V březnu 2020 vychází – 1. část

Další měsíc je téměř u konce, a proto je potřeba kouknout na tu hromádku zajímavých knih, které tento měsíc vyšly i přesto, co se v současné době děje. U dalších měsíců se vlastně uvidí, co a kdy vyjde a co bude odsunuto až na později.

~ Česko ~

Všechny malé zázraky
Jennifer Niven

2.3.2020
Yoli

Theodora Finche fascinuje smrt. Neustále přemýšlí nad způsoby, jak by se mohl zabít. Ale pokaždé ho něco – bez ohledu na to, jak je to zdánlivě bezvýznamné – nakonec zastaví. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – upíná se k dokončení střední školy a k momentu, kdy bude moct opustit rodné městečko v Indianě. To jí totiž až příliš bolestně připomíná nedávnou tragickou smrt její sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná.

Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou – podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním; a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít. Jenže zatímco Violetin svět se rozrůstá a získává nové barvy, Finch se propadá do temnoty deprese.

Moje recenze

Co jsme si nikdy neřekli
Yasmin Rahman

2.3.2020
Yoli

Život šestnáctileté Mehrín Miahové zcela ovládl Chaos – úzkost a deprese dohnaly dívku na samotný kraj zoufalství. Aby unikla nekonečnému smutku, je Mehrín ochotná k sebevíc radikálnímu řešení. A tak se přihlásí na MementoMori – na server, který přiřazuje uživatele do skupin a určuje jim čas a provedení sebevraždy. Zde se Mehrín seznámí s Carou Sandersovou a Olivií Castletonovou – dvěma dívkami, jež bojují s vlastními zákeřnými démony. Děvčata se mají sejít a postupně splnit úkoly, které jim stránka uloží. Hned při prvním setkání se ukazuje, jak dobře si trojce rozumí a jak skvěle chápou jedna druhou.

Navzdory tomu, že je dohromady svedly myšlenky na sebevraždu, vznikne mezi nimi hluboké přátelství, které jim odhalí důležitou pravdu – společně jsou mnohem silnější než každá zvlášť, a pokud vyhledají pomoc, jejich životy se mohou změnit… Rozhodnou se proto dohodu se serverem MementoMori ukončit. Správce stránky je však nenechá odejít tak snadno, a tak začíná vražedně nebezpečná hra, která poštve dívky jednu proti druhé…

Láska online
Penelope Ward

4.3.2020
Baronet

Poznali jsme se na tom nejméně pravděpodobném místě. Začalo to docela nevinně. Pro ni jsem byl „BůhFilmu“ a ji jsem znal jako „Montanu“, což samozřejmě nejsou naše skutečná jména, jen virtuální přezdívky, za něž se schováváme. Večer se přihlásit a povídat si s ní mi pomáhalo před vším utéct – jen u ní jsem našel klid. Brzy jsem zjistil, že se ve skutečnosti jmenuje Eden.

O svých skutečných životech jsme toho navzájem moc nevěděli… a ona na tom nechtěla nic měnit. Anonymita však naši vzájemnou a nezastavitelnou přitažlivost nijak neoslabila. Spíš naopak. Díky ní jsme se tomu druhému otevřeli tak, jak bychom to možná za jiných okolností nedokázali. Eden byla vtipná, inteligentní, nádherná – vše, co jsem od ženy chtěl. Nemohl jsem ji však mít. Smířil jsem se s tím, že mezi námi vše zůstane při starém – dokud jsem nenarazil na informaci, která mě dovedla až k ní. Chopil jsem se šance. A právě tady náš příběh začíná.

Spolubydlící
C. L. Pattison

4.3.2020
Kalibr

Nejlepší kamarádky Megan a Chloe konečně našly perfektní dům. A zdá se, že Samantha bude perfektní spolubydlící. Po chvíli však začne být její chování zvláštní. Proč je tak uzavřená? Kde jsou všichni její přátelé a rodina? A proč se tak zoufale snaží být nablízku Chloe? Když se v domě začnou dít podivné věci, Chloe a Megan jsou čím dál vyděšenější. Brzy si uvědomí, že to, že si do domu – a do svých životů – pozvaly cizinku, byl nejspíš ten nejhorší nápad v jejich životě…

Zlodějská přísaha (Zlodějský tanec #2)
Mary E. Pearson

4.3.2020
CooBoo

Kazi a Jase vyšli z předchozích dobrodružství silnější a zamilovanější než kdy dřív. Čeká na ně nový život – Ballengerovi už nebudou psanci, jejich území se stane oficiálním královstvím a všem dalším výzvám budou čelit společně. Na zpáteční cestě jsou však během útoku rozděleni. Oba tak musí zachovat chladnou hlavu mezi nepřáteli a hledat spojence na těch nejnepravděpodobnějších místech. A nad hlavou se jim vznáší stín smrti…

Sex ve městě II.
Candace Bushnell

4.3.2020
Jota

Dvacet let poté, co Candace Bushnellová vydala svou prvotinu Sex ve městě, která poskytla zcela nový pohled na kulturu seznamování a namlouvací rituály manhattanských vyšších vrstev, přichází tato průkopnice s novou knihou o kladech i záporech seznamování ve středním věku. Příběh se odehrává v manhattanských čtvrtích Upper East Side a The Village.

