Letuška z economy

Autor: Petra Jirglová
Originální název: Letuška z economy
Žánr: autobiografie, humor, ze života
Hodnocení: 2 hvězdičky

Chtěli byste snídat v Paříži, obědvat v New Yorku a večeřet v Bangkoku?

Tak to si vysněte jiné zaměstnání. Vtipné historky o mé kariéře letušky na Blízkém východě, o práci a životě v Dubaji, o lidech, se kterými jsem se setkala i o tom, že není všechno zlato, co se třpytí.

Knížka vás potěší, možná i trošičku dojme, otevře oči, ale hlavně pobaví!

Nakladatel: Pointa (CZ)
Počet stran: 149 (CZ)
Vazba: Brožovaná (CZ)
Vydání v ČR: 20.6.2019

Datum četby: 4 dny, březen 2020, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak tohle bylo velký špatný…

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autorky

Můj názor: Abych pravdu řekla, téhle knihy bych si vůbec nevšimla a rozhodně bych si ji sama od sebe nekoupila ke čtení, kdyby mi nebyla doporučena, jako super vtipné oddechové čtení. Nebylo to super, nebylo to vtipné a nebylo to rozhodně oddechové, protože jsem těch necelých 150 stránek docela protrpěla, než jsem se dostala na konec. Vyhozené peníze. Tak asi ve zkratce.

Jde v podstatě o další přepis blogových příspěvků do knižní podoby, který bude dávat smysl nejspíš jen lidem, kteří původní blogové posty četli, anebo těm, co autorku sami osobně znají. Kniha totiž často nedává smysl, přeskakuje, je psaná nespisovně nepříjemnou „pražáčtinou“ s občasným výskytem normálních slov a celkově je dost nudná.

Osobně jsem si myslela, že se o to letuškování dozvím něco víc, ani ten prvotní krok v pohovorech a dalších věcech mi toho moc neosvětlil. Všehovšudy kniha obsahovala 4 příspěvky, kdy jsem se dozvěděla něco užitečného nebo i vtipného, pouze 4, zbytek byl bleh. I samotný úvod společně s poděkováním mi přišel padlý na hlavu. Když už se autorka věnovala nějakým popisům všech těch míst, coém navštívila, smrsklo se to jen na to, co vlatsně jedla, kde se opila a jak moc spala nebo nespala. Chyběly mi k tém příběhům i nějaké reálné fotky, těch pár kreseb mi nic moc neřeklo.

Je hezké, že si další člověk mohl splnit přání a vydat knihu na základě svého blogu, ještě když si to vlastně musel ze začátku sám zafinancovat. Přidaná hodnota mi ale přijde nulová, protože se mi po přečtení stala autorka krajně nesympatická, i když tomu tak třeba ve skutečnosti nebude. Je mi líto, že jsem za knihu vyhodila peníze a nekoupila si něco jiného. Měla jsem si otevřít nějaké z recenzí a přečíst si je, protože evidentně nejsem jediná, komu to přišlo celé hloupé. Bohužel. Nápad to byl dobrý, provedení příšerné.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..