Zrádný labyrint

Autor: Rick Riordan
Originální název: The Burning Maze
Český název: Zrádný labyrint
Knižní série: Apollónův pád (The Trials of Apollo)
Díl: třetí
Žánr: young adult, fantasy, mytologie, magie, bohové, zvláštní schopnosti
Hodnocení: 4 hvězdičky

Kdysi mocný bůh Apollón, nyní ale puberťák jménem Lester Papadopoulos, pokračuje v napravování svých chyb. A Zeus mu dává co proto. Poslal ho osvobodit pět pradávných zdrojů proroctví z moci tří ďábelských římských imperátorů. Navíc dopustil, že si ho zotročila paličatá polobožská holka jménem Meg!

S pomocí přátel se Apollónovi povedlo přežít první dvě martyria. Teď ale musí s Meg vstoupit do zrádného labyrintu a najít třetího imperátora, který je přímo zosobněním vraždy, mučení, šílenství a výstřednosti. Vyhnaného olympského boha čeká ten nejbídnější, nejtrapnější a nejstrašnější týden za jeho více než čtyři tisíce let dlouhý život!

Nakladatelství: Disney Hyperion Books (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 431 (EN), 408 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 1.5.2018
Vydání v ČR: 1.11.2018

Datum četby: až nějak moc dlouho, 2019, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nechápu, že jsem neměla čas to dát na jeden zátah…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Riordanovy knihy jsou pro mě prostě láska na první pohled. Už jsem si zvykla na ty kýčovité obálky, které u nás jsou. Jen je škoda, že se člověk při čtení musí opravdu soustředit, aby mu něco neuniklo… A to je taky důvod, proč mi tak zatraceně dlouho trvalo, než jsem tu knihu dočetla. Neměla jsem na to vůbec ten správný čas. Možná ani proto jsem si ji tolik neužila.

Anebo to může být tím, že mi hlavní dvojice téhle série k srdci ani po třetím díle tolik nepřirostla. Ne, že by nebyli sympaťáci, ale nějak mi pořád přijdou děsně otravní. Jediné štěstí je, že se v ději díl od dílu objevují naše dobře známé tváře z předchozích knih, i když Percyho asi nikdo nepřekoná. To je náš miláček.

Tento díl má pro mě asi i palčivou příchuť proto, že v něm jedna z oblíbených postav umře, což jsem teda vůbec nečekala. Přišlo to docela náhle a ještě pořád jsem neměla čas to zpracovat. Ani nevím, jestli mě to mrzí nebo ne. Jako by mě tenhle příběh za Orákuly nezasáhl tolik jako jiné série, anebo to možná bude tím, že jsem knihu tak dlouho četla. Kdybych ji slupla najednou, měla bych určitě lepší zážitek.

I tentokrát totiž Rick ukazuje, jak skvělý je vypravěč a jak krásně si umí hrát s mytologií. S každou další knihou žasnu nad tím, co všechno je schopný vymyslet. Je velká škoda, že se nedočkáme nějakého seriálu podle jeho knih, protože tohle by rozhodně byl kvalitní materiál. Filmy byly fajn, ale tak nějak nic moc. A to je škoda. Nezbývá nám, než doufat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..