Filmová recenze: Malé ženy

Na novou adaptaci Malých žen jsem se ohromně těšila, protože mám ráda knižní předlohu a protože se mi ohromně líbilo obsazení této verze. A rozhodně jsem nebyla zklamaná.

Režie: Greta Gerwig
Scénář: Greta Gerwig
Kamera: Yorick Le Saux
Hudba: Alexandre Desplat
Hrají: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet, Tracy Letts, Bob Odenkirk, James Norton, Louis Garrel, Jayne Houdyshell, Chris Cooper, Meryl Streep, Maryann Plunkett, Ana Kayne, Dash Barber, Sasha Frolova, Jen Nikolaisen, Abby Quinn, Lilly Englert, Tom Kemp, Edgar Damatian

Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním.

V rolích Jo, Meg, Amy a Beth Marchových se objeví Saoirse Ronanová, Emma Watsonová, Florence Pughová a Elize Scanlenová; dále se představí Timothee Chalamet jako jejich soused Laurie, Laura Dernová jako Marmee a Meryl Streepová jako teta Marchová.

 

Malé ženy jsou už klasika, kterou by si měla přečíst každá fanynka romancí Jane Austen nebo sester Brontëových. A když už se vám nechce do knihy, existuje řada filmových i seriálových zpracování. Dosud nejlepší verze byla ta z roku 1994 s Winonou Ryder v hlavní roli Jo. A musím říct, že ta nová je ještě o chlup lepší.

Nejen, že se na příběh i postavy konečně koukneme i jinak, ale všechno do sebe tak hezky zapadá a doplňuje se, že vám ty dvě hodinky utečou ani pořádně nevíte jak. A taky vám pěkně zahrají na citlivé struny. Během sledování mi v kině ukápla nejedna slza. Obrazově je to nádhera, hudba je taky úžasná. Herecké obsazení na jedničku, měla jsem pocit, jako bych byla součástí jejich příběhu.

Malé ženy byste si rozhodně neměli nechat ujít, protože je to výborný kousek, který se může hrdě zařadit vedle další skvělé klasiky, jakou je Pýcha a předsudek s Keirou Knightley. Už se těším i na novou Emmu, která do kin dorazí koncem března.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..