Iko sama sebou

Autor: Marissa Meyer
Originální název: Gone Rogue
Český název: Iko sama sebou
Knižní série: Lunar Chronicles (Měsíční kroniky, komiks)
Díl: druhý
Žánr: young adult, dystopie, scifi, paranormálno, re-telling, komiks
Hodnocení: 4 hvězdičky

Druhý díl komiksové série, která se tentokrát soustředí na ráznou androidku Iko, která má jasný přístup ke světu, přátelům i nepřátelům, nás provede také nejistotami a tápáním jejích kamarádů. Když totiž měníte světové uspořádání a snažíte se během toho udržet, nebo dokonce navázat vztahy, nic není jednoduché.

Nezlomí Iko všeobecné názory na její „porouchaný“ systém? Přesvědčí Scarlet Vlka, že je pro ni nejdůležitější na světě v jakékoli podobě? A zvládne přímočará Cinder fungovat v politice?

Nakladatel: Feiwel & Friends (EN), Egmont (CZ)
Počet stran: 324 (EN), 336 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 31.1.2018
Vydání v ČR: 18.3.2019

Datum četby: 4 dny, leden 2019, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No pořád mi ty kresby i divný příběh vadí.

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Celá knižní série Měsíční kroniky je moje srdcovka, i když jsem myslím ještě nečetla všechny povídkové knihy. Minimálně ty komiksové ale už mám za sebou a pokud jste četli už mou recenzi na první díl, víte, že mě zase tolik neuchvátila. Bohužel stejný případ se opakoval i s druhým dílem.

Nevím, jestli je to tím, že mi celkově kresba komiksů vůbec nesedla a nelíbila se mi, nebo mě nijak nedostal ani samotný příběh se zápletkou, která sice nebyla vůbec špatná, ale tak nějak mě nechávala chladnou. Iko totiž nepatřila k mým oblíbeným postavám už v původní sérii, dost mi lezla na nervy. Nepustilo ji to ani teď, kdy mi přišla ještě otravnější. A to je co říct, protože tentokrát byl děj ještě víc rozkouskovaný než v prvním díle.

Suma sumárum šlo ale o pěkné ukončení jedné re-tellingové série, co mě dokázala chytnout a nepustit, i když mě první díl docela otrávil. Ukazuje se totiž, že i když vám třeba nesedne moc první díl série, neměli byste to s ní ještě vzdávat, protože vás dokáže třeba překvapit… a třeba taky ne. Záleží, jestli budete mít štěstí. Tak jako tak jsem díky této zkušenosti začala číst další autorčinu sérii a zatím jsem docela spokojená. Tak to snad vydrží.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..