Tento měsíc v kinech (63)

Když nám ta kina zase od poloviny května otevřeli, podíváme se na to, na jaké filmové adaptace můžeme ještě tento měsíc zajít.

~ Květen 2020 ~

Emma. (Emma.)
Podle literární předlohy: Emma ~ Jane Austen
Datum premiéry: 21.5.2020

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora.

Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty. Až potom pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám a že to hledání paradoxně nemusí být až tak těžké, protože někdy ho můžete mít celý život přímo před očima. Jen nesmíte být slepí.

 

Trafikant (Der Trafikant)
Podle literární předlohy: Der Trafikant ~ Robert Seethaler
Datum premiéry: 28.5.2020

Sedmnáctiletého Franze vyšle maminka do Vídně, aby zde vypomáhal v trafice jejího známého. Jedním ze stálých zákazníků trafiky je i doktor Sigmund Freud. Navzdory rozdílnému věku a množství zkušeností se oba hrdinové stanou blízkými přáteli.

Mladičký Franz, až po uši zamilovaný do kabaretní tanečnice Anežky, touží po radách, jak získat dívčino srdce. Ty mu však neumí dát ani renomovaný Freud. Film natočený podle bestselleru Roberta Seethalera citlivě zachycuje dospívání mladého chlapce v napjatém čase Hitlerova obsazení Vídně.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..