strachy. Jediné, po čem jsem toužila, bylo provdat se za Lance Hightowera, který vypadal jako princ z pohádky a byl králem punkové scény školy Peach State High, a mít s ním kupu dětí. Naneštěstí pro mě uměl Knight dosahovat svého ještě líp než já, a jakmile se mi dostal pod kůži, můj život se navždy změnil.

Pravá matka
Shalini Boland

10.6.2020
Ikar

Když se Tessa vrátí domů, najde v kuchyni cizího chlapce, který tvrdí, že je její syn. Když to nahlásí, policie má podezření, že ho unesla. Motivem by mohl být fakt, že kdysi porodila dvojčata, která už jsou po smrti. Tessa všechny přesvědčuje oČekání na Toma Hankse ~ Kerry Winfreytom, že je nevinná, ale nikdo jí nevěří. I její manžel, s nímž už nežije, si myslí, že je blázen. Navíc ji pronásleduje záhadná žena. Tessa se rozhodne jednat na vlastní pěst a zjišťuje šokující pravdu nejen o neznámém chlapci, ale i o sobě.

Čekání na Toma Hankse
Kerry Winfrey

10.6.2020
Ikar

Je jí dvacet sedm, je single a závislá na romantických komediích. Má naprosto přesnou představu o tom, jak má vypadat její muž snů, a zná scénář jejich prvního setkání. Annie má prostě jasno. Ovšem jen do té chvíle, než se objeví On. Jejich první setkání rozhodně neprobíhá podle plánu a zdá se, že Annie bude muset upravit své filmové představy.

 

Zmizení
Charlotte Linko

10.6.2020
Ikar

Na vrchovišti v severní Anglii je nalezena mrtvola čtrnáctileté Saskie Morrisové, která před rokem beze stopy zmizela. Zanedlouho zmizí další dívka, Amelie Goldsbyová. Policie ve Scarborough má pohotovost. Jde v obou případech o stejného pachatele? Média okamžitě začínají psát o vrahovi z vrchoviště, což zvýší už beztak velký tlak na detektiva šéfinspektora Caleba Halea.

Do Scarbourough v tu dobu přijíždí v soukromé záležitosti detektiv seržant Kate Linvillová ze Scotland Yardu. Čirou náhodou se seznámí s naprosto zoufalou rodinou pohřešované Amelie a nedobrovolně se stane prostředníkem v dramatu, které jako by se zoufale vleklo bez konce. A pak zmizí beze stopy další dívka…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..