Filmová recenze: (Ne)obyčejný kluk

Původně jsem si tenhle filmový kousek chtěla pustit už dřív, ale nějak mi tam neseděla kombinace rodičů v podání Julie Roberts a Owena Wilsona. Nakonec jsem se ale odhodlala a film si pustila a občas si pěkně pobrečela.

Režie: Stephen Chbosky
Scénář: Steve Conrad, Stephen Chbosky, Jack Thorne
Kamera: Don Burgess
Hudba: Marcelo Zarvos
Hrají: Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay, Mandy Patinkin, Daveed Diggs, Ali Liebert, Izabela Vidovic, Emma Tremblay, Danielle Rose Russell, Bryce Gheisar, Kyle Breitkopf, Noah Jupe, Rachel Hayward, William Dickinson, Ben Ratner, Cameron Roberts, Rukiya Bernard, Sônia Braga, Nicole Oliver, Steve Bacic, Crystal Lowe, Gidget, Ty Consiglio, James A Hughes, Elle McKinnon, Millie Davis, Nadji Jeter, Erika McKitrick, Lidya Jewett, Jason McKinnon, Andre Robinson

Film „(Ne)obyčejný kluk“, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana.

Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou.

S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte.

 

Knižní předlohu jsem sice nečetla, ale i tak jsem věděla, že mi film silně zahraje na emoce. Nečekala jsem ale, že se bude děj odehrávat z několika pohledů několika postav, aby na konci měli jeden celek. S některými z postav jsem cítila víc, s některými míň, některé mě vyloženě štvaly, až jsem si říkala, že už to chce zase posunout se v ději dál. Celkově je to ovšem velice silné téma, které je opravdu ze života, nejde o nic extra vymyšleného, co se některým rodinám neděje.

Herecké obsazení je zvoleno poněkud zvláštně, jelikož mi hlavní rodičovská dvojice prostě nějak nefunguje. To ovšem nemění nic na tom, že se všichni společně snažili převyprávět silný příběh od začátku do konce. Zvolená hudba všechno hezky dokresluje a pomáhá ve vyprávění. Stejně tak v nějakém tom pláči či smíchu.

(Ne)obyčejný kluk je citová ždímačka, o níž budete ještě dlouho přemýšlet. Je to ovšem ten typ filmu, který vám stačí vidět jednou za čas. I tak by vám ale neměl uniknout.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..