Sledujeme, jak se skupina kamarádek – Sassy, Kitty, Queenie, Tilda Tia, Marilyn a Candace – vyrovnává s věčným tématem randění a vztahů ve středním věku: zkoušejí hledat partnera na seznamce Tinder, stávají se objektem milostného zájmu mnohem mladších mužů, probírají možnost plastických operací, prožívají nadšení z nového přítele nebo se noří do hlubin deprese. To všechno líčí Bushnellová s pochopením a humorem. Vychází z vlastních zkušeností a živě vykresluje satirický příběh o životě a lásce ze všech úhlů – manželství a děti, rozvod a truchlení, i tlak na ženy, aby si udržely mládí a byly úspěšné ve všech směrech. Určitě tento titul oceníte jako pokračování jedné z nejrevolučnějších knih o randění napsaných ve dvacátém století.

Krásky
Dhonielle Clayton

5.3.2020
Fragment

V honosném světě Orléans je krása tou nejvyšší hodnotou. Lidé se zde rodí šedí a pouze uctívané Krásky mohou díky svým schopnostem měnit jejich zevnějšek i povahu. Camellii však nestačí být Kráskou, chce být nejlepší a sloužit královské rodině. Po příchodu do paláce zjistí, že je objektem temných zájmů, jež mohou její schopnosti zneužít pro zvrácené účely. Čeká ji nepředstavitelná volba… a v sázce bude osud celého Orléansu.

Skok nad hvězdami (Lunasterové #1)
Natalja Ščerba

5.3.2020
Fragment

Do chvíle, než se ve městečku objevila zvláštní dívka Celestina, zabíjel Tim čas potyčkami se svým největším soupeřem Alexem a běháním po střechách, odkud pozoroval vzdálené hvězdy. V její přítomnosti však najednou hvězdy začaly být na dosah a Měsíc se ukázal v novém, tajemném světle. Setkání mladé Astry Celestiny, Lunojase Alexe a zdánlivě obyčejného Tima bylo náhodné, zato osudové. Co spojuje jejich původně tak vzdálené životy?

Ve vlčím doupěti Anna Starobiněcová
5.3.2020
Fragment

Daleký les je vzhůru nohama – někdo spáchal skutečný zvířecí zločin Chtěl, aby v Dalekém lese už konečně někdo spáchal skutečný zvířecí zločin. Všech těch drobných přestupků měl až po krk. Koho zajímá krádež cedrové šišky, neuklizený trus na pasece nebo vyškubnuté pero z ocasu? A teď se to stalo! Vražda! Truchlící vdova, hamižní advokáti, svědkové, podezřelí… Přesně jak to má být v opravdové zvířecí detektivce. Detektiv Jezevec Starší a jeho pravá ruka, horkokrevný Jezevecour, už jsou pachateli na stopě.

Kontroverzní princezna (Královská láska #1)
Jodi Ellen Malpas

6.3.2020
XYZ

Její otec je anglický král. A ona je rebelka… Být členkou královské rodiny je pro někoho splněný sen. Život moderní princezny Adeline má ovšem do pohádky poměrně daleko. Odmalička ji pronásledují novináři, veřejnost hlídá každý její pohyb i slovo a ona už má zavedených konvencí plné zuby. Bouří se a odmítá se provdat za muže, kterého nemiluje. Navzdory odhodlání zachovat si svobodnou vůli a žít jako normální člověk však cítí, jak ji zlatá klec královského paláce pomalu dusí…

Plamen vášně v ní rozhoří až milostný poměr s Joshem Jamesonem, jedním z nejatraktivnějších herců Hollywoodu – s ním se Adeline cítí živá jako nikdy předtím. Půjde jen o další skandální románek, nebo má vztah krásné princezny a sexy filmové hvězdy naději na „něco víc“? A bude s ním souhlasit král? Adeline se zamiluje, zároveň ale ví, že poradci jejího otce udělají vše pro to, aby její lásku zničili…

