Filmová recenze: Babylon A.D.

Na tenhle film jsem narazila čistou náhodou, když jej zapnul přítel a chtěl se na něj dívat. Po skončení filmu pro mě bylo docela překvapením, že je to natočeno podle knižní předlohy.

Režie: Mathieu Kassovitz
Scénář: Mathieu Kassovitz, Eric Besnard
Kamera: Thierry Arbogast
Hudba: Atli Örvarsson
Hrají: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Gérard Depardieu, Charlotte Rampling, Mark Strong, Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Jan Unger, Radek Bruna, David Belle, Jérôme Le Banner, Michaela Flenerová, Abraham Belaga, Curtis Matthew, Lemmy Constantine, Joel Kirby, Robert Polo, Irene Roseen

Šéf ruské mafie Gorsky (Gérard Depardieu), který má pod kontrolou celou východní Evropu, vydává velmi riskantní rozkaz: eskortovat nebezpečnou ženu Auroru (Mélanie Thierry) z Ruska do New Yorku. Zkušený žoldák Toorop (Vin Diesel) vybojoval už mnoho soubojů a přežil války, které devastovaly svět od počátku 21. století.

Právě on musí mladou dívku a její sestru Rebeku (Michelle Yeoh) dopravit do cíle, v tichosti a hlavně bezpečně. Aurora se během transportu chová podezřele. Jak je možné, že dívka dokáže řídit starou ruskou ponorku, umí plynně 19 jazyků a zná věci, které se nikdy neučila? Je infikována geneticky vytvořeným virem, který by možná mohl v budoucnu způsobit vyhynutí lidské rasy…

 

Tenhle film je starý dvanáct let a je to na něm znát. tedy… chci říct to, že mi většinu času přišel tak nějak divně ujetý až praštěný, přitom jsem chtěla vědět, jak to celé dopadne. S filmy Vina Diesela to mám tak, že nikdy nevím, jestli se mi budou nebo nebudou líbit. Některé jsou fajn, jiné děs a u dalších tak nějak nevím.

To bude nejspíš i tento případ. Recenze vám řeknou, že to je vážně špatná scifárna. Já si zase myslím, že jsem viděla už horší. A taky samozřejmě daleko lepší. Tak jako tak ale film mou pozornost udržel až do samotného konce, i když jsem si říkala, že herci se snad hůř tvářit ani nemůžou.

Babylon A.D. je tuctová béčková scifárna, která nijak výrazně nenadchne ani neurazí. Pěkně tím zaplácnete hodinu a půl, ale nejspíš nebudete mít chuť film vidět znovu. Na druhou stranu mě docela zaujala knižní předloha.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..