Suma sumárum za září, říjen, listopad, prosinec 2019

Tentokrát tu mám přehled všech nashromážděných knih za poslední čtyři měsíce včetně Vánoc, takže je to pěknější kupička, než bych čekala.

Knihy, které jsem si koupila:

Fotila jsem to večer při poměrně mizerném světle, kdy mi vypověděl jaksi blesk, takže není moc vidět barvy knih, ale to snad nebude vadit. Koupila jsem si druhou knihu od instagramového poety Attica, The Dark Between Stars, která sice vyšla také v češtině, ale v té angličtině to prostě líp vyzní. No a protože miluju seriál Přátelé a myslím si, že český dabing je naprosto úžasný, pořídila jsem si k 25. výročí premiéry taky tento kousek.

Knihy, které jsem dostala:

Tyhle čtyři knižní kousky jsem dostala od Infinity, které už pro ně neměla v knihovně upotřebení, takže je poslala zase o dům dál. Myslím, že jen Tíha vesmíru je young adultka od autorky, od níž jsem už jednu knihu četla a docela se mi líbila, ačkoliv byla poměrně smutná. Dvojčata, Beze svědků a Pamatuji si vás všechny nejsou sice knihy, co bych si sama vybrala, protože jde většinou o detektivky a thrillery (myslím, nedohledávala jsem už a moc si to nevybavuju) a u těch já mám tak bujnou představivost, že se pak ovčas vůbec bojím chodit ven 😀

Knihy, které jsem dostala k recenzi od Knihy měsíce:

Tradinář je naprosto boží kniha, kterou nutně musíte všichni mít. Věřte mi. Pokud vás zajímají české tradice, chtěli byste se o nich dozvědět něco víc, chtěli byste nějaké u sebe v rodině třeba znovu obnovit, něco se naučit a vyzkoušet, je tahle kniha to pravé pro vás. Já ji obdržela před prosincem, takže jsem se mohla hezky na svátky připravit a něco se i přiučit.

Už jako malá jsem razila heslo, že nejlepší kniha vůbec je encyklopedie. No a Časopedie je ještě o level víc. Vážně. Je to skvěle ilustrovaná encyklopedie historie světa a vlastně tak nějak všeho. Pro mě osobně je to skvělý způsob, jak si osvěžit všechny důležité historické milníky, které jsem zapomněla.

No a nakonec tu mám dvě nové knihy od „Břicháče Toma“, od kterého jsem zatím nic nezkoušela, ale řekla jsem si, že s tím svým vánočním špekem zatočím. Nejlépe se na to vždy jde přes jídlo, protože cvičit můžete, jak intenzivně chcete, ale pokud nedodržujete tu správnou stravu a pěkně si „prasíte“, nijak vám to nepomůže. Jsem tedy na ten jeho 29 denní plán a recepty zvědavá.

Knihy, které jsem dostala na Vánoce:

Knihy Příběhy světových mytologií, Adele a Christian Dior jsem si pořídila ve výprodejích na Dobrovském a jsem na ně docela zvědavá. Nadělila jsem si je hezky pod stromeček. Od Týnky jsem pak dostala zdravou kuchařku Zdravé zažívání a jako odměnu za jednu knižní brigádku v Luxoru jsem si vybrala Tradiční Japonsko.

~ Uveřejněné recenze ~

My Favorite Half-Night Stand

Renegáti

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..