Biografika: Einstein
kolektiv autorů

9.3.2020
CPRESS

Život slavného fyzika v grafech, statistikách a zajímavostech Tušili jste, že Einstein byl zapálený a zdatný houslista? Že ze zásady odmítal nosit ponožky? Nebo že jeho mozek si po jeho smrti ukradl jeden z patologů podílejících se na fyzikově pitvě, aby ho mohl dále zkoumat? Tato originální kniha vás prostřednictvím přehledných a dobře zapamatovatelných grafů, statistik a zajímavostí provede životem jednoho z nejikoničtějších vědců historie a získáte díky ní ucelenu představu o tom, jak slavný Albert Einstein žil, pracoval a přemýšlel.

Cizinec z moře (Poldark #8)
Winston Graham

11.3.2020
Baronet

Roku 1810 v Evropě zuří válka a Demelza Poldarková netrpělivě čeká na návrat svého manžela Rosse, který postupuje s Wellingtonovou armádou v Portugalsku. Jejich děti již dospěly a začínají si hledat místo v životě. Klíčem k jejich vstupu do nového světa lásky a nebezpečí se stává mladý muž Stephen Carrington, jehož Jeremy zachrání před jistou smrtí během plavby na moři a který posléze zásadně ovlivní životy všech členů domácnosti Poldarkových. Jeremy a Clowance dospěli v citlivé, charismatické mladé lidi.

Technicky nadaný Jeremy se vážně zajímá o parní stroje a prožívá lásku, která podle všeho nemá budoucnost, a z Clowance se stává obletovaná dívka na vdávání, v mnohém podobná své matce Demelze. Oba upřímně milují své rodiče, ale vztah mezi Jeremym a Rossem je z obou stran poznamenaný plachostí, která je důsledkem Rossových častých cest do Londýna nebo do ciziny, kde plní různé mise v zájmu Koruny. K důležitému životnímu rozhodnutí spějí i Rossův odvěký nepřítel, ovdovělý George Warleggan, a synovec Geoffrey Charles Poldark.

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice
Lucie Hříšná

11.3.2020
Fortuna Libri

Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte, ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice. Jestli jsem se něco naučila za těch 5 let, kdy jsem procestovala svět kvůli uspokojování gentlemanů, tak především, že „pravda je pružná“…

Jmenuji se Lucie, jsem vzorná studentka, co nevidět doktorandka, dcera, vnučka, kamarádka, vášnivá golfistka, milovnice vína, překrásného spodního prádla, nadšená cestovatelka a excelentní lhářka, o které nikdo neví, že za její společnost muži platí. A tohle je příběh o mém druhém, tajném životě…

Hrobka nemrtvých (Apollonův pád #4)
Rick Riordan

12.3.2020
Fragment

Být Apollónem není hračka, obzvlášť když vás vykážou z Olympu, a ještě vás uvězní v těle smrtelníka Lestera Papadopoulose. Řecký bůh na cestě za znovuzískáním někdejších schopností se tentokrát vydává do Tábora Jupiter v Sanfranciském zálivu. Všehoschopní římští imperátoři míří tamtéž, aby zaútočili na římské polobohy novými ničivými zbraněmi. A co hůř, na pomoc si vedou mocného spojence – ani živého, ani mrtvého, ale o to nebezpečnějšího.

Dezerce (První linie #4)
Marko Kloos

13.3.2020
Fantom Print

Mimozemská loď útočící na Zemi byla sice zničena, ale protože Mars je stále pod kontrolou Dlouhánů, zbytky pozemských ozbrojených sil se místo oslav plně soustředí na doplnění flotily a obranu planety. Četový seržant Andrew Grayson k všeobecnému úsilí přispívá na pozici instruktora, který intenzivně připravuje nové vojáky do služby. Jenže pro bitvami ošlehaného seržanta to začíná být nudná rutina…

Severoamerické společenství a jejich noví sino-ruští spojenci si příliš dobře uvědomují, že Země získala jen krátký odklad, a vidí pouze dvě možnosti, jak pokračovat dál. Buď okamžitě zaútočí na Dlouhány na Marsu, nebo se vydají za dezertéry a jejich flotilou moderních lodí, které by v nadcházející bitvě o Mars mohly zvrátit poměr sil. Po stopách dezertérů se vydává malá průzkumná jednotka ze speciálních operací a Grayson se na vzdáleném měsíci znovu ocitá uprostřed bitvy, která rozhodne o další budoucnosti lidstva.

!!! PODPOŘ NAKLADATELE !!!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Charmedka napsal:

    První dvě knihy mám na seznamu, zaujaly 